Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мнение за 35 Ясла Вълшебство в кв. Стрелбище

  • 4 469
  • 15
Здравейте Родители,

Моля, да споделите Вашето мнение и опит за 35 - та Ясла Вълшебство в Стрелбище. Предстои ми детето ми ( ще стане на 2 годинки ) през м. Март 2014. да започне да посещава въпросното детско заведение. Притеснението ми е свързано с адаптацията на самото дете, за която знам, че е строго индивидуална, но все пак човешкият фактор е от ключово значение. Смятам, поне 2 седмици да започнем с полудневен режим и с оглед справянето на детето да се опитаме да я оставяме за цял ден. Въпросът ми е следния: доволни ли сте от персонала и спомага ли за бързия период на адаптация, дават ли информация и позволяват ли да се правят предварителни огледи на базата. Дъщеря ми е записана в 3 - та група Мини Маус. Благодаря Ви предварително. Ще ми бъде приятно да получа съвети, препоръки и пояснения.
хубав и усмихнат ден:-)
Виж целия пост
# 1
Нямам личен опит от там,но по разказите на майка чието дете беше записано в 35-та беше доволна от яслата.
Още ме е яд,че не записах детето там, а в 21 ясла,която се оказа рядко неприятно местенце.
Виж целия пост
# 2
Аз съм в чуденка относно двете ясли. Какъв е проблема в 21 ва?
Виж целия пост
# 3
Крайно неприятен персонал,поне преди две години.Направих им дребни забележки и от тогава като ме видеха се криеха вътре и не излизаха да приемат детето.
Виж целия пост
# 4
Някой може ли да сподели мнение за 35-та ясла- без да искам пуснах нова тема, не бях видяла тази. Има ли мами, които да пращат дечицата си там, или пък да познават някой чието дете е в това СДЯ?
Виж целия пост
# 5
Аз бях чела доста лоши отзиви за яслата (преди 2г.) и не кандидатствах за там. Класирахме се в уж хвалена ясла, където си позволиха да бият дъщеря ми... Сега имам съседка, която е общо взето доволна от 35-та, но нейното детенце е много кротичко и послушно. Зависи при кои сестри и лелки ще бъде, това е най-важното според мен.  Hug
Виж целия пост
# 6
Благодаря за коментарите. Миналата седмица ходих лично до яслата, като исках да посетя групата, в която е приета дъщеря ми, но ми отказаха и се разбрах със сестрата да отида тази седмица - по обяд, докато децата спят. Казаха ми, че първите 2 седмици детето ми трябва да идва само до обяд ( да го водя към 9 и да го взимам към 11.30). Има вариант децата да се записват на английски език ( 30 лв - по метода Хелен Дорон и на гимнастика - пак около 30 лв).
Виж целия пост
# 7
зависи в коя група попадне детето, има добри и лоши възпитателки в тази ясла. Като цяло мнението ми не е много добро за тази ясла, като се започне от директорката (не е от разбраните хора), но пък и не съм чувала за държавна/общинска ясла, с кой знае какви добри отзиви...
Виж целия пост
# 8
Нови мнения за тази ясла?вярно ли е че е специализирана за деца с нарушен слух?
Виж целия пост
# 9
Здравейте,
Бих искала да споделя своите впечатления след 3 месечно ходене в III гр. МИКИ МАУС. В началото като всяко дете, което до 2-та годинка е гледано от родителите си имахме проблеми с тръгването на ясла. Много плачехме докато пристигнем в яслата, вечер детето ми приплакваше и се въртеше в леглото и спеше много неспокойно. Всяка сутрин повтаряше по 100 пъти, че не иска да ходи на ясла. Беше мъчително за всички. След 2 месеца, смея да кажа, че уговорките за не ходене на ясла не са спрели, но сутрин отиваме с настроение и детето ми е весело. Благодарна съм на Вили, Снежи, Дорето и най-вече на ВЕНЦИ. Техните усилия да приобщят детето ми към новата среда и да го накарат да се чувства обичано, ценено и важно бяха непрестанни. Детето ми се храни добре, винаги е със сменен памперс и е жизнерадостно. Виждам страхотен напредък в развитието й. Храни се сама, облича се сама, и говори ли, говори..... Е, накрая не мога да не споделя и за непрестанните боледувания. През седмица сме със сополи и кашлица. Най- страшен беше един вирус, при който 5 дни поддържахме температура.

Ако имате въпроси, ще се радвам да отговоря.
Виж целия пост
# 10
Здравейте,
Нали от 15.09 стартират, че да видя нашият дребосък ще се справи ли  newsm78
Виж целия пост
# 11
Реших да се включа като страничен наблюдател - дъщерята на моя близка приятелка посещаваше тази ясла (4та група Снежанка), но тя я премести. Това, което тя ми е споделяла, е и на което съм ставала свидетел, е:

Лошото:

 - много са "ларж" по отношение на часовете за водене на деца; казвали са ѝ да води детето когато иска. Водила го е и в 10:30 - не е имало проблем. За мен това не е ОК, обаче. За други хора може и да е идеално.
 - не са толкова ларж по отношение на часовете за взимане обаче; нея я караха да взима детето си на обяд и мрънкаха, ако се появи след 12. Мисля, че така и не остана нито веднъж за цял ден това дете. Тя беше (и още е) в отпуск по майчинство с второто си дете - може заради това да са упражнявали натиск да си взима детето на обяд, а ако може и изобщо да не го води (намеквали са ѝ, а също и са я питали в прав текст "Защо я водиш?")
 - няколко пъти са оставяли детето напикано и наакано; веднъж беше не подсечено, а направо на рани.

Хубавото:

 - извеждат ги всеки ден, ако времето е хубаво
 - тържествата им бяха добре организирани, а подаръците бяха смислени (колажи и картички със снимки на детето в "тържествените" дрехи, книжки за оцветяване; за края на годината им дадоха свидетелства за завършена ясла - което е от една страна ужасно смешно, но от друга е мило, а при всички случаи е по-добре от пликче с вафли)
 - всеки ден има занимания, игри, подходяща гимнастика. Имат и занимания, които в нашето ОДЗ, например, се предлагат само на градинските групи, и то не на всички

Наясно съм, че поста ми е "една приятелка ми каза", но реших все пак да го споделя.
Виж целия пост
# 12
Здравейте,

бих искала да внеса едно пояснение относно режима за водене на деца в началото. Когато ни приеха ни бяха казали, че ще има нужда от адаптация, която трае около месец. Първата седмица водехме детето само по 2 часа, т.е. от 9:00 до 11:00 ч., следващата седмица удължихме престоя до обяд. В края на месеца започнахме да я водим по цял ден. Според мен този режим е добър вариант, защото е плавен, не е е шоков и има период на адаптация. Сутрин водя детето към 9:30 и това ме устройва. Вечер я взимам към 6 и въпреки че детето ми е винаги последно или предпоследно никога не са ми направили проблем, напротив всеки път ми обясняват, че са до 7 и всичко е наред.
Виж целия пост
# 13
Здравейте,
Бихте ли споделили по-скорошни мнения за яслата?
Виж целия пост
# 14
Здравейте Simple Smile

Някой да сподели актуално мнение за ДЗ :/ И по-конкретно за III-та група "Мики Маус".

Благодаря на всички отзовали се 🌹
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия