Кой какви вкуснотийки прави от субпродукти и дреболийки?

  • 8 259
  • 45
# 15
Аз искам някаква рецептичка аламинутче за шкембе,че досега все в масло на тиган съм го яла,искам малко да разнообразя Mr. Green

Шкембе с език в гювеч

Сварявам шкембето около 800гр. и го нарязвам на парченца
Сварявам и обелвам езика 3бр. свински нарязвам го на кръгчета
Задушавам около 500гр гъби печурки в масълце
всичко го поставям в гювеча подправено със сол черен и червен пипер на вкус, една глава накълцан чесън и сосчето от задушените гъбки
поставям го във фурната за 20мин с капак след това вадя капака поръсвам с настърган кашкавал запичам и да ви е вкусно Simple Smile
количеството е за около 6-7 порции
Виж целия пост
# 16
Хм, моя опит с бъбреците го пиша неуспешен. Накиснах ги с вода и оцет, после наразях и сложих да задуша с мас, ама като почна едно пенене едно чудо... И понеже ги сложих в тиган без вода, нямаше как да отпенвам, та не вечеряхме бъбреци.
То грешката е моя, че не проверих каква предварителна подготовка изискват  Rolling Eyes

Ули, два пъти съм ги правила така и не съм имала проблем. Да не би от маста да се е получило така? По принцип се приготвят с масло или в краен случай - с олио. Освен това мазнината трябва да е малко, колкото да не залепват за съда (20-30 г).
Виж целия пост
# 17
Пилешки сърца с бекон и сметана

Всичко ми е на око  Crazy

Сварявам сърчицата, отделно нарязвам бекон/шунка на кубчета + лук на ситно и ги запържвам, слагам сол, черен пипер, вегата. Като се сварят сърцата слагам всичко това при тях и заливам с течна готварска сметана. Внимавайте със сметаната, че може да направи тежко яденето. И пека във фурната, най-често в йенска тава - на около 180-190 градуса, то не трябва много печене, колкото сметаната да "дръпне", да кажем 30-40 минути максимум. Обаче е адски вкусно  Peace
Виж целия пост
# 18
Аз последно правих телешки бъбреци "съчетана рецепта"  Mr. Green, базирани на тази най-вече.

Накратко - почистих добре един брой бъбрек (излезе около 800гр.; аз нарязах направо на едри парчета, а не само на половинки) и изкиснах в оцет. Заварих леко за няколко минути - учудващо голямо количество кръв излезе и затова накрая изплакнах и изцедих на гевгир. След това запържих в масло доста лук докато омекне и добавих бъбреците, предварително оваляни в брашно и подправки на вкус. Добавих кафена чашка бяло вино и след като се изпари, налях и 20-на грама уиски - поправям се, сетих се сега, че всъщност сложих коняк Simple Smile. Колко време ги мъчих не помня - опитвах дали са готови, като 5 минути преди да спра котлона, добавих 2-3 лъжици течна готварска сметана. Облизахме си пръстите.
Виж целия пост
# 19
Отскоро приготвям заешки дробчета с лук на фурна,стават вкусни и по-крехки и сочни от пилешките,с които съм се давила няколко пъти Sick
Обичаме и пилешки сърца с праз и малко лют пипер,правя ги в тефлонов тиган,да останат само на мазнинка...много вкусно
Хапваме и шкембе чорба,но по-рядко и най-вече зимата.
Бъбреци не ми допадат,миришат ми.
Виж целия пост
# 20
Може ли само 2 изречения за сърцата с праз, звучи страхотно   bouquet
Виж целия пост
# 21
Ули, два пъти съм ги правила така и не съм имала проблем. Да не би от маста да се е получило така? По принцип се приготвят с масло или в краен случай - с олио. Освен това мазнината трябва да е малко, колкото да не залепват за съда (20-30 г).
Едва ли е била маста, по-скоро от кисненето пуснаха още повече вода, а аз нямах възможност да отпенвам.
Ако се престраша да взема пак, ще го имам предвид Simple Smile 
Виж целия пост
# 22
Може ли само 2 изречения за сърцата с праз, звучи страхотно   bouquet
може    Laughing
Скрит текст:
Измиват се сърцата,маха се съсирека/ако има/,слагат се в сух тефлонов тиган,пускат доста вода,/така се и сваряват/...след това се добавя мазнината/аз слагам зехтин/,позапържват се леко.Прибавя се нарязания праз,трябва да се задуши леко,а после и той да се позапържи,бърка се постоянно,добавя се сол,лют червен пипер и др.подправки по избор.Готово е когато остане на мазнинка,но все пак и да не е много препържено и загоряло.Да ви е сладко!

Наскоро гледах в предаването "Странни храни в Америка" как приготвяха пилешки сърца на шишчета,овкусени само с подправки и мазнина...много апетитно изглеждаха,мисля да опитам някой ден да ги приготвя
Виж целия пост
# 23
Аз също харесвам почти всякаква карантия.
Но най много обичам главички /агнешки , заешки .. абе глави /.
Агнешките ги варя в тенджера под налягане във вода със сол .После ги наръсвам с червен пипер и ги пека завити с фолио /накрая го махам за да се препекат /.
Сега съм си напазарувала и тези дни ще правя.
Обичам езици , мозъци. Mr. Green
Очите също ги ям на агнешките главички , никога не ги хвърлям.
От главите оставям само костите . hahaha Joy
Някой веган ако ме чете , ще  Sick hahaha
Жалко че в бг само очи не се продават , доколкото знам жълтурите ги тачат много . Peace
Виж целия пост
# 24
О-о, я каква интересна карантийска тема, записче веднага!
За да не е празно, ще кажа, че аз на слоукукър - бавната тенджера - готвя много карантия, и пилешки дробчета, и телешки дроб, и сърца, и бъбреци... Невероятно добро нещо е бавната тенджера  chef, обичам я сърдечно.
Сърцата често ги правя паприкаш, т.е. с чушки и домат.
Виж целия пост
# 25
Мммм,агнешките главички са ми слабост-всичко оглозгвам,мозъчето е уникален деликатес Mr. Green
А пък дреболийките в гювеченце нямат равни просто Peace
Също и език,шкембенце,черъвца-варени до припадък в тенджера под налягане и после дори и с най-обикновени подправки са ненадминато мезе.... Grinning
Виж целия пост
# 26
Здравейте! И аз съм фен на субпродуктите. Определено често ще ви следя. Камиче, драсни някоя рецепта за кукъра( може и на личния). Praynig
Виж целия пост
# 27
Жени Калчева - не е трудно. Изрязвам тази светлата част от горната страна с кръвоносните съдове, така че да остане само мускула. След това леко го цепвам в средната част и измивам кръвта, която се е събрала там. Става бързо.
Виж целия пост
# 28
pipilota6, много благодаря  Simple Smile!
Виж целия пост
# 29
а виме яли ли сте....как се приготвя и какво е на вкус
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия