Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Добре дошли в света на настолните игри!

  • 193 765
  • 724
# 705
Не съм я играла, но съм я чувала и я проверих в boardgamegeek. За който не знае това е сайт тип imdb, но за игри, пише коя игра с каква сложност е, какъв тип, над каква възраст. Като пише, ако има разминаване между написаното на кутията и как я оценяват хората. За тази игра пише сложност 3.6*, което е доста и community-то я оценява на 16+ години. Това не означава, че не става за по-малки, просто някои деца няма да я разберат.

За повечето игри има видеа в ютюб с инструкциите или с разигригравания направо. Често са много полезни.

Ето едно за тази игра, отдолу има много коментари, които също може да отговарят на част от въпросите ви:

https://youtu.be/CFJGxtcOR4oЗа сложността, на пример Монополи е със сложност 1.6, Тикет ту райд 1.9, Катан 2.3. Така че 3.6 сложност е доста, особено ако преди това не са играни други стратегически игри.
Виж целия пост
# 706
Здравейте! И аз идвам с молба за правилата на играта Activity


Ние имаме по-стара "версия", на български.
Пращам на ЛС снимки Simple Smile
Виж целия пост
# 707
От няколко години насам вкъщи сериозно се запалихме по настолните игри и постепенно колекцията ни се обогати. От скоро купуваме и за детето детските версии на любимите ни игри и започнахме да играем и с нея.
И защо репих да пиша? Онзи ден се сетих, че като деца вкъщи имахме една игра, която се играеше със зар и пионки. Трябваше да се мине трасе - може би се следваха числа от 1 до 100 и съответно, който стигне до 100 е победител. А по трасето имаше различни препятствия, като допълнителни инстрикции казваха какво да направим, ако стъпим да речем на 64 или 28. Това се случва 90те години и нямам никаква идея как се казва играта. Дали на някой от вас му говори нещо? А ако не, то сещате ли се за нещо подобно? Сега игрите са някак толкова съвременни и така и не открих подобно на това, което помня.

Ще съм благодарна на идеи и желая на всички приятни емоции с настолните игри! Simple Smile
Виж целия пост
# 708
Snakes and ladders да не е?
Виж целия пост
# 709
На мен ми звучи като Snakes and Ladders.

Иначе покрай Дисни версиите на всичко обърнах внимание на Dobble, все я бях виждала в книжарниците, но никога не съм я купувала и не знаех даже как се играе. Е 5-годишното много я хареса и от дни я играем.
Виж целия пост
# 710
Супер е Dobble, на който съм я показала, всеки се е зарибил Simple Smile и то хора на 30+ Grinning сега точно издирвам такива бързи, забавни парти игри, защото съм забелязала, че като се съберем с приятели такива се предпочитат. Засега имам Добъл и Екплоадиращите котета, ще се зачета в темата за други, сигурно сте обсъждали.
Виж целия пост
# 711
Тази игра Dobble ми изглежда подобна на Lynx. Така ли е?
Виж целия пост
# 712
Не е Змии и стълби, нея я имаме. Инструкциите бяха от сорта на "качваш се на лодка и преминаваш през реката, озоваваш се на 74", "пропадаш в кладенец и се връщаш на 17" и подобни. Беше сякаш преминаваш през някакъв свят. То и аз едни обяснения давам, но толкова помня.

Dobble е много любима вкъщи, а сега лятото я играем още по-често, защото я носим навсякъде с нас. Имаме един несесер с игри за път, там съм сложила Uno, Dobble, една много приятна игра, подобна на Dixit, но travel версия.

А това е нашето местенце за съхранение на игрите, което вече е абсолютно запълнено и е време да измисля къде да прибираме следващите попълнения.Допълвам се. Порових още малко и открих тази игра, доста наподобява като идея онова, което търсех. Ще я взема, за да пробваме. Но ако се сетите за нещо подобно, продължавам да търся идеи Simple Smile

https://bellamiestore.com/shop/nastolna-systezatelna-igra-gyska-janod
Виж целия пост
# 713
Може ли някой да даде мнение за Dune?
Виж целия пост
# 714
Това ми напомни на една игра, която играехме като малки. Пак беше с някакво трасе, което се минава, но се поставяха на някои от полетата едни пластмасови фигурки - борчета, като под тях имаше картинки на предмети, май даваха бонус. На времето ми беше много забавна, но никакъв шанс да я намеря Grinning
Виж целия пост
# 715
Имаше карти с фигурките, които са под борчетата. Трябваше да минаваш през борчетата и да запомняш кое къде е. Картите се отваряха една по една и трябваше да намериш борчето със съответния символ. Когато бях малка ми беше много любима.
После на детето бях взела такава с Рапунцел - https://www.amazon.co.uk/Ravensburger-Disney-Rapunzel-Enchanted- … est/dp/B004A7XHFO
Виж целия пост
# 716
Ейй да, вярно, че така беше, с картите Grinning Благодаря много!
Виж целия пост
# 717
Омагьосаната гора с борчетата я имаме. Взимана е от Комсед
https://comsed.net/%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0-ravensburger-%D0%BE% … D0%BE%D1%80%D0%B0
Виж целия пост
# 718
Може ли някой да даде мнение за Dune?
На нас много ни харесва. Бавна е обаче, около 2 часа я играем двама, трима отива към 2ч. и половина
Виж целия пост
# 719
Благодаря, Еовин! 🌹
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия