Каква риба готвите?

  • 69 882
  • 303
# 240
Напоследък често хапваме пъстърва- на тиган, на фурна, но не забравяме и любимите си филе от бял амур, скумрия, маслена риба. Хек спрях да купувам- много вода има и се разкашква при размразяване.
Виж целия пост
# 241
Готово Peace
Виж целия пост
# 242
Тази вечер пекох щука и вече я "ометохме". Очарована съм. За първи път купувам.
Виж целия пост
# 243
Пека във фурната лаврак и ципура, пържа скумрия- - всичко става много вкусно
Виж целия пост
# 244
Предимно сьомга. И разни други, на които честно казано не им знам наименованието на бг Embarassed Grinning
Виж целия пост
# 245
Днес си купих маслена риба и не знам как е най-добре да се приготви, пържена или на скара. Някой ако знае нека каже.Моля
Виж целия пост
# 246
Днес си купих маслена риба и не знам как е най-добре да се приготви, пържена или на скара. Някой ако знае нека каже.Моля

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=9173 - току що си намерих от къде да се информирам. Simple Smile
Виж целия пост
# 247
Маслената риба - на скара!  Peace
Виж целия пост
# 248
За печене на скара ви препоръчвам горещо МАСЛЕНА РИБА!  Пека я на скара или цяла, ако е по-дребна, или на половинки. Предварително я мажа със смес от олио, лимонов сок, черен пипер и пресен босилек.


Да спомена само за Маслената риба, че по кожата има едни сини петна. Няколко пъти сгреших да я сготвя с кожата и цялото семейство дежури във WC-то цяла нощ. Оказва се, че не всички я понасят. От тогава - първо я дера, а после я пека в тавичка във фурната.
Лаврак и ципура обожавам - и двете ги приготвям в тавичка във фурната - разрязвам по дължина на две, намазвам с олио/зехтин и подправки (сол, лимон, черен пипер) и пека за 20-тина минути във фурната.
Пъстърва най-обичам пържена, особено когато има малки риблета на пазара, но понякога я хапваме увита във фолио и напълнена с лимон, копър, магданоз.
Сафрида ми е любимата от дребните рибки - пържена в тигана.
Сайра и зарган - на скарата...еееееех, размазвам се от кеф!
Много обичам и калмари, но не пържени, а задушени или на скара. Някой ако знае как турците и средиземноморските народи го приготвят - да казва. Аз още имам обилно слюнкоотделяне от спомена за калмари в тенджера със зехтин, които ядох в Дубровник. Чета, чета в нета, ама само на някакви засукани вариации попадам, не е това, което ядох.

Причината не е в някакви сини петна по кожата, а в жлеза с вътрешна секреция, която се намира точно под гръбната перка, която трябва да се изреже и изхвърли, иначе предизвиква натравяне, съпроводено с диария и болки в корема за период от 24 до 48 часа след консумация. (колко тежко ще протече самото натравяне е строго индивидуално). Хващате рибата и на около 7-8 мм. в дълбочина изрязвате цялата гръбна перка - от главата до опашката. Ненужно е да махате кожата.
Виж целия пост
# 249
Страхотна темичка. Но рядко хапваме рибка.. Ще се опитам да се коригирам...
Виж целия пост
# 250
Най- често у дома рибата се приготвя на скара- пастърва,сьомга,скумрия. По-рядко печена във фурна-мерлуза или скумрия/ с кисели краставички и кисело зеле/ . И още по-рядко пържен шаран.
Виж целия пост
# 251
Всякаква, поне веднъж седмично, много обичаме.
Пека я на скарата, във фурната, пържа я.
Виж целия пост
# 252
От както открихме пангасиуса друга риба май не съм готвила. Правя я в тавата със зехтин, соев сос, подправка за риба и малко лимонов сок. Става супер  Peace Да не говорим, че за деца също е перфектна защото до сега костица не съм намирала във филето за разлика от хек филе. Долу горе веднъж на седмица си хапваме рибка.
Виж целия пост
# 253
май само аз не съм доволна от пангасиуса  Embarassed  пържих филетата , но направо си беше гадно.  А може и олиото да е имало дъх.

Препоръчаха ми риба :морска котка, била невероятно вкусна. Пробвал ли е някой
Виж целия пост
# 254
Морската котка на външен вид много прилича на калкан с тази разлика че котката има опашка,но на вкус далеч не е така вкусна както калкана.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия