КОЗУНАЦИ - сезон 2014 г. - тема 3

  • 39 315
  • 733
# 15
Цоп и аз тук. Маме, благодаря за темата.  smile3508 Предусещам вълна от красиви и вкусни козунаци.

alpha_beta,  Hug

Jane2013, ползвам рецептата за кошерчетата, в тази тема в раздел дребни сладки  я има:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.0
Виж целия пост
# 16
Благодарности за новата прекрасна тема! Замислям козуначена пита  с течен шоколад  Crazy

Аз захар чистя от дъното на фурната с неръждаема гъба, тези металните и веро сложих последния път. Лесно се отлепваше  newsm78
Виж целия пост
# 17
И аз благодаря за новата тема!

Днес украсих из нас, като замирище и на козунак настроението ще е 6 Simple Smile

Аз вчера нали се похвалих, че съм си купила алуминиеви тавички за еднократна употреба, да им слагам ли хартия за печене или не е нужно?
Виж целия пост
# 18
Лаленце, няма нужда, освен ако искаш да ги изваждаш. Аз пека в такива обичайно, като ще е за подарък и нося с тавичката.
Виж целия пост
# 19
Не, не е необходимо. Аз обаче имам новички тавички Зенкер и си мисля да им сложа, за по- лесно изваждане newsm78
Виж целия пост
# 20
Да де, ама пък да не се изложа да не може да се извади лесно. И на мен ми се щеше с тавата да го нося. Ще пробвам още с първата доза и ще го наглася.
Виж целия пост
# 21
Госпожица Лаленце, с какви размери са алуминиевите форми, че и аз търся да си взема такива?
Виж целия пост
# 22
Да де, ама пък да не се изложа да не може да се извади лесно.
Няма нищо сложно, срязвате/скъсвате алуминия и готово. Simple Smile

Тинки, метални съдове може и да намазниш и набрашниш и няма проблем изваждането.
Виж целия пост
# 23
Наобед купих от магазин Лекси есенция, специално за козунак - така си пише. На фирма Меркурий

http://mpp.bg/index.php?page_id=3111&show=60101

Тук се вижда как изглежда.
Виж целия пост
# 24
Правоъгълните са 22 х 16 х 5 см, а кръглите 21,5 х 4,5 см.
Всяка опаковка беше по 5 броя, мисля около 3 лева.
Виж целия пост
# 25
Правоъгълните са 22 х 16 х 5 см, а кръглите 21,5 х 4,5 см.
Всяка опаковка беше по 5 броя, мисля около 3 лева.
Благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 26
Големи красоти показвате-майсторки сте.Аз искам да помоля за съвет или по възможност рецепта.Миналата година правих козуначено тесто за първи път.Смея да кажа че се получи много добре,кифличките ми се получиха перфектно-поне така си мислех EmbarassedПървия ден аромат,вид ,вкус-чудесно.Но на втория ден кифличките бяха сухи.Къде съм сбъркала?Как мога да постигна добър резултат с кифлички които да са пухкави и мекички поне 3 дена?
Силно се заинтригувах от тестото със сметана.
Виж целия пост
# 27
И аз днес си купих алуминиеви формички за козунак,кръгли около 20см,мисля да направя няколко по малки.
Преписах си рецептите и съветите,и се стягам за голямото месено,но с помощта на хлебопекарната Peace
Виж целия пост
# 28
Тази добавка за козунак никога не съм я виждала или слагала. дали я има в Кауфланд или Лдл, че у наше село само такова голямо има Laughing
п.с. Джемма дано си права за вълните хубави козунаци Peace
Виж целия пост
# 29
Здравейте,
имам един бърз въпрос относно поръсването на козунака със захар. По принцип след като стаса втория път аз мажа със жълтък и ръся със захар, но след 15мин. отгоре козунака е изпечен даже и препечен, а захарта е поизгоряла. Пека на 150-160 градуса. Вие след като са изпечени козунаците ли ги поръсвате със захар? Ако е така как я "залепвате" за тях? Дано ми разбрахте въпроса  Embarassed   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия