МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

  • 40 289
  • 741
# 75
давам ти едно казанче. сменявай каквото искаш по него без да му нараниш покритието и след това да е работещо.
плащам ти го като новозакупено. без майтап. давай адрес на лични.
Виж целия пост
# 76

Вътре има две зегерки,едната държи оста да не пада на долу а другата да не отива на горе оста,мисля че може да се оправи,като се премахнат нитовете и се подменят шайбите с нови,при нужда се подменя и семеринга.
като премахнеш нитовете вероятността да нараниш покритието на казанчето е много голяма. но по-голям проблем е повторното занитване.  Laughing  иначе  да , няма проблем да се сменяват втулки , зегерки и др.
За моята хлебопекарна не намерихме казанче и съпругът ми и махна нитовете и смени каквото е нужно и я направи с болтове с главички като нитовете.За по-голяма сигурност отдолу я намаза с един черен силикон(издържал на 300'С) и работи като нова. Simple Smile
Виж целия пост
# 77
Привет, имам въпрос към тези, които ползват пълнозърнесто брашно МЕЛКО, да сте забелязвали напоследък изпеченият хляб да е лепкав? Не знам от какво се получава, но предполагам е от брашното, защото преди такъв проблем нямах.
Виж целия пост
# 78
При мен хляба стана по-лепкав от всичик брашна напоследък, затова намалих водата.
Виж целия пост
# 79
Като че ли повечето бълг. брашна правят лепкав хляб......
Виж целия пост
# 80
С бялото брашно на София мел нямам проблеми, но с това на Мелко, явно не са оставили зърното да изсъхне хубаво преди да го смелят, това е единствената причина, която ми идва на ум с момента. Ще пробвам тези дни и с пълнозърнестото брашно, което продават в Карфур, не му помня името, но беше в едни сини пакети. Дано поне с него да е по-добре, че иначе ще трябва да купувам пълнозърнест хляб, не съм купувала скоро, но не вярвам и той да е лепкав.
А щом смятате, че е от бълг. брашна какво друго мога да използвам, не съм обръщала внимание на щандовете какви брашна се предлагат.
Виж целия пост
# 81
Ей сега Бонго ще се появи и ще ви обясни, че брашната се овлажняват от топлото време....
Виж целия пост
# 82
Не виждам как ще стане това. Не живеем в тропиците. Пък и е запечатана опаковката.
Има едно брашно Житко в Кауфланд. Според мен е от яко лепнещите брашна.
Виж целия пост
# 83
Може да е вярно, защото аз зимата такъв проблем не съм имала ( мислех да го спомена в предния си пост, ма си викам да не стана за смях Laughing)
Виж целия пост
# 84
Аз също не съм имала проблем през зимата...  Първо ми се случи с вече отворено брашно... Отворените си се овлажняват.  Преди слагах по 190 мл вода за 500 гр хляб, а сега слагам по 180. Не знам ако сега отворя нов пакет брашно дали ще стане лепкав хляб със 190 мл вода.
Виж целия пост
# 85
На моята машина за пълнозърнестия пропорциите са 370 мл. вода на 500гр. брашно, но ако намаля водата( понеже не смесвам с друг вид брашно) не знам няма ли да стане  като тухла. Абе голям майсторлък се иска с този пълнозърнест хляб , само проблеми ми създава.
Виж целия пост
# 86
А дали не е проблем с маята? Мисля, че тя се влияе много повече от температурата, отколкото брашното  newsm78
Виж целия пост
# 87
Ей сега Бонго ще се появи и ще ви обясни, че брашната се овлажняват от топлото време....

Аз твърдя обратното, че брашната се овлажняват при дъждовно време или пък ако се ъдржат на място където се появява пара (в кухнята където готвим). Но дори и да няма дъжд или пара, брашното ако е отворено поема влагата от въздуха. Това обаче не обяснява лепкавостта на хляба.
Виж целия пост
# 88
Истината е, че нашите брашна не отговарят изобщо на определението strong wheat flour  за бяло и strong wholemeal flour за пълнозърнесто. А известно е, че хлебопекарните искат точно такива брашна.
Виж целия пост
# 89
Привет, имам въпрос към тези, които ползват пълнозърнесто брашно МЕЛКО, да сте забелязвали напоследък изпеченият хляб да е лепкав? Не знам от какво се получава, но предполагам е от брашното, защото преди такъв проблем нямах.
аз използвам предимно такова брашно , но в комбинация с бяло. не съм забелязал да е влажно ,,но напоследък не ми харесва бялото на Мелко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия