Каква риба готвите?

  • 69 866
  • 303
# 135
Ей я риба хоки



Новозеландска била, замразена се продава. И аз не съм яла. Окъде мога да купя и как да я приготвя?
Виж целия пост
# 136
Камамбер, pina, в рибните магазини се продава. На скара ми е най-вкусна на мен!  Peace
Оххх, дояде ми се рибка с тая темичка.......  Wink
Виж целия пост
# 137
Основно купувам скумрия и я приготвям на скара.
Понякога пържа шаран и толстолоб.
Виж целия пост
# 138
По начало ядем каквато риба хване дядо, щото той е заклет рибар и редовно ни снабдява през лятото...
Но когато купувам за вкъщи, предподичат амур, защото няма дребни кости, а пък и аз мнооооого го обичам...
веднъж пробвахме и бял амур - имаше вкус на блато Sick но пък който обича шаран може и да го хареса
ooooh! Аз съм улучвала досега само хубави амури. Но от дядо знам, жива риба през зимата да не купувам, защото дъхат на блато Thinking
Поздрави
О,аз ние пък случихме на един ужасен на вкус амур/почти 6 кг риба отиде в коша след като омазахме банята-да го чистим и кухнята да го изпечем/-такова горчиво и гадно неощ не бяхме опитвали....та едва ли ще се пробваме друг път.......а беше през лятото Crossing Arms
Иначе ядем много риба-предпочитаме хек,мерлуза,скумрия и шаран......като има възможност и пастърва похапваме......всечко печено на скарата/без мазнина/ или във фурната....единственото което все още пържа/че се оптваме да се храним здравословно/ е цацата.
Жалко,че тук няма много прясна риба,основно замразена купуваме...а както са казали преди мен,много често се скашква и пуска много вода при размразяването/.....а познатите рибари само каракуда подаряват....
Виж целия пост
# 139
Аз обичам всякакъв вид риба без шаран. Избягвам да пържа, освен цаца.
Виж целия пост
# 140
Окъде мога да купя и как да я приготвя?


Пържи се, оваляна брашно или я панираш .
Хоки-то на "вкус и на цвет", е същата както хека, само се е малко по-едра и малко по-вкусна.

В къщи се яде всякаква риба, поне веднъж седмично.
От няколко месеца сме фенове на "клавос" - замразена, бяла риба на котлети. Правила съм я пържена, на фурна и на грил-скара, все е вкусна.
Сега съм купила "махи-махи" , но още не сме я пробвали.
Виж целия пост
# 141
Всякаква ядем . Peace
Виж целия пост
# 142
Хоки е постна риба, на вкус точно като хек, само че в Хит я продават охладена и затова я предпочитам /а и цената и е супер/. С почистени коремчета и без глави. Почти без кости. Правя я печена, на скара, всякак, но най- вкусна ми е с лимон, майонеза и червен лук. Там продават и охладена маслена риба- много по- вкусна и с малко кости- само в средата.
Виж целия пост
# 143
маслената риба не е лоша. Всъщност това охладено е размразено. Не съм виждала пустото хоки.
Виж целия пост
# 144
И ние веднъж седмично ядеме риба, предимно хек. Миналата седмица приготвих сьомга със сметана-стана божествена  chef
Виж целия пост
# 145
готвя всякаква  особенно лятото, защото я готвя навън. За последните 10дни/ толкова помня/ 8 дни бяхме на риба.  пъти карагьоз на барбекю/божествена/, пържен калкан, ципура на скара, моруна на фурна във фолио, сафрид пържен, лаврак на барбекю и снощи пъстърва на скара.
Виж целия пост
# 146
готвя всякаква  особенно лятото, защото я готвя навън. За последните 10дни/ толкова помня/ 8 дни бяхме на риба.  пъти карагьоз на барбекю/божествена/, пържен калкан, ципура на скара, моруна на фурна във фолио, сафрид пържен, лаврак на барбекю и снощи пъстърва на скара.
Виж целия пост
# 147
Основно приготвям скумрия на скара с лимонче, хек пане или на пара и толстолоб - пълнен с орехи или пържен.
Виж целия пост
# 148
Всяка седмица ядеме риба ,предимно на скара .Телапия или пастърва,много обичам риба .
Виж целия пост
# 149
миналата седмица за първи път си купих лефер. много ми хареса - нарязах лук, домати и моркови, разбърках ги с Пикантина, сложих рибата отгоре /намазана с зехтин/ и метнах тавата във фурната за 20тина минути. вкуснотийка  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия