МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

  • 40 216
  • 741
# 720
А къде е снимката на разреза?
Виж целия пост
# 721
Toва с опирането на хляба в капака го правя редовно но си е мой проблем,като не меря никога нищо,всичко на око вътре.
За Лидл-ските машинки съм чувала само добри отзиви,исках да си купя,бяха изчерпани.Следвщата ше е от там живот и здраве.

Да ви споделя нещо относно бъркалките за Мидеа,за които по рано писах.Значи вече трети чифт откакто ми е машината (година и половина) се разпада тефлона по тях,бели се на едни люспи,ужас.Веднага поръчах и запитах(отново) какво е това покритие,че се бели толкова бързо.И да вметна,машината си я пазя като очите.Това ми е любимия уред в къщи и толкова си я гледам.Никакви абразивни препарати,телове или груби гъби не ползвам.Мия си я с мека гъба,внимателно.И така с тия бъркалки пак се обелиха.Питам аз защо така се получва.Отговорът беше,че само аз съм който се оплаква от тях,нямало търсене,много се учудили на оплакването ми.И ,ЗАБЕЛЕЖЕТЕ,че не разбирам много от металообработване не разбирам,НО,трябвало да ги занеса на металообработчик който да ми ги ЗАКАЛИ Shocked Shocked Shocked Добре де,как се закалява тефлонов боклук Sick newsm78
Моля ако някой знае да ме светне и да ми препоръча конкретно място където извършват подобни услуги.Скоро време цената на поръчваните от мен бъркалки ще надмине цената на машината като нова....

Някъде напред видях недоволни от козунак в машина.Козунак в машина за хляб НЕ СЕ прави Mr. Green Това си е мое мото.АКо искаш козунак си го омеси в машината и го изпечи във фурната.Хванала съм му цаката,безотказно е.
Виж целия пост
# 722
Има много сполучливи рецепти за козунак в хлебопекарна. Simple Smile Peace Аз съм плела със стафиди и локум. Става ми по-сполучлив от месен  и печен във фурна. Въпрос  на предпочитания, но рецептата  е важна, както и температурата на продуктите, дългото  втасване  и печене. Нещата, които  и Мунчо каза.

Агнесана, ти ли се оплакваше от ронлив хляб. Последно правих по тази рецепта. Стана идеален. Реже се на тънки филийки и  прави малко трохи. Ако мога, ще кача снимки преди да го хапнем.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg20707803#msg20707803

6tastliva, и аз искам да видя конците.  Crazy
Виж целия пост
# 723
Може и да е така.Козунакът в хлебопекарна на мен не ми харесва.Първо тази висока форма е непривлекателна,корите които прави хлебопекарната не ми харесват за козунак.За всичко останало е перфектна Peace
Виж целия пост
# 724
Дес, това, дето си единствената, оплакала се от подобен проблем, го чувам винаги при рекламации. Аман от услуги в нашата държава. В началото на седмицата имаше машинки в Лидл Надежда, поне 4 бр. бяха.

Пореден хляб  - пак по френксата рецепта, но сега смесих наполовина бяло брашно и това тъмното румънското. Добавих сусам и слънчогледови семки. Разкошен хляб. Реже се на тънки филийки, страхотен сандвич се получава. Отивам да заредя машинката, че да подсигуря хляба за утре. Мисля сега да смеся грахам с бяло брашно.

Иначе и аз имам стружки на дъното на машината. И само първия хляб ми се лепна, но бе, защото сложих цял пакет мая, сега слагам по 1 мерителна ч.л. (някъде половината идва от тази на Йоткер) и няма проблем.
Виж целия пост
# 725
Честно си признавам, че нямам навика да снимам творенията си /е, имам няколко питки, козунаци и т.н., но далеч не всичко/ и то не, защото не искам, а защото домашните не ми "позволяват", който гледа малките си деца вкъщи, ще ме разбере  Peace
Този път бързо се изяде.  Peace

Сега заснех останалото крайче от снощи, не знам дали се вижда и се извинявам за не естетическата снимка, но сега толкова. И понеже е наистина малко и няма как да отчупя от него, за да видите хубаво конците, но мисля, че пак се виждат  Rolling Eyes






Виж целия пост
# 726
Има много сполучливи рецепти за козунак в хлебопекарна. Simple Smile Peace Аз съм плела със стафиди и локум. Става ми по-сполучлив от месен  и печен във фурна. Въпрос  на предпочитания, но рецептата  е важна, както и температурата на продуктите, дългото  втасване  и печене. Нещата, които  и Мунчо каза.

Агнесана, ти ли се оплакваше от ронлив хляб. Последно правих по тази рецепта. Стана идеален. Реже се на тънки филийки и  прави малко трохи. Ако мога, ще кача снимки преди да го хапнем.http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg20707803#msg20707803

6tastliva, и аз искам да видя конците.  Crazy

 Hug Имам зехтин в нас и ще пробвам. Макар че 50мл ми се стува прекалено много, а зехтина си има все пак доста специфичен аромат.



А относни лидълските оплаквания за недопечен хляб  Rolling Eyes аз нямам такива. Пека си на 2ра програма и хляба излиза красив и отгоре и отдолу  Mr. Green
Виж целия пост
# 727
Бонго, тестото се беше удвоило преди печенето, 30 мин. след започването му, се беше утроило  Shocked
да чуем какъв извод си си направила от този опит  newsm78
Виж целия пост
# 728
А колко брашно слагате максимум за да не ви залепне за стъклото ?(за лидълските става дума )
Аз правя едно хлебче с 520 гр брашно с 5 гр. мая и залепва задължително .С предишната ми машинка нямаше такова нещо .И капака и реотана бяха разположени по-високо .
Ще намалям и брашното и маята ,но се чудя за какво пишат ,че е за 1250 гр хляб като не е ,дори и черен няма да се получи  newsm78 да не би да е за тесто този грамаж ? Инач
Иначе съм много доволна от месенето на машинката ,с предната за да омеси козунак я пусках да премеси 2 пъти .Тази я пробвах с едно месене и стана перфектен .
Стружките не ме притесняват вече ,като направя сметка за тези пари ,с моето всекидневно месене ако изкара 2 години с една или 2 смени на казанче ще съм супер доволна  Mr. Green
Виж целия пост
# 729
А колко брашно слагате максимум за да не ви залепне за стъклото ?(за лидълските става дума )
ако следиш втасването  няма да ти залепне. ако видиш ,че тестото е в повече може да отделиш една част от него и да я направиш за малка питка, а другата да си остане за хляба.има и други варианти. защо е необходимо да чакате тестото да повдига капака  #Cussing out
Аз правя едно хлебче с 520 гр брашно с 5 гр. мая и залепва задължително .С предишната ми машинка нямаше такова нещо .И капака и реотана бяха разположени по-високо .
като си го правила с 5 гр.мая следващият път го направи с 4 гр.  ако пак е много го направи с 3 гр.  и т.н.   така ще си направиш твоя рецепта за твоята машина.
Ще намалям и брашното и маята ,но се чудя за какво пишат ,че е за 1250 гр хляб като не е ,дори и черен няма да се получи  newsm78 да не би да е за тесто този грамаж ?
прочети няколко страници назад в темата.
Иначе съм много доволна от месенето на машинката ,с предната за да омеси козунак я пусках да премеси 2 пъти .Тази я пробвах с едно месене и стана перфектен .
Стружките не ме притесняват вече ,като направя сметка за тези пари ,с моето всекидневно месене ако изкара 2 години с една или 2 смени на казанче ще съм супер доволна  Mr. Green
Виж целия пост
# 730
успях да направя ремонта на моето казанче. вече мина студена проба.  утре вероятно ще бъде тествано и за хляб.  Laughing
Виж целия пост
# 731
успях да направя ремонта на моето казанче. вече мина студена проба.  утре вероятно ще бъде тествано и за хляб.  Laughing

Без снимков материал не се признава #2gunfire!
Виж целия пост
# 732
напротив. бих им го спестил.
тези съвети , както и блога , са направени за да разяснят доста от най-често срещаните въпроси.
един прочит на тези неща , на книжката към машината мисля ,че ще обяснят много от "непредвидените" ситуации.
дано сега не се засегнат момите   bouquet

bongo дава много добри съвети,четете какво ви съветва и ще е от полза....поне на мен ми беше и с лидълската машинка вече се разбираме
Виж целия пост
# 733
Радвам се, че се присъединявам към темата
Не купуваме хляб от близо година, вземаме пълнозърнесто и ръжено брашно, меся и пека невероятен, домашен хляб   chef
Но времето все не стига, затова от 2 дни съм собственик на хлебопекарна Silvercrest от Лидъл.
Днес след работа за пръв път ще я пробвам, дано си струва  Laughing

Ако се вярва на предишните теми, машинката е трепач. Ако се вярва на мненията от тази тема, които се отнасят за партидата машинки от последната промоция на ЛИДЛ, по-добре да не ти е в къщи Joy.
има нещо вярно,недопичат добре отгоре,но като го оставя след печене още 15-20 мин и става добре,и аз в началото бях разочарована много
Виж целия пост
# 734
И аз се "разбрах" с машинката  Mr. Green Вече се обичаме  Laughing
След 4 хляба се опознахме добре, свикнах и на недостатъците (на двете бъркалки Mr. Green) и вече не я сравнявам с бившата  Laughing 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия