БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - 80

  • 38 127
  • 740
# 30
Охх ,тази майонеза
отивам да пробвам метода на Естел , с 200 гр олио
въщност Естел , не е ли 200мл , има разлика мисля в мл или грамове ?
А ако успея да я направя , колко време може да се съхрани ?
Виж целия пост
# 31
Като правя крем супа не слагам в тенджерата сметана, а накрая при сервиране по 1-2 лъжици заквасена сметана и нещо зеленичко.
А дозировката на майонезата си е съвсем точна 1 яйце на 400 мл олио и винаги от хладилника го вадя яйцето newsm78
Виж целия пост
# 32
Като правя крем супа не слагам в тенджерата сметана, а накрая при сервиране по 1-2 лъжици заквасена сметана и нещо зеленичко.
А дозировката на майонезата си е съвсем точна 1 яйце на 400 мл олио и винаги от хладилника го вадя яйцето newsm78
Така де, и аз правих с 1 жълтък и 200 мл. ,но не стана. Laughing Ще мариновам пилешки филета днес с нея.
Виж целия пост
# 33
Здравейте, влизам с въпрос относно риба "салака" , приготвяли ли сте такава и как? Дайте идеи!
Виж целия пост
# 34
  bouquet

Момичета,като правите крем-супа каква сметана се ползва-заквасена или готварската Rolling Eyes И кога се слага,накрая ли?
Аз не слагам сметана, а няколко лъжици кисело мляко, /може с малко нишесте, ако искам супата да изглежда по-плътна/. Добавям и тънки резенчета лимон. Но ако супата има по-киселички съставки / домати/, тогава добавям прясно мляко. Не винаги имам сметана под ръка.
Виж целия пост
# 35
Здравейте, влизам с въпрос относно риба "салака" , приготвяли ли сте такава и как? Дайте идеи!

По тая рецепта става вкусна рибка, с филе е по-добре, няма кости, но и с нарязана риба или цели рибки съм правила: РИБА НА ФУРНА

Салаката може да я запечеш в намаслена тавича - овкусяваш със сол и черен пипер, отгоре покриваш с лучени кръгчета и поливаш с майонеза, може и със заквасена сметана. Може да се панира, пак е по-добре без костите, имаше начин, по който се махаха, но само съм гледала, не съм го правила. Или просто я солиш, поръсваш с черен пипер, топиш в брашно и пържиш, пак е вкусна. Обичам консервите от салака, вкусни са. Peace
Виж целия пост
# 36
labrex   bouquet благодаря, винаги се отзоваваш. Надали ще я филетирам, че незнам как става, а и рибките не са много големи, голяма играчка ще падне, но ще изпробвам рецептата ти.
Виж целия пост
# 37
Само да споделя че направих страхотна майонеза като намалих олиото на 200 мл !!!
Виж целия пост
# 38
Здравейте Simple Smile

Търся рецепта за гъбената супа която предлагат в заведенията на пистите на Пампорово. Прилича на крем супа със сушени гъби. Търсих рецепти но визуално никоя не ми прилича на това което предлагат там.  Ако някой знае, нека сподели  Praynig
Виж целия пост
# 39
Търся рецепта за гъбената супа ... Прилича на крем супа със сушени гъби.
Пък ако искаш, докато издириш въпросната, можеш да пробваш да пасираш моята гъбена супа, за да стане крем супа, в която да има цели сушени гъби, по твои избор. Simple Smile
Виж целия пост
# 40
Дали мога да правя салата от олио от семена на тиква или лен и да яде дете от тях(на 4г.)
Виж целия пост
# 41
Благодаря Морена, ние често правим гъбена супа по рецепта подобна на твоята. Също и една норвежка рецепта ли беше  , със сметана ....newsm78
Аз търся въпросната крем супа, някой ако я ял и установил консистенцията ...  Grinning
Виж целия пост
# 42
Дали мога да правя салата от олио от семена на тиква или лен и да яде дете от тях(на 4г.)
Ленът съдържа растителен естроген, имай го на ум Peace
Аз пък днес научих, че и елдата имала сапонини - бях я накиснала за 1 нощ и я мих, та като изби една пяна!... Laughing  bath1
На свой ред да питам: виждам да се продава синап в големички пакети. За какво служи, само за направата на домашна горчица ли?
Виж целия пост
# 43

Здравейте вълшебници,

подскажете ми с каква марината да направя телешкото филе по-крехко. Смятам да го пека във фурната с тенджера с капак, но ми се ще да бъде още по-крехко.  Laughing
Виж целия пост
# 44
Здравейте  Simple Smile Колко приятно да видя тук познати ,,лица,, Simple Smile  От 100 г не съм се появявала.... Ехх.. Едно време живеех тук...  
....Да си дойдем на думата.... Simple Smile  
Помагайте, как се правят канеллони с кайма? Има ли нещо специфично в приготвенето им?  Трябва ли да ги сварявам предварително? На кутия не пише да ги сварявам, а в рецептите в нета намирам че трябвало да се сварят  newsm78.  Друго... Само каймата ли се слага?   newsm78 нещо ми идва и оризче да добавя  Outta Joint не Joy  знам от де ми дойде, но само с кайма... ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия