Ядете ли сурови ядки?

  • 8 479
  • 40
# 15
Постояно си взимам сурови ядки и хапвам поне веднъж седмично. Пробвала съм много марки най ми харесват тези на ядки детелина.
Виж целия пост
# 16
Пробвах това с изкисването и наистина стават много вкусни. Особено лешниците ни са домашни, от лятото - леко бяха изсъхнали. Сега обаче се надуха и станаха като току що набрани. Точно така ги обичам!  Blush Crazy
Виж целия пост
# 17
А все пак е много важно храната да запазва вкусовите си качества.

Дали пък не е още по-добре храната да може да освободи полезните си вещества, докато е в тялото ни?

Е, безспорно е въпрос на избор. Много хора ядат храна без никакви вкусови качества под влияние на манията по здравословното хранене. Wink
Виж целия пост
# 18
Хапвахме зимата ежедневно сурови орехи. Много ни харесват, но не знаех че трябва да се накисват. Сега хапваме бадеми.
Виж целия пост
# 19
А все пак е много важно храната да запазва вкусовите си качества.

Дали пък не е още по-добре храната да може да освободи полезните си вещества, докато е в тялото ни?

Е, безспорно е въпрос на избор. Много хора ядат храна без никакви вкусови качества под влияние на манията по здравословното хранене. Wink

Според мен е и въпрос на вкус. На мен киснатите орехи ми харесват повече и на вкус, и на аромат. Все едно са току-що извадени от черупките.

От друга страна има и хора, които ядат сладолед, защото е по-вкусен от суровата ябълка. Независимо, че той почти изцяло е само празни калории.
Виж целия пост
# 20
Обичам сурови ядки и ям редовно, особено сега, когато спазвам и режим. Заменям обедното хранене с 1/2 пакетче от 200 гр. суров микс от белен бадем, кашу, лешник, червена боровинка и стафида. Много е вкусно и засища доста добре, а и хапването едновременно на ядка и сушен плод е ужасно вкусно. Спокойно си изкарвам до вечеря с това количество - ядките да са 50-60 гр в микса. Суровите ядки са много полезни, единствено фъстъци не си позволявам сурови, заради опасност от токсините, които се развиват най-много в тях.
Виж целия пост
# 21
А все пак е много важно храната да запазва вкусовите си качества.

Дали пък не е още по-добре храната да може да освободи полезните си вещества, докато е в тялото ни?

Е, безспорно е въпрос на избор. Много хора ядат храна без никакви вкусови качества под влияние на манията по здравословното хранене. Wink

Според мен е и въпрос на вкус. На мен киснатите орехи ми харесват повече и на вкус, и на аромат. Все едно са току-що извадени от черупките.

От друга страна има и хора, които ядат сладолед, защото е по-вкусен от суровата ябълка. Независимо, че той почти изцяло е само празни калории.

Хахахахах! Аз съм от тези престъпници - ям сладолед, често с ябълка!!! Grinning Мислиш ли, че има шанс да ми се случи нещо лошо?
Виж целия пост
# 22
Гисчо, няма смисъл да спорим и да изместваме смисъла на темата. Всеки носи отговорност за решенията, които взима. И всеки има различно схващане за това как се постига щастието. Каквато и да е твоята гледна точка, нека тя ти помогне да си щастлива.

***

В момента кисна орехи, които ще използвам за направата на сурови бисквити. Смятам да заместя агавето с паста/сироп от фурми.
Виж целия пост
# 23
Ям почти всеки ден. Не правя миксове, взимам си каквото ми се яде за момента. Не повече от 50гр, като следобедна закуска. Любимо ми е кашуто.
Трябва хубаво да прочетеш, защото от някои ядки не бива да се яде повече от 20-30гр, например кедровите и бразилския орех. За последния май беше заради опасност от предозиране със селен, не помня добре.
Виж целия пост
# 24
да,бразилския орех е най-богат на селен

не знам до какво може да доведе предозирането,но той е и доста мазен и не може да се яде по повече

не съм опитвала все още макадамия,и тя май е от по-мазните ядки
Виж целия пост
# 25
От бразилския орех се яде максимум по 2 ядки на ден. Него също го изкиснах за всеки случай.

И аз имам желание да опитам ядки от макадамия. Докато четох информация в интернет останах с впечатление, че са много полезни.  Peace Peace
Виж целия пост
# 26
Бразилският орех наистина е мазен и трябва да се внимава с количеството, заради селена.
Виж целия пост
# 27
ядките от макадамия печени са супер мазни. аз не мога да ги ям. само сурови по 1-2 изяждам.
от тях става хубаво, плътно ядково мляко.
също и от лешниците.

кашуто и фъстъците не са ядки, а бобови. Wink
Виж целия пост
# 28
А как се прави това мляко?
Виж целия пост
# 29
Накисват се ядките,след това се измиват ,слагат се в блендер,долива се вода и се пасира на висока мощност,прецежда се през марля,полученото е ядково мляко....От остатъка изцедени ядки се правят сурови бонбони или се използват за други десерти.Ядковото мляко не е много издържливо,дори и в хладилник на втория ден може да прокисне.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия