БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - 80

  • 38 143
  • 740
# 45
Аз канелоните  ги правя:каймата я омесвам с топ.сирене и разни подправки.Нареждам в тавичка,заливам ги с домати.Накрая настъргвам кашкавал.
Виж целия пост
# 46
Дали мога да правя салата от олио от семена на тиква или лен и да яде дете от тях(на 4г.)
Ленът съдържа растителен естроген, имай го на ум Peace
Аз пък днес научих, че и елдата имала сапонини - бях я накиснала за 1 нощ и я мих, та като изби една пяна!... Laughing  bath1
На свой ред да питам: виждам да се продава синап в големички пакети. За какво служи, само за направата на домашна горчица ли?

Синапът се използва като консервант. Широко разпространен е в индийската кухня. Също така има лечебни свойства.
Виж целия пост
# 47
Охх ,тази майонеза
отивам да пробвам метода на Естел , с 200 гр олио
въщност Естел , не е ли 200мл , има разлика мисля в мл или грамове ?
А ако успея да я направя , колко време може да се съхрани ?
Има.
Аз я меря в мерителна кана, защото Вела   bouquet така каза.  Peace
Първия ми опит беше да меря с везната. Не се получи никаква гъстота. Реших да употребя сместа в шоколадовия сладкиш с майонеза, то се получи нещо като глетав мокър кекс. Имало вкус на грис - така ми казаха ядящите грис вкъщи.
И аз опитах да сложа 400 мл, но олиото остава отгоре. На мен пасатора ми е скапан - 170 W. Може и от него да не се получава.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 48
Аз пускам а малко канелоните във вряща вода и след това ги пълня.
Виж целия пост
# 49
Здравейте!Искам да попитам за първи път купих брашно смес от София мел която набухва сама,но дали ще стане или да сложа бакпулвер и ако може да ми предложите изпитана рецепта за кекс такава смес!Благодаря!
Виж целия пост
# 50
Канелоните не варя предварително, пълня със сос тип болонезе. Отгоре заливам с по - рядък бешамел, слагам и топено сирене на парчета, обилно настърган кашкавал.
Виж целия пост
# 51
На мен пасатора ми е скапан - 170 W. Може и от него да не се получава.  Rolling Eyes
Ау,утре ще си купувам пасатор за 10лв. от Кауфланд-180W.
С предишния евтин изкарах 10 години,но го изхвърлих и не погледнах колко вата е.Естел започва да ме разколебава...да не сгреша...Иначе тези пасатори от 25лв. са по 200W.
Виж целия пост
# 52
Магика, сега отидох да погледна моя пасатор, че като те четох ми стана смешно... и аз моя го ползвам от години (много), а не съм знаела до сега колко вата е.  Laughing  Та покрай теб сега знам.  Grinning
За статистиката или справка някаква - 250W e.


Виж целия пост
# 53
Магика, сега отидох да погледна моя пасатор, че като те четох ми стана смешно...

Аз пък, като те прочетох и се разхилих Grinning, поредната съм, дето тича да види, Braun-чето ми е 300 W . А дано го запомня, не че кой знае какво, но помня, че заради друга тема, пак ходих да гледам. Joy
Виж целия пост
# 54
Имам спешен въпрос: направих солени еклери, които станаха разкошни като за първи опит. Въпросът ми е задължително ли да ги добавя към предястието или мога да ги сложа и като част от гарнитурата на основното ястие /шницели/?

п.с.дребни са, като бонбоните "Линд"
Виж целия пост
# 55
Аз бих ги сложила към предястието, не ми се връзват като гарнитура на шницелите  Blush
Виж целия пост
# 56
То и аз така мислех, но синът ми ме убеждава да направя точно обратното! ooooh! Май ще стоваря всичко на масата и кой каквото иска да си взима Crossing Arms
Виж целия пост
# 57
То и аз така мислех, но синът ми ме убеждава да направя точно обратното! ooooh! Май ще стоваря всичко на масата и кой каквото иска да си взима Crossing Arms
PeaceПодкрепям!Дай снимка натези еклерчета,че ми стана интересно.А с какво ги пълни?
Виж целия пост
# 58
С крема сирене + разни подправки/добавки например, с лютеница, руска салата, с тарама хайвер и т.н. ...  Grinning
Виж целия пост
# 59
Скапали са се батериите на фотоапарата и снимка ще пусна по-късно, а ги пълних с извара разбита с лъжица майонеза, кис. мляко, копър и разни други подправки/на вкус/. Според сина ми било сирене, но това е друга тема Mr. Green Много пухкава стана.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия