МАШИНА ЗА ХЛЯБ-55-та тема

  • 40 300
  • 741
# 90
Ей сега Бонго ще се появи и ще ви обясни, че брашната се овлажняват от топлото време....
за овлажняването през сезоните съм го чел в този форум , но за овлажняването у дома (при отворен плик) си го знам от дете.  Laughing  съвсем нормално е в това топло , но дъждовно време , брашното да се овлажнява повече. въпреки че е лято.
Виж целия пост
# 91
Купих си брашно на Арчар - пълнозърнесто пшенично-ръжено. Обаче много боклуци сякаш има вътре. Постоянно ми скръцва нещо из зъбите. При вас случвало ли се е?
Виж целия пост
# 92
Да се оплача и аз - болна съм, изхвърлихме бъркалката и вече втора седмица ядем гаден хляб. Питахме в гаранционния сервиз 30 лв ., а казанче 60 лв /то не че е развалено/. Ама тия в час ли са- Машината е от Метро и на промоция беше 72 лв. В Бургас съм и не знам къде освен в гаранционния /Изгрев/ къде другаде може да намеря. питах и в сервиз Аш, но ме отсвириха -" където ви е гаранцията". В Никелекрик не виждам точно като нашата и се чудя дали да взема подобна? Имате ли идеи къде още да търся?
Виж целия пост
# 93
Не е фатално да не е същата по форма, важното е дължината да е правилна и най-вече дебелината на остта.
Виж целия пост
# 94
Не е фатално да не е същата по форма, важното е дължината да е правилна и най-вече дебелината на остта.
Аз помолих и колега да ми премери оста. в Никелектрик пише оста и засечката, но никъде не пише и дължината на бъркалката. Освен да се обадя и да ги питам.
Виж целия пост
# 95
Пише за кое от казанчетата им са подходящи, което е достатъчно принципно - гледаме казанчетата и ще разберем дължината. Не е най-лесният вариант (то и обаждането ще свърши работа, да), но като няма риба и ракът е риба, образно казано.
Което ми напомня, че исках да си купувам казанче за правене на сладко в него... мерси за подсещането.  bouquet
Виж целия пост
# 96
Момичета, за пръв път ще правя хлаб в машина. Искам да е пълнозърнест, но ми прави впечатление, че във всички рецепти се смесва с бял. Защо това е така? Мога ли да използвам само оълнозърнесто брашно? Не бих искала да използвам и мляко. Просто да направя най-обикновен хлаб. Ако някой може да ми помогне със съвет или рецепта, ще съм благодарна.
Виж целия пост
# 97
ако ме питаш мен (ама не ме питаш) бих ти препоръчал първо да направиш няколко успешни хляба с бяло + пълнозърнесто брашно, като постепенно увеличаваш % на пълнозърнестото брашно.
като не искаш мляко в рецептата ... ами не го слагай  Laughing хляб пак ще се получи.
млякото като течност може да го замениш с друга течност - бира,вино,вода, айрян .....

пп.рецептите са на първа страница от темата
Виж целия пост
# 98
Трябваше да кажа "момичета и бонго"  Grinning защо, какъв му е зорът на пълнозърнестият хлаб, че да опитвам първо смесен? По-трудно ли се получава?
Виж целия пост
# 99
не мога да не пофала моите другарчета - мелничарите. Laughing
днес отворих един пакет брашно на ТЪРНОВСКАТА МЕЛНИЦА   и о ...изненада !!! поздрави от добрите познати червей или пеперуди , или гъсеници , или както се казват още. някой ще каже ,че това е невъзможно , но и за мен е невъзможно да си купя 3 пакета от началото на годината до сега брашно от тази мелница и да ме спохожда такова щастие Joy  при това брашното е купувано от различни магазини и е различен тип.  да викат Пешо пеперудата (Петър Берон) и да им каже какво отглеждат в мелницата си и как да се преборят с него.  Laughing
към тази оферта (за Пешо) да се присъединят и мелничарите от Мелко, и едни от една Агро .. незнам как се казваше (в Кауфланд ги има). такова биоразнообразие е около и в техните брашна  hahaha
Виж целия пост
# 100
Здравейте,някой правил ли е пълнозърнест хляб с тази хлебопекарна Panasonic SD-2501 WXC Automatic Breadmaker with Nut & Raisin Dispenser & Gluten Free Program, White
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004RTJWMW/ref=oh_details_o03 … ie=UTF8&psc=1
и ако има превод на програмите да сподели.24 програми май имаше..)))Благодаря много   bouquet
Виж целия пост
# 101
От кауфланд вземам брашно по 0,69 лв. много вкусен става хляба пише на пакета че е 850%
Виж целия пост
# 102
Трябваше да кажа "момичета и бонго"  Grinning защо, какъв му е зорът на пълнозърнестият хлаб, че да опитвам първо смесен? По-трудно ли се получава?

Да, много по-трудно става. Мисля, че е редно човек първо да попрочете малко в темата, рецептите и прочие и тогава да задава въпроси  Peace

Моята рецепта за пълнозърнест хляб е: НЕ ГО ПРАВЯ НИКОГА НА ЦЯЛОСТНА ПРОГРАМА!!! Първо пускам печене с втасване, ако има нужда след тази програма изчаквам още да втаса и чак тогава набирам ръчно минутите за печене.

Успех!
Виж целия пост
# 103
И моят пълнозърнест хляб,не се получава,чета ви почти всички рецепти,идеи,но не става и това,остава ми вътре суров,не съм разучила явно добре машината,напоследък почнах да я използвам освен бял хляб на първа програма,друго нищо не става..))) Sad
Моля някой ако има споменатата по горе машина Панасоник,ще се надявам да сподели мнение,препоръки,идеи,всичко приемам  Heart Eyes
Виж целия пост
# 104
кажи си твоята рецепта за пълнозърнестия хляб
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия