Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Психология,Българска филология или Политология

  • 3 261
  • 31
Здравейте мами и не мами  Peace Идвам да ви попитам коя специалност като висше е най-добре да запиша? Която и да запиша,ще ми е доста интересна,но от гледна точка на добро (задоволително,не мислете,че хвърча в облаците,знам къде живея хаха  Mr. Green ) от гледна точка на добро заплащане в нашата страна,кое би било най-добре да запиша?
Виж целия пост
# 1
Нито една от трите  Peace
Виж целия пост
# 2
Ани, защо?
Авторке, аз съм пристрастна, понеже уча едното от 3-те, не мога да ти кажа, все още, дали ще си доволна от заплащането. В тази област, специално, всичко си зависи от теб. От собствените ти познания, умения и интереси.
Много от моите преподаватели са преуспели и уважавани във своята област - депутати, разни дипломати и т.н.
Теб какво те влече?

ПП: В лингвистиките също има доста хляб. Peace
Виж целия пост
# 3
Което и да избереш, ще ти трябва чужд език  Peace
Виж целия пост
# 4
Какво става, напоследък все някой пита какво да запишел да учи! Че и първо парите гледа, а не способноститите си! Каквото иска да учи, ние откъде да знаем!
Виж целия пост
# 5
Каквото и да запишеш, не си вързана да работиш по въпросната специалност. Стига да имаш други умения и доказана успеваемост/продуктивност с тях, пак можеш да намериш добра работа.
Виж целия пост
# 6

Защо смяташ така?
Andariel,способностите си ги знам-точно неща,които се учат в тези специалности,именно затова ви питам  Laughing
Виж целия пост
# 7

Защото познавам хора, завършили тези специалности и или не са добре платени, или не работят по специалността си  Peace
Сигурно има и изключения, но от изключенията не можем да си направим извод, кое ще е най финансово перспективно.
Аз съм завършила сходна специалност и от целия курс 60 човека, не мисля че има и 6, които да работят нещо свързано с нея.
Виж целия пост
# 8
В такъв случай за какво ти е да питаш тук? Заради парите ли само? И ако ти кажем да запишеш политология какво?
Виж целия пост
# 9
Доброто заплащане идва чак когато станеш добър специалист - което не става с едно завършване на университета Peace Така че се съсредоточи в това, в което си добра и към което проявяваш истински траен интерес, за да имаш шансове да станеш наистина добра в областта.

Трезво погледнато, с нито едно от трите няма да забогатееш и най-вероятно ни едно от трите няма да го работиш след това, така че поне гледай да ти е интересно и приятно да го учиш. И непременно запиши втора специалност (дори да е нещо, което си мислиш, че няма да го работиш), защото доста често се получава така, че втората специалност ти спасява положението и ти изкарва хляба.
Виж целия пост
# 10
От толкова много теми за питане за специалност, ни една тема не видях, в която да се пита каква инженерна специалност да се избере. Все за едни такива специалности се пита, които предполагат държавна работа. Що така?
Виж целия пост
# 11
По-скоро си мислят, че тезии специалности са леки и "няма математика". За инженерните се иска по-друга закваска, човек да е хем с добра логика, хем с добро пространствено възприятие. Кандидатите за психолози си се представят като Фройд - опъват диванчето, лепват табелката и парите потичат. Или с политологията и ПР - фръцкат се с нови дрешки покрай политическите лидери и партии и гушват някоя сладка работа в някоя централа. Има едни такива клишета.
Виж целия пост
# 12
Ако беше толкова лесно щеше да е супер, но уви...
Виж целия пост
# 13
От толкова много теми за питане за специалност, ни една тема не видях, в която да се пита каква инженерна специалност да се избере. Все за едни такива специалности се пита, които предполагат държавна работа. Що така?

А-а-а, имаше миналата или по-миналата година. Едно момиче много искаше да има титлата инж. пред името си и питаше къде да кандидатства, за да я получи.  Laughing

Към авторката: много зависи какви връзки имат вашите и дали ще могат да те уредят на добра работа след завършването ти. Независимо коя от тези три специалности завършиш, можеш да си намериш работа или да стоиш безработна, да изкарваш добри пари или да гладуваш, работейки. Всичко зависи от това как ще ти се случат нещата, а не от дипломата. Дали ще имаш късмет или връзки, за да се уредиш на хубаво място.
Като гледам, кризата няма да отмине скоро и безработицата ще расте, особено сред хуманитарите... Отделно, че пазарът е пре(на)ситен от такива кадри.
Виж целия пост
# 14
Ако съм ограничена до горните 3 - психология. Дава най-голяма свобода на избор на професия после. А и уж се развиват умения по-специфични. Но зависи и от университета, де.

Политология - безумно е някой да мисли, че ако завърши специалността, може да стане депутат или дипломат.

Към авторката - въпросните специалности в 1 университет ли са?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия