Домашни шоколадови бонбони

  • 20 440
  • 29
Здравейте, момичета! Отскоро се запалих по шоколадовите изделия, направени у дома, когато попаднах на много  интересни силиконови формички. Малко след това в заведение в София имаше някаква промоция, на която ни даваха шоколадови бонбони с различни много интересни вкусове - на подправки и всякакви странни аромати. Та тогава си помислих, че и вкъщо можем да овкусяваме и придаваме най-различни форми на готварския шоколад! Правили ли сте нещо подобно? Помогнете ми с рецепти, форми и вкусове?

http://alexandrakostova.blogspot.com/2014/06/blog-post_22.html Тук съм описала първия ми опит с шоколада, надявам се с ваша помощ да направя много по-интересни и най-важното, вкусни неща!
Виж целия пост
# 1
Не съм правила, но да ти кажа съм навита МНОГО отдавна! Имам голям мерак да си купя някой ден, живот и здраве да ми мине гаденето, че да се изправя малко на крака, силиконови формички или от онези пластмасовите също става и да си направя бонбони с пълнеж от домашен карамелов сос.  Embarassed
В youtube има клипчета как да си направиш бонбонките.  Peace
Виж целия пост
# 2
Правих два или три пъти...повече няма да повторя. Цялата кухня беше с краката нагоре, формата на бонбоните не стана плътна, а като махах формичките и част от ръбчетата на бонбоните се олющваха. Ако искаш ще ти дам моята рецепта с крем ганаш.
Виж целия пост
# 3
Правих два или три пъти...повече няма да повторя. Цялата кухня беше с краката нагоре, формата на бонбоните не стана плътна, а като махах формичките и част от ръбчетата на бонбоните се олющваха. Ако искаш ще ти дам моята рецепта с крем ганаж.

Искам, разбира се!  Praynig



Виж целия пост
# 4
В Интернет има много рецепти, но те съветвам преди да се впуснеш в експерименти да се научиш да темперираш правилно шоколада- пак в Интернет виж как става 😊 Но наистина е голяма занимавка и цапаница
Виж целия пост
# 5
Ами за момента се получават някакви нормални формички, които стига да се пипат внимателно не се разпадат. Сега искам да пробвам да смесвам цветове, но си права, ще взема първо да попрочета и после да експериментирам  Hug
Виж целия пост
# 6
И аз имах огромното желание да правя домашни бонбони,купих най-различни силиконови формички за тази цел,взех шоколад за готвене,правих 2-3 пъти,но явно грешах с темперирането и бонбоните побеляваха след няколко дни,ронеха се и не бяха така вкусни и разтапящи се в устата като купешките...това временно ме отказа от други опити
Виж целия пост
# 7
И аз съм запалена по домашните бонбони, въпреки, че имам само два опита, които обаче броя за успешни. Харесаха се у дома и се изядоха бързо, така че нямам набюдение какво се случва с шоколада, когато престои няколко дни. Едните формички са от доста по-мек силикон и да се работи с тях е много по-лесно. От тях успях да извадя и само черупка от шоколад, без пълнеж. Другите , които си купих специално за бонбони са по-твърди и не се огъват толкова, с тях не се получха хубави форми, може би трябваше да се постарая повече. И двата пъти пълнежа беше за бисквитени топчета- натрошени бисквити + сметана, шокодави парченца, ядки, масло и кокосови стърготини. Следващия път ще пробвам със смес за трюфел бонбони и може би с цял лешник вътре.
Скрит текст:
Скрит текст:
А на това попаднах случайно, има интересни идеи https://www.youtube.com/watch?v=1A85nuKwdTc
Виж целия пост
# 8
Хелоуинските бонбони са просто разкошни!!!
Виж целия пост
# 9
От доста време и аз се интересувам от направата на домашни шоколадови бонбони и търся някоя хубава рецепта, ама нещо нищо интересно не съм намерил до сега. Браво на автора на темата, правя запис за да я следя изкъсо.  Peace
Виж целия пост
# 10
Интересна тема, запис и от мен.
Виж целия пост
# 11
Аз също много обичам домашни бонбони. Често правя трюфелите по рецепта на йоли или такава с кокос която съм си измислила. Peace
Виж целия пост
# 12
Извинявайте, но на посочения линк в първия пост, се появява страница, в която се казва, че блогът е премахнат.
Виж целия пост
# 13
Момичета, наближава Коледа. Представям си хубава кутия с 6-8 разделения и различни вкусове домашни шоколадови бонбони! Би било уникален подарък за близките! Започвам да търся коледни рецепти!
Виж целия пост
# 14
Здравейте,
аз съм правила домашни бонбони "Баунти" и трюфели с кокос по рецепти на Ева Тонева. И двете станаха много сполучливи.
Нямам формичка за бонбони и съм ги оформяла на топчета и кубчета на ръка.

Това е моят опит за бонбони "Баунти"
Скрит текст:

Рецептата е от тук:
http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=a … tki&Itemid=13

Продукти:
100 мл сладка сметана
250 гр маргарин/масло
300 гр захар
250 гр кокосови стърготини

150 гр черен шоколад
80 гр масло/2 с.л. за шоколада/

Начин на приготвяне:
Разтопете захарта, маргарина и сметаната на слаб огън, след което увеличете температурата и оставете да поври около 5 минути.
Махнете от огъня, прибавете кокосовите стърготини и разбъркайте добре.
Застелете с хартия за печене правоъгълна тава и изсипете сместа, загладете и притиснете хубаво.
Оставете в хладилника да се стегне за 2 часа.
Извадете от тавата сместа, обърнете върху дъска за рязане, с нож отделете сместа от хартията и я отстранете.
Нарежете сместа на малки квадрати и ги охладете отново, докато приготвите глазурата.
Потопете в разтопената на водна баня и охладена глазура/или залейте с нея бонбоните/, оставете да се стегнат за нощ в хладилника.

А това са кокосовите трюфели:
Скрит текст:

Рецептата е тази:
http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=a … tki&Itemid=13
Но вместо белтък сложих 2с.л. течна сметана.

Продукти за 25-30 броя:
40 гр меко краве масло
120 гр пудра захар
30 гр какао на прах
1 яйчен белтък
2 с.л. ром
90 гр кокосови стърготини + за овалване

Начин на приготвяне:
Поставете всички продукти в купа и ги разбъркайте до еднородна смес.
Покрийте купата с прозрачно фолио, охладете сместа за час.
С ръце оформете малки топчета, охладете ги отново за 20-30 минути.
Оваляйте ги в кокосови стърготини, поставете в хартиени чашки.
Съхранявайте ги до поднасяне в хладилника.

Обмислям да използвам рецептата за кокосовите трюфели като пълнеж на бонбон, като поради липса на формичка ги забода на клечка за зъби и ги потопя в шоколад. Надявам се, че няма да се разпаднат.

ПП: Използвам български натурален шоколад, а не кулинарен такъв. Знам, че не е "по учебник", но за мен е много по-лесно да купя 2 шоколада от кварталния магазин, отколкото да търся кулинарен шоколад Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия