Как се прави сладко от зелени смокини?

  • 44 944
  • 55
# 45
няма от къде другаде, не от голям хипермаркет, а от малко строително складче вземаме вар принципно и от там ползвам за рачела
Виж целия пост
# 46
Увисвам Simple Smile Мога от сторителен хипермаркет.
Виж целия пост
# 47
Вземи един-два тона, пък ако остане, ще пращаш. Сладко, не вар.
Виж целия пост
# 48
Сладковренето ми е хоби, ама до тонове не стигам. 100тина бурканчета на година макс Simple Smile
Виж целия пост
# 49
100тина бурканчета на година макс Simple Smile

 Crazy

Ако ги изяждате на палачинки, може ли да ме осиновиш?
Обещавам много да те слушам - ще папкам, ще спинкам...  Flutter
Виж целия пост
# 50
Моите не ядат сладко Simple Smile Аз ги подарявам Simple Smile
Виж целия пост
# 51
Искам да попитам, защо в някои рецепти за сладко от смокини (не зелени), смокините се надупчват с игла? Каква е идеята ? Пеп-4о, ти не дупчиш, нали ?
Виж целия пост
# 52
може бида влиза сиропа в тях, а да си пускат ароматите навън. Не знам. Не дупча  Peace
Виж целия пост
# 53
Ето една чудесна рецепта за сладко от зелени смокини от една перфектна кулинарка, чийто блог посещавам често . Мария от Кипър :
http://www.mycookingbookblog.com/sladko-ot-zeleni-smokini/

Всичките й рецепти са вкусни и сполучливи!   chef
Само дето в началото на септември никъде не мога да намеря смокини, та камо ли зелени!
А това сладко е превъзходно! Peace
Виж целия пост
# 54
От Асеновград съм и от дете с мама правехме сладко от зелени смокини.Плодовете се берат от специални дървета.Тези смокини не зреят ,а пожълтяват и капят,нямат семена и миришат много хубаво.
Виж целия пост
# 55
Ето тук е описано много хубаво:
http://naturalnakuhnia.blogspot.com/2014/09/blog-post_68.html

Може да е еднодомно растение (в един дом - растение - има и мъжки и женски цветове) или двудомно - женските цветове се образуват на едно, а мъжките - на друго растение.

За зеленото сладко от дребни "кристални" плодчета се използват мъжките смокинки - като дунапрен са, нямат семена. Мамасита бандида го е описала точно. Идеята с накисването, продупчването и изстискването е да се махне техният сок, да се сплескат, за да се надуят после със захарен сироп. Берат се през май. По-късно, лятото, може да се прави сладко от "женските" смокини, които са със семена, едри.

Далеч по-ароматното сладко е от мъжки. Преди да го знам, правих от всякакви, които можех да набера...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия