Торта Сникърс

  • 20 634
  • 54
Вчера моя мъж имаше рожден ден и понеже не си пада по торти (а за къде е рожден ден без торта Laughing), но пък не отказва шоколад и подобни десерти, му сътворих една торта Сникерс. Всички я харесаха, затова я пускам с чиста съвест. За съжаление някои продукти са на око, но тортата е много елементарна и не вярвам някой да има проблеми с нея. Успях и да снимам:

Торта Сникърс

300 г обикновени бисквити
250 г масло
1 ч.ч. мляко/вода
500 г печени обелени фъстъци (несолени)
100 г. шоколад
1 ч.ч. пудра захар
1 к.ч. захар

Бисквитите се смилат в комбайна заедно с 300 г фъстъци, маслото (отделя се бучка, колкото орех), пудрата захар и половината мляко. Ако е необходимо се добавя още течност до получаване на средно на твърдост тесто. Разстила се 2/3 от сместа в тортена форма и хубаво се натъпква и изравнява. Останалите фъстъци се раздробяват на по-едро. Кристалната захар се карамелизира, добавя се отделеното масло и около 1 к.ч. мляко/вода. Разбърква се хубаво и се разбърква с останалата 1/3 от сместа. Разстила се равномерно върху първия пласт, отгоре се поръсват с фъстъците. Поливат се с разтопения шоколад, разреден с вода или мляко. Държи се на хладно.
Надявам се да ви хареса  Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Ееее, от тоя форум само дебелея smile3511Мине-не мине една седмица и изпляскате някоя яка торта.А на мене ми е слаб ангела и глей ко стаа ся newsm22
Виж целия пост
# 2
още утре я правя Peace, че от другата седмица съм на диета Mr. Green....благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 3
Много вкусно звучи  Wink мисля и аз да я пробвам в скоро време  Simple Smile  Благодаря Hug
Виж целия пост
# 4
И аз, и аз ще я пробвам!
В четвъртък или петък  Mr. Green

Благодаря за рецептата  Heart Eyes
Виж целия пост
# 5
Браво, аномалия, това е супер предложение за уикенда. И лесно се приготвя.
Виж целия пост
# 6
Надявам се да ви хареса. И наистина е лесна, само фъстъците докато се обелят е играчка. Но в Била съм виждала и обелени  Laughing Успех, мами   bouquet
Виж целия пост
# 7
и аз ще пробвам...........
Виж целия пост
# 8
Направих тортата, ама нещо много водниста стана  newsm78 Дано бисквитките попият, обаче не ми се вярва. Май ще си я ям с лъжица Joy

П.С. Определено съм прекалила с млякото. Няколко часа по-късно тортата вече е малко по стегната, но може да се яде само и единствено с лъжица  hahaha
Виж целия пост
# 9
Бисквитите от кой точно вид да са - Закуска или Обикновени - някои смятат и Закуската за обикновени бисквити?

И може ли с други ядки да се направи - аз предпочитам орехи - дали ще е вкусно  newsm78?
Виж целия пост
# 10
И може ли с други ядки да се направи - аз предпочитам орехи - дали ще е вкусно  newsm78?
Не виждам защо да не стане с лешници или орехи.
Виж целия пост
# 11
Марче, а хареса ли ти? Моята пък беше с каменна шоколадова глазура  Joy Е, вече си знам и разтварям шоколада предварително, изстудявам да му видя гъстотата и така го плясвам на тортите - да съм сигурна, че няма да се чупи после. А за ядките невярвам да е лошо и с други ядки, просто тортата няма да е Сникърс  Wink Аз използвах най-обикновени бисквити на Победа, не Закуска (хич не ги обичам тия). Ама кажете хареса ли ви дееее Rolling Eyes
Виж целия пост
# 12
anomalia, даааа...много е вкусна тортата. Даже сутринта се беше стегнала и днес може да се сложи в чинийка и да се яде с вилица! Другият път ще внимавам с млякото и ще сложа повече бисквитки.

  bouquet
Виж целия пост
# 13
 А аз да се похваля- стана супер и то от първия път. Облизахме си пръстите и домочадието я нападна още преди да е стегнала. Но тортата е № 1..........
Аномалия, поздрави за рецептата ти- страхотна е.
А, някой да знае къде се продават белени фъстъци?????????
Виж целия пост
# 14
Ако знаете как се радвам, че ви е харесала  Hug Стоях на тръни да не излезе, че сте си прахосали продуктите по моя вина  #2gunfire Sick Сега ще спя спокойно Joy
mama 2, белени фъстъци съм виждала в Била, ама скъпичко идва с тях. Хващай домочадието да бели, аз така направих  Wink
Виж целия пост
# 15
Абе, хванах  щерката,  за 2 часа  се справи достойно с беленето, но аз още откривам фъстъци из къщата, а тортата - я няма......... Страхотна вкуснотия- ще я правя пак в събота.......... Целувки за идеята..........
Виж целия пост
# 16
Ей, сега я видях тази рецепта и на моя мъж определено ще му хареса - торти не яде, от шоколадовите яде само рула и Сникерс.
  bouquet
Виж целия пост
# 17
Аnomalia ,благодаря за рецептата.Получи ми се от първия път,по случайност ни дойдоха гости и познай-събрах им погледа. Hug
Виж целия пост
# 18
страхотна торта!Стана просто перфектна
Мерси за рецептата  Heart Eyes
Виж целия пост
# 19
Аз също я правих преди известно време и стана много сполучлива (макар че аз не обичам фъстъци в сладки неща, този път си хапнах с удоволствие). При нас беленето на фъстъците отне половин час - запекох ги във фурната на вентилатор, без да ги овлажнявам, оставих да изстинат, сложих ги в плик и здраво ги размесих през него (повтарях процедурата на няколко пъти, докато ги чистехме) - така на половината люспата им се беше обелила, без да се налага аз да ги пощя.
Виж целия пост
# 20
Момичета, отдавна искам да направя ето тази торта Сникърс

http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=24778&postdays=0&po … sc&start=1290

но не всичко в превода ми е ясно. Ако някой може, моля да помогне. Става въпрос за продуктите, другото ми е ясно.
Виж целия пост
# 21
Момичета, отдавна искам да направя ето тази торта Сникърс

http://kuking.net/my/viewtopic.php?t=24778&postdays=0&po … sc&start=1290

но не всичко в превода ми е ясно. Ако някой може, моля да помогне. Става въпрос за продуктите, другото ми е ясно.
и аз съм си я харесала отдавна Blush
ама пусто, не мога да открия руски преводач...а така обичам шоколадови нещица Mr. Green
и пустите му рускини- големи майсторки Crossing Arms


какая красота!
Виж целия пост
# 22

Торта Сникерс

Тесто:
5 яйца,1ч.чаша захар,1ч.ч.брашно, ванилия,2 суп.л. мляко, 70-100 гр.шоколад

Крем 1: 400 гр. сметана с масленост 35%, 2 суп.лъж. захар
Крем 2: 2/3 кутия варено кондензирано мляко, 100 гр.меко краве масло, 80-100гр. леко нарязани печени фастъци.
Глазура: 100 гр. шоколад, 2 суп.л. мляко

форма за торта 24 см, дъното се маже с масло и се посипва с брашно.

Отделят се жълтъците от белтъците, жълтъците се разбиват с захарта и ванилията. В купичка наливаме млякото и начупения на парчета шоколад, разтопяваме в микровелето, бъркаме до еднородна маса, добавяме към жълтъците и разбиваме.

Белтъците се разбиват на твърд сняг, добавят се към шоколадовата смес заедно с брашното, внимателно се разбърква до получаване на еднородна смес, излива се във формата и се пече при 180 град. около 25-30 мин.

Готовият блат се реже на две части, след като е изстинал.
Сметаната се разбива със захар на плътна маса, маже се върху блата, разпределя се равномерно и се поставя в хладилник за 15 мин. / за да се стегне сметаната/.

Маслото се бие с кондензираното мляко, добавят се фастъците, разбърква се и се маже внимателно върху сметановия крем. Отгоре се слага другата част от блата.

За глазурата се разтопява в микровеле шоколад с мляко, разбърква се да стане еднородна смес и се изсипва отгоре на тортата, размазва се равномерно, украсява се по желание. Тортата трябва да стои не по-малко от 5 часа в хладилник.
Виж целия пост
# 23
labrex,тенкю,спосибо...благодарско! HugОткога я гледам тази торта!Много съм доволна и в най-скоро време ще я няправя(или поне ще опитам)  bouquet
Виж целия пост
# 24
Labrex...  bouquet Hug
Виж целия пост
# 25
При нас беленето на фъстъците отне половин час - запекох ги във фурната на вентилатор, без да ги овлажнявам, оставих да изстинат, сложих ги в плик и здраво ги размесих през него (повтарях процедурата на няколко пъти, докато ги чистехме) - така на половината люспата им се беше обелила, без да се налага аз да ги пощя.
Страхотна идея, гениална си, hedra  Hug
Виж целия пост
# 26
Ами, да ви се получи на всички тортата и да ви е сладко! Grinning Сигурно и аз ще я опитам, но ще бъде малко по-късно във времето! Embarassed
Виж целия пост
# 27
И аз си записах рецептата.Ще я направя тези дни.Много благодаря.Със сигурност ще ни хареса.
Виж целия пост
# 28
Обичам лесните рецепти! Ще пробвам задължително. Благодаря  Laughing
Виж целия пост
# 29
Преди няколко часа я направих и сега още се "стяга" в хладилника, но определено е много вкусна. Направих я с орехи и то сурови. Глазурата ми стана малко рядка, но не е фатално Simple Smile
Виж целия пост
# 30
 Нямате милост значи!   Joy
Виж целия пост
# 31
Направих тортата вчера,еее....страхотна е,много се хареса на всички в къщи smile3501
Виж целия пост
# 32
Направих тортата вчера,еее....страхотна е,много се хареса на всички в къщи smile3501
Ако сметаната е сладка ,пак ли се слага захар?
Виж целия пост
# 33
Направих тортата вчера,еее....страхотна е,много се хареса на всички в къщи smile3501
Ако сметаната е сладка ,пак ли се слага захар?
Не.
Виж целия пост
# 34
Направих тортата по рецептата на Anomalia - стана страхотна. Покрай Вас така ми дойде музата да готвя и да правя разни неща, че не е истина. Това на мъжа ми много му допада. Докога ли ще е така  newsm78
Виж целия пост
# 35
а сметаната каква е? течна, или от заквасената? newsm78
Виж целия пост
# 36
Ей,знаех си че не трябваше да влизам тук ooooh!Няма как ще се прави торта,но в събота че утре съм на "лунна".labrex мерси за превода-това "вареной сгущенки" направо ме смути #Crazy
Виж целия пост
# 37
Ей,знаех си че не трябваше да влизам тук ooooh!Няма как ще се прави торта,но в събота че утре съм на "лунна".labrex мерси за превода-това "вареной сгущенки" направо ме смути #Crazy

Малко off: това "вареной сгущенки" го омахвам направо с лъжицата! eat
Виж целия пост
# 38
Направих я и пожъна страхотен успех!
После направих грешката да калкулирам калоричността й - да не ви плаша, но излиза, че в цялата торта има около 6700 КК !!!  #Crazy
И все пак ще остане фаворит за празниците - аз използвах натурален шоколад за отгоре (за да компенсира общата сладост) и се получи много добре.
Да ви е сладко  Simple Smile
Виж целия пост
# 39
А какво ще рече "варено кондензирано мляко",като обикновенното ли се вари?
Виж целия пост
# 40
Тия грозни цифри за коя торта са Confused
Виж целия пост
# 41
А какво ще рече "варено кондензирано мляко",като обикновенното ли се вари?


Не....вари се неотворено както е в консервата, като трябва да бъдеш много внимателна винаги да има 1-2 пръста вода да го покрият. Вари се около 2ч. на тих огън, ако в рецептата не се изисква друго. Млякото се карамелизира и става много вкусно.
Пропуснах....отваря се след като се охлади. Hug
Виж целия пост
# 42
Благодаря за обяснението,скоро ще пробвам, да видя каква ще я свърша.
Виж целия пост
# 43
много хубава рецепта.  chef
Виж целия пост
# 44
anomalia днес празнуваме рожденния ден на баща ми с твоята торта. Страхотна е, лесна, вкусна и ефектна. Благодаря ти  bouquet

П.П.само да не беше досадното белене на фъстъци Wink
Виж целия пост
# 45
Да ти е жив и здрав таткото, а и ти да го радваш още дъъъъъъъъъълги години с хубави тортички  newsm51
Радвам се, че ви се е усладила, весел празник  newsm67
Виж целия пост
# 46
Да кажа как лесно беля фъстъците: пека ги в микровълновата. Като изстинат, слагам в найлонов плик и джуркам - търкам мужду дланите плика. После изсипвам в тава, излизам на балкона и духам люспите.
Това е всичко! Много лесно падат.
Извън темата за тортата - доктор ми каза, че трябвало фъстъците да се ядат с люспите, защото точно в тях имало много витамин "В".
 
Виж целия пост
# 47
anomalia, благодаря за рецептата   bouquet ! Днес я направих и едва ли ще се задържи до утре. Аз намалих количеството на фъстъците и маслото и пак стана страхотна тортичка.
Виж целия пост
# 48
anomalia, можеш ли да ми кажеш за каква форма (колко й е диаметъра) са продуктите. Утре мъжа ми има рожден ден и ще му спретна тази торта, но се събираме 16 човека  Crazy, та се чудя дали да не я направя в две дози - моята форма е с диаметър 25 см.
Виж целия пост
# 49
Довечера ще я измеря и ще ти кажа. Но си мисля, че и моята форма е 25 см. Аз обаче рязах по-широчки парчета, за 16 човека може би ще трябва по-голяма форма или я направи по-висока и ще сервираш по-тесни парчета. Май наистина ще ти трябват 2 дози или поне 1 и половина.
Виж целия пост
# 50
Имайте предвид, че тортата е доста сладка и по-големите парчета обикновено не се изяждат. Аз вече я правя 3 пъти и последния път я сложих в торта за кекс с дупка по средата и стана добре.
Виж целия пост
# 51
Ване, слагай двойна доза, нещо съм се заблудила с размера на формата Sad
Виж целия пост
# 52
Ване, слагай двойна доза, нещо съм се заблудила с размера на формата Sad
Направих двойна доза и пак стана много ниска - като чийзкейк, но пък е по-големичка на диаметър. Само че се поизложих с украсата, сутринта преди работа я правих. Crazy

Да те попитам - като карамелизирах захарта й сложих маслото и млякото и тъй като млякото бе студено карамела стегна ужасно (нормално, де). Та въпросът ми е как го разтапяш пак - аз го държах на котлона, но в един момент ме достраша да не загори съвсем захарта и една голяма буца просто я извадих.
Виж целия пост
# 53
Не се притеснявай за височината, нисичка си става - като Гараш. Пък карамела го правя съвсем светъл, просто да се разтопи захарта, после слагам маслото и млякото, той карамела си се разтваря.
Виж целия пост
# 54
Тъй, да се отчета - направих 2 дози в 25 см форма, стана ниска, но добре че така, защото наистина е много сладка. На гостите им хареса, дори питаха за рецептата - казах - БГ мама  Flutter. Само следващия път ще я направя с по-малко захар, даже в блата може би никаква защото ползвах орехови бисквити и бисквити с мляко Еверест, които са си доста сладки.
Благодарности за рецептата.  bouquet

П.П. Обаче много трудно се реже, а фоеверките едвам ги забучихме - карамелът стегна, също и шоколада, а отгоре имаше и шоколадов трансфер...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия