КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 1

  • 59 688
  • 743
# 735
я разкрийте тайната как разделяте яйцето на 2/3  или 3/4  newsm78
Виж целия пост
# 736
я разкрийте тайната как разделяте яйцето на 2/3  или 3/4  newsm78
При мен са шест яйца, делено на две....не е проблем,  мисля...ти к`во ще кажеш. Simple Smile
Виж целия пост
# 737
Аз ги паркирах душиците за последно втасване във фурната, после ги мажа с яйце и поръсвам със захар и пека. Дано да стане нещо, че да се похваля и със снимки. Плетката на кръглия малко ми се развали и може и да си въобразявам, но май виждам конци  Crazy Ако е така ще ви черпя всички с витуален козунак  Mr. Green
Виж целия пост
# 738
Не го деля 1 яйце...  дори в таква малка доза с 1 яйце (според деленето), ще сложа 2, без един жълтък - за мазането. 
Виж целия пост
# 739
Не го деля 1 яйце...  дори в таква малка доза с 1 яйце (според деленето), ще сложа 2, без един жълтък - за мазането. 

Така направих и аз - от твоята рецепта са 7 яйца - сложих 3 + 1 белтък....жълтъка чака мазането.....

С Госпожица Лаленце  ще печем и ще се отчитаме в новата тема......
Виж целия пост
# 740
Има ли някакъв вариант изобщо да не ми втаса козунака? Никога не ми се е случвало, но... Сложих една суха мая за кг брашно(като по рецепта брашното е 650гр, захар 150) Имам чувството, че изобщо не помръдва на обем  Shocked Държа го във фурната на 40 градуса стана 6 часа  Shocked
Виж целия пост
# 741
Ако е от 7 гр маята, да, малко е. 6 часа, не е втасало и даже не е помръднало, загубена кауза. решението е да омесиш още една доза с двойно повече мая, необходимо за една доза и да смесиш хубаво двете теста.
Виж целия пост
# 742
НОВА  ТЕМА
Виж целия пост
# 743
Ако е от 7 гр маята, да, малко е.
Не, 11гр те на 7-те пише за 500гр брашно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия