Каква риба готвите?

  • 69 871
  • 303
# 270
Пангасиус, блях....
Всъщност никаква "блатна" риба не харесвам.
Само морска, всичко друго ми бие на тиня.
А иначе купавам и приготвям често сьомга, лефер, ципура или пък каквото прясно има на рибната борса.
Поне 3 пъти в седмицата ядем риба у дома.
Според мъжа ми скоро на русалки ще заприличаме  hahaha
Виж целия пост
# 271
Най-често -хек- или подобните бели риби. задушени на тиган.
Виж целия пост
# 272
Скоро ядох шаран , но не цял ,на парчета на барбекю.
Беше много вкусен и не миришеше на тиня.
Виж целия пост
# 273
Не обичам риба, а миризмата на пържена риба или на скара направо ме .... Sick
Приготвям само панирана бяла риба или акула,същата на скара също може и за детето супа пак от акула...
Ако на мъжа ми му се прияде друг вид риба- на ресторант  Crossing Arms
Виж целия пост
# 274
От речните - пъстърва, обикновено пържена, понякога толстолоб и шаран.
А от морските - сьомга, лефер, лаврак и др. Най-често приготвени на скара.
Не панирам никаква риба  Peace
Виж целия пост
# 275
Всякаква морска с единственото условие - прясна.
Есента ядеме " есенната " риба - паламуд , чернокоп / малък лефер/ , лефер , заргани , барбуни. По това време тези риби минават край нашите брегове на път за презимуване в Средиземно.Тогава е най- вкусни. Охранена , готова за презимуване. Пролетта минава наново ,но тогава е изтощена от зимата и е постна. Мъжът ми казва , че пролетната му мирише на печени раци. Thinking
Целогодишно , с изключение на размножителния перид в края на пролетта ядеме калкан и ватуз/ морска лисица/пържени , обичам и тригона / май е морска котка/ , подобна е на ватуза с тази разлика , че месото и е червено и се прави на скара.
Копърка и сардела са ми любими. Копърката я ядеме пържена и сауш - варена в малко вода , оцет и сол ,вари се само докато и побелеят очите , после се отцежда ,ръси се с червен пипер и се хапва  Whistling
Сарделата ако е мазна на скара ако е постна - пържена.Това правило спазвам за всички риби.
Ядеме карагьоз през пролетта - само веян. Тогава е най вкусен иначе не се яде от кости.
Всяка риба си има уникален вкус и я ядеме с удоволствие по всяко време.
Много на почит у нас са и всякакви солени  и мариновани риби. Приготвям си ги сама .От магазина никога не съм купувала , но съм имала възможност да опитам и не ми харесва нищо.
А калмари , октоподи и скариди са ми слабост.За съжаление няма в нашето море. От мекотелите ядеме миди на салата и пълнени с ориз и рапани с доматен сос.
Виж целия пост
# 276
Предимно морска, каквото улови мъжа ми  Grinning

най-често сафрид, чернокоп, паламуд, калкан. Рядко пъстърва, сом и шаран.
Сарова    bouquet, наще мъже да не са колеги  newsm78
Виж целия пост
# 277
Здравейте, аз съм нова във форума, но мога да ви споделя много вкусна рецепта за прясна сьомга.Рибата става много бързо и е наистина вкусна.За 2-3 поции са необходими:
 - 2-3 парчета прясна сьомга
 - 1 кутия грах
 - 3-4 моркова
 - малко бяло вино или бира
 - зехтин
Рибата се поставя заедно с нарязаните моркови и грахта в пликче за печене, добавя се зехтин и бяло вино / или бира / и се пече около 30 - 40 минути.Добър апетит ,и за да е наистина вкусно споделете храната с някой, когото обичате. Simple Smile
Виж целия пост
# 278
Предимно хек.
Виж целия пост
# 279
Предимно морска, каквото улови мъжа ми  Grinning

най-често сафрид, чернокоп, паламуд, калкан. Рядко пъстърва, сом и шаран.
Сарова    bouquet, наще мъже да не са колеги  newsm78

veni-vidi    bouquet разбира се че може да са колеги по хоби  Simple Smile,
като излезе риба не мога да го видя
Виж целия пост
# 280
Пъстърва, хек, скумрия, пангасиус последно.
Виж целия пост
# 281
Понеже с мъжо сме рибари, доскоро ядяхме само уловеното от нас - шаран, амур, костур, бяла риба, щука. От известно време наблягаме на сьомга (открих в един склад евтина и вкусна), скумрия, паламуд или зерган, сафрид и чернокоп (любимата ми), (ако приятелите ни от Созопол донесат), пастърва.
Вчера за първи път купих маслена риба и днес пекох на скара. Много интересен вкус, малко я недопекох, но с повечко лимонов сок я прекарахме. След 30 минути на мен ми прилоша, прободе ме в стомаха и ...се затичах към вс -то. Представете си ужаса - двама дрисльовци, една тоалетна. Blush
Има ли някой друг преживял това с маслената риба?
Виж целия пост
# 282
Сьомга /предимно на пара/, скумрия, лаврак и ципура /в плик или фолио/. На последните трудно почиствам люспите - хвърчат на всички страни, пробвам да ги чистя в найлонов плик , ама не си е работа Embarassed Виждала съм в Гърция да ги чистят умело за секунди с някакво пособие, но не знам тук д али предлагат такава услуга в рибарските магазини Thinking
Виж целия пост
# 283
petu6ka63, само веднъж съм яла маслена риба и поради лоши спомени и аз не съм купувала повече.
Иначе и в нас сме големи любители на рибата . Хапваме с удоволствие - чернокоп /най-любимият ни/, калкан, барбун, сафрид /особено ако сваря да направя и чироз/, ципура, акула, попчета. Сьомга харесваме само лакса. От речните - само пъстърва и то си я купуваме всяка година само от язовир "Доспат" , а до преди 3 години и сулка. Но след като се набодох на шипа й докато я чистех и ми се възпали цялата ръка и бях пред натравяне на кръвта, повече не съм купувала.
Иначе за всякакви морски глезотии - миди, раци, скариди калмари, просто нямаме наяждане.  Joy
Виж целия пост
# 284
Най-често пастърва  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия