Покажете си хола :)

  • 72 996
  • 193
# 15
В последните години ходя в Дания редовно. Не готвят кисело зеле,например Laughing . Нямат си,горките. Почти не запържват лук . Повече пекат меса / не че не мирише,ама не е като на зеле и лук, например/.
Доста ползват полуфабрикати.
Виж целия пост
# 16
силен абсорбатор и хубаво проветряване след готвене оправят положението...
Виж целия пост
# 17
Все едно пък тук ядем зеле през ден. Crazy Готви ли се в една къща, си мирише. Wink

Виж целия пост
# 18
и да не се готви,всеки дом си има някаква специфична,не винаги приятна миризма....колкото и да са чистофайници домакините
Виж целия пост
# 19
силен абсорбатор и хубаво проветряване след готвене оправят положението...

Да,ама ако някой междувременно гледа телевизия,въобще не му е приятен звука на силния аспиратор. Не е въпрос за оправяне на положението,а за някакво чуство на комфорт.Вярно,че не ядем зеле през ден,но  откакто сме в този апартамент избягвам пържена риба,пържени тиквички,чесън и всякакви миризми. На всичкото отгоре имам много добро обоняние и ми е още по-неприятно.
Виж целия пост
# 20
W,като ще пържиш риба,и с 2 врати да ти е кухнята пак целия апартамент ще мирише Wink
При нас кухня,"трапезария" и хол са свързани,но аз съм за по здравословно хранене и нищо не пържа  Wink
Виж целия пост
# 21
силен абсорбатор и хубаво проветряване след готвене оправят положението...

Да, така е. И у нас само това действа. Оставям цяла нощ да се проветрява обаче и на сутринта няма и помен от миризми. Е, малко е възхладно зимата като се влезе в стаята, но... по-добре отколкото да мирише на снощната манджа, нали?  Wink
Виж целия пост
# 22
............
При нас кухня,"трапезария" и хол са свързани,но аз съм за по здравословно хранене и нищо не пържа  Wink

Напоследък забелязвам, че все по-често се среща хол с кухня в едно помещение. В 80% от жилищата, които обзавеждаме, са заедно.

А едностайните трябва да са много обмислени от към мебели, че иначе....


Ето вариант на 4 в 1 – кухня, дневна, спалня, кабинет Wink

         

Ето линк към цялата галерия.
Виж целия пост
# 23
И на мен ми хареса тази идея с паното  PeaceФункционално е,а и в нашата малка панелка всякаква хитринка за усвояване на пространство е от полза.
Виж целия пост
# 24
То и аз където и да отида на гости гледам холокухни  Mr. Green
затова реших че у нас е малко старомодно ,( живеем в етаж от семеина къща)
роднините от първия етаж събориха тяхната стена между двете стаи
ами....ту ми харесва , ту не толкова , но пуста и мода !!
ето в този момент например  аз съм в хола с лаптопа докато мъж ми си е пред телевизора в кухнята
другото което си мисля е , така стаите ми са обзаведени всяка със стила и цвета си
кухнята е в зелено , хола в прасковено
най вероятно това няма да е добре ако ги обединя !
но ей това с гостите ме дразни , като се нагъчкаме в едната стая , а знам че другата зад стената в този момент е празна !
Виж целия пост
# 25
Много интересно.Отговарям на Валети на въпроса за плюсовете и минусите на отделна кухня и холокухня според моя опит,защото съм живяла и в двата варианта и почват да ми дават съвети как да не ми мирише и кое ядене е здравословно и кое не. Като че ли не знам. И трябва едва ли не да се оправдавам,че почти не пържа,но понякога ми се налага.За да приключа с това ще добавя още -представте си ,че чакате гости-готвиш,бъркаш,аромати. Нали всичко трябва да е топло? От де да взема една нощ,пък и един час,за да проветря? Има хора,на които им е приятно да им мирише на готвено,но аз определено не съм от тях. Справям се някак си,извадих от менюто някои определени ястия,други приготвям само като отидем на вилата и така. А инак си е хубаво в холокухнята-да си общуваш със семейството или гостите,а да не се чустваш като помощен персонал в кухнята.
Виж целия пост
# 26
....... А инак си е хубаво в холокухнята-да си общуваш със семейството или гостите,а да не се чустваш като помощен персонал в кухнята.
Това ми беше основната мотивация за моята холокухня.  Peace
Виж целия пост
# 27
Преди имах едно боксче, разделено с бар плот от столова. Много ми харесваше!!! Едновременно готвя и общувам с гостите, а бар-плотът не позволява да се вижда натрупаната с чинии мивка и изцапаната печка.
Мисля, че при добър абсорбатор, много малко остава миризма. Сега сме с такъв и наистина, за кратко време миризмата изчезва. Обаче, според мене, мивките миришат понякога, особено, когато времето е лошо ( атмосферното налягане оказва влияние).
Виж целия пост
# 28
слагаш пакетче сода и оцет един път седмично и няма никаква миризма
Виж целия пост
# 29
Благодаря, Доли, за съвета! Ще го приложа!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия