Торта Сникърс

  • 20 618
  • 54
# 45
Да ти е жив и здрав таткото, а и ти да го радваш още дъъъъъъъъъълги години с хубави тортички  newsm51
Радвам се, че ви се е усладила, весел празник  newsm67
Виж целия пост
# 46
Да кажа как лесно беля фъстъците: пека ги в микровълновата. Като изстинат, слагам в найлонов плик и джуркам - търкам мужду дланите плика. После изсипвам в тава, излизам на балкона и духам люспите.
Това е всичко! Много лесно падат.
Извън темата за тортата - доктор ми каза, че трябвало фъстъците да се ядат с люспите, защото точно в тях имало много витамин "В".
 
Виж целия пост
# 47
anomalia, благодаря за рецептата   bouquet ! Днес я направих и едва ли ще се задържи до утре. Аз намалих количеството на фъстъците и маслото и пак стана страхотна тортичка.
Виж целия пост
# 48
anomalia, можеш ли да ми кажеш за каква форма (колко й е диаметъра) са продуктите. Утре мъжа ми има рожден ден и ще му спретна тази торта, но се събираме 16 човека  Crazy, та се чудя дали да не я направя в две дози - моята форма е с диаметър 25 см.
Виж целия пост
# 49
Довечера ще я измеря и ще ти кажа. Но си мисля, че и моята форма е 25 см. Аз обаче рязах по-широчки парчета, за 16 човека може би ще трябва по-голяма форма или я направи по-висока и ще сервираш по-тесни парчета. Май наистина ще ти трябват 2 дози или поне 1 и половина.
Виж целия пост
# 50
Имайте предвид, че тортата е доста сладка и по-големите парчета обикновено не се изяждат. Аз вече я правя 3 пъти и последния път я сложих в торта за кекс с дупка по средата и стана добре.
Виж целия пост
# 51
Ване, слагай двойна доза, нещо съм се заблудила с размера на формата Sad
Виж целия пост
# 52
Ване, слагай двойна доза, нещо съм се заблудила с размера на формата Sad
Направих двойна доза и пак стана много ниска - като чийзкейк, но пък е по-големичка на диаметър. Само че се поизложих с украсата, сутринта преди работа я правих. Crazy

Да те попитам - като карамелизирах захарта й сложих маслото и млякото и тъй като млякото бе студено карамела стегна ужасно (нормално, де). Та въпросът ми е как го разтапяш пак - аз го държах на котлона, но в един момент ме достраша да не загори съвсем захарта и една голяма буца просто я извадих.
Виж целия пост
# 53
Не се притеснявай за височината, нисичка си става - като Гараш. Пък карамела го правя съвсем светъл, просто да се разтопи захарта, после слагам маслото и млякото, той карамела си се разтваря.
Виж целия пост
# 54
Тъй, да се отчета - направих 2 дози в 25 см форма, стана ниска, но добре че така, защото наистина е много сладка. На гостите им хареса, дори питаха за рецептата - казах - БГ мама  Flutter. Само следващия път ще я направя с по-малко захар, даже в блата може би никаква защото ползвах орехови бисквити и бисквити с мляко Еверест, които са си доста сладки.
Благодарности за рецептата.  bouquet

П.П. Обаче много трудно се реже, а фоеверките едвам ги забучихме - карамелът стегна, също и шоколада, а отгоре имаше и шоколадов трансфер...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия