Каква риба готвите?

  • 69 760
  • 303
# 45
Обичаме скумрията по всякакъв вид сготвена.
Обичаме и цаца.
Дъщеря ми пък е фен на пържен толстолоп,а аз не мога да го хапна.
Обичам (само аз от семейството) скариди,миди.
Филе от акула го осолявам и се суши.
Виж целия пост
# 46
Някой знае ли къде във Варна мога да си купя прясна риба.
Но не само на етикета да пише прясна, ами в действителност да е такава.
Виж целия пост
# 47
Някой знае ли къде във Варна мога да си купя прясна риба.
Но не само на етикета да пише прясна, ами в действителност да е такава.

Аз прясна риба с етикет не съм виждала, но купувам от Пикадили и Метро.
Виж целия пост
# 48
Готвим доста риба в къщи, предимно бяла риба , филе от риба тон, сьомга.
На скара, на фурна, във фолио.
Но аз предпочитам мидите пред рибата, по- вкусни са ми:peace:
Виж целия пост
# 49
Maлееее ние сме страшни консуматори на риба !!!! Heart Eyes
Мога да ям всеки ден риба , хапваме всякаква но задължително трябва да бъде морска .Ние сме типично морско семейство ... Wink
Здраво свързани сме с морето и затова хапваме често прясна риба, миди, рапани, раци и всякаква друга морска твар .
Виж целия пост
# 50
В къщи приготвям само калкан, скумрия и пъстърва Peace.Много харесваме и трицона, ама ме мързи да я пържа и си я хапваме на заведение Embarassed
От Варна съм и риба купувам само от рибната борса, която се намира на пазара Peace.Замразена никога не купувам Crossing Arms
Виж целия пост
# 51
В къщи любимата ни риба е скумрия и хек.От тези два вида приготвяме най - редовно.


 Peace И у нас е така. Даже по-честичко скумрия взимам.
Виж целия пост
# 52
Семейството ни предпочита филе от бяла риба, пъстърва, пресен шаран, сом, а също така и чига, но много рядко я намираме. Филето от бяла риба приготвяме само панирано, пъстървата - пържена или на фурна във фолио, шаранът - пълнен с лук и орехи и изпечен във фурната или пържен и с чеснов сос, а сома пека с обвивка от сол, разбъркана с 2-3 разбити белтъка - става мнооого вкусен. Старая се поне веднъж или два пъти седмично в менюто да присъства риба.
Виж целия пост
# 53
Някой знае ли къде във Варна мога да си купя прясна риба.
Но не само на етикета да пише прясна, ами в действителност да е такава.

Аз прясна риба с етикет не съм виждала, но купувам от Пикадили и Метро.

На етикета обикновено пише - прясна, охладена или замразена. Прясната и охладената се води че най вероятно е такава каквато е написано, но каква е истината никой не знае.

В  Пикадили най често пише охладена, ама от къде да знам че преди това не е била замразена/като не разбирам/.

На борсата също пише прясна риба, ама на някоя от тях вида и е такъв че надали е прясна.
Виж целия пост
# 54
Толстолоб и шаран(рядко),скумрия,цаца,карагьоз(на скарата е върха),Зарган,Сайра ,лефер,сьомга,попчета,пъстърва,коремчета от акула,сафрид,сом(по-рядко).....
Виж целия пост
# 55
най-често - пъстърва (пържена в тиган или на скара) и ципура на скара
също маслена на скара, сайра на скара, скумрия на скара, кая (попчета, лихнус) пържени, рибена чорба от кая, сафрид и скумрия, в сол и фолио - лаврак
сьомга - пушена, не съм готвила досега, много рядко калкан, сом
много често особено лятото - миди! рядко скариди, калмари, октопод
Виж целия пост
# 56
пъстърва, сьомга, риба тон и сардини - тези ги има най-често. иначе обичаме цаца, попчета, сафрид, карагьоз, но... лятото в България ще хапваме от тях  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 57
Всякаква. Обожаваме риба.
Виж целия пост
# 58
Паламуд, Калкан, Сафрид,Лефер. Peace
Виж целия пост
# 59
За печене на скара ви препоръчвам горещо МАСЛЕНА РИБА!  Пека я на скара или цяла, ако е по-дребна, или на половинки. Предварително я мажа със смес от олио, лимонов сок, черен пипер и пресен босилек.


Да спомена само за Маслената риба, че по кожата има едни сини петна. Няколко пъти сгреших да я сготвя с кожата и цялото семейство дежури във WC-то цяла нощ. Оказва се, че не всички я понасят. От тогава - първо я дера, а после я пека в тавичка във фурната.
Лаврак и ципура обожавам - и двете ги приготвям в тавичка във фурната - разрязвам по дължина на две, намазвам с олио/зехтин и подправки (сол, лимон, черен пипер) и пека за 20-тина минути във фурната.
Пъстърва най-обичам пържена, особено когато има малки риблета на пазара, но понякога я хапваме увита във фолио и напълнена с лимон, копър, магданоз.
Сафрида ми е любимата от дребните рибки - пържена в тигана.
Сайра и зарган - на скарата...еееееех, размазвам се от кеф!
Много обичам и калмари, но не пържени, а задушени или на скара. Някой ако знае как турците и средиземноморските народи го приготвят - да казва. Аз още имам обилно слюнкоотделяне от спомена за калмари в тенджера със зехтин, които ядох в Дубровник. Чета, чета в нета, ама само на някакви засукани вариации попадам, не е това, което ядох.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия