Каква риба готвите?

  • 69 857
  • 303
# 285
Във Варна - каквато си купим - предимно морска.Когато сме на гости у родителите ми - сладководна или речна риба - уловена от нас,разбира се.
Виж целия пост
# 286

Има ли някой друг преживял това с маслената риба?


Имам близки познати, които имат рибарски магазин, та те са ми го казвали този "страничен" ефект на маслената риба. Но пак си е до човека и стомаха, на някои хора нищо не им става, други - като вас Grinning
Аз лично още не съм купувала.
Препоръчаха ми я за скара или печене, именно защото е доста маслена.
Виж целия пост
# 287
Скумрия и цаца  Peace
Виж целия пост
# 288
На рибната борса почистват рибата срещу заплащане.
Аз съм използвала тази услуга Hug
А що се отнася за маслена риба имах такъв инцидент и от тогава не ползвам такава риба.
Виж целия пост
# 289
И мен имаше същия ефект маслената риба Simple Smile От тогава не съм купувала. Тази вечер пържихме сафрид, много я обичам тази риба, но рядко я срещам по магазините.
Виж целия пост
# 290
На рибната борса почистват рибата срещу заплащане.
Ама аз съм от София  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 291
Обожаваме филе от акула,сьомга и рибена чорба от сом  Peace
Виж целия пост
# 292
попчета  Mr. Green
Виж целия пост
# 293
На рибната борса почистват рибата срещу заплащане.
Ама аз съм от София  Rolling Eyes
Ама, вие в София нямате ли си рибна борса. hahaha
Виж целия пост
# 294
но не знам тук д али предлагат такава услуга в рибарските магазини Thinking

В Пикадили чистят рибата.
Виж целия пост
# 295
Понеже с мъжо сме рибари, доскоро ядяхме само уловеното от нас - шаран, амур, костур, бяла риба, щука. От известно време наблягаме на сьомга (открих в един склад евтина и вкусна), скумрия, паламуд или зерган, сафрид и чернокоп (любимата ми), (ако приятелите ни от Созопол донесат), пастърва.
Вчера за първи път купих маслена риба и днес пекох на скара. Много интересен вкус, малко я недопекох, но с повечко лимонов сок я прекарахме. След 30 минути на мен ми прилоша, прободе ме в стомаха и ...се затичах към вс -то. Представете си ужаса - двама дрисльовци, една тоалетна. Blush
Има ли някой друг преживял това с маслената риба?

Да и у нас се случи същото, само дето хвана мен и детето, мъжа ми беше само със стомашни болки. По напред във темата четох това за маслената риба, но лично аз не приготвила отново.
За печене на скара ви препоръчвам горещо МАСЛЕНА РИБА!  Пека я на скара или цяла, ако е по-дребна, или на половинки. Предварително я мажа със смес от олио, лимонов сок, черен пипер и пресен босилек.


Да спомена само за Маслената риба, че по кожата има едни сини петна. Няколко пъти сгреших да я сготвя с кожата и цялото семейство дежури във WC-то цяла нощ. Оказва се, че не всички я понасят. От тогава - първо я дера, а после я пека в тавичка във фурната.
Лаврак и ципура обожавам - и двете ги приготвям в тавичка във фурната - разрязвам по дължина на две, намазвам с олио/зехтин и подправки (сол, лимон, черен пипер) и пека за 20-тина минути във фурната.
Пъстърва най-обичам пържена, особено когато има малки риблета на пазара, но понякога я хапваме увита във фолио и напълнена с лимон, копър, магданоз.
Сафрида ми е любимата от дребните рибки - пържена в тигана.
Сайра и зарган - на скарата...еееееех, размазвам се от кеф!
Много обичам и калмари, но не пържени, а задушени или на скара. Някой ако знае как турците и средиземноморските народи го приготвят - да казва. Аз още имам обилно слюнкоотделяне от спомена за калмари в тенджера със зехтин, които ядох в Дубровник. Чета, чета в нета, ама само на някакви засукани вариации попадам, не е това, което ядох.

Причината не е в някакви сини петна по кожата, а в жлеза с вътрешна секреция, която се намира точно под гръбната перка, която трябва да се изреже и изхвърли, иначе предизвиква натравяне, съпроводено с диария и болки в корема за период от 24 до 48 часа след консумация. (колко тежко ще протече самото натравяне е строго индивидуално). Хващате рибата и на около 7-8 мм. в дълбочина изрязвате цялата гръбна перка - от главата до опашката. Ненужно е да махате кожата.
Виж целия пост
# 296
И при нас ефектът от маслената риба проработи Sick
Виж целия пост
# 297
И при нас ефектът от маслената риба проработи Sick

И не сте си изрязали гръбната перка, нали rotfImbo Аз мислех да подаря другата риба на някой, на който имам зъб, но след прочетеното за жлезата, ще си я изядем, пък да видим... Mr. Green
Виж целия пост
# 298
Ха-ха-ха Joy
Виж целия пост
# 299
Предимно толстолоб,мряна и рядко скумрия.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия