Ядете ли сурови ядки?

  • 8 476
  • 40
# 30
От остатъка изцедени ядки се правят сурови бонбони или се използват за други десерти.

Или крекери. Тези ги правих с кокосово брашно и киснати бадеми:

Виж целия пост
# 31
много добре изглеждат,какво друго имат,какви са тези зеленийки
печени или сушени са крекерите?
Виж целия пост
# 32
Аз пък искам да попитам дали мога да си изкисна 200гр. ядки. и да ги ядем примерно 3-4 дни? Досадно ми се вижда за всяко хапване да изкисвам. Предпочитам да си имам готови. Губи ли се нещо /добавя ли се вреда/ при съхранение на вече изкиснати ядки?
Виж целия пост
# 33
Доли, сушени са. Зеленийките са кейл. Има също ленено семе, хранителна мая, черен, зелен, бял, сладък и лют пипер, морска сол и вода.

Ирра, накиснатиге ядки ще продължат да покълват. Дръж ги в хладилник. Можеш да ги плакнеш веднъж дневно, докато ги изядеш. Не ги дръж повече от 2-3 дни.
Виж целия пост
# 34
Благодаря ти за отговора, Фея Кръстница ! Значи за път не са подходящи ...
Виж целия пост
# 35
Ирра, можеш да ги накиснеш и да ги оставиш на слънчице, да изсъхнат. Или да ползваш дехидратор.
Виж целия пост
# 36
Ирра, можеш да ги накиснеш и да ги оставиш на слънчице, да изсъхнат. Или да ползваш дехидратор.
Фея Кръстница , ей това вече е чудесна новина! Веднага мятам едни 200г. накиснати от обяд във фурната. На 50 градуса с вентилатор дали ще стане? Или да пусна на размразяване на 30 градуса?
Виж целия пост
# 37
Ирра, може. Ако държиш да са сурови, Т не трябва да надвишава 47оС. Открехни леко вратата на фурната, за да излиза по-лесно влажният въздух.
Виж целия пост
# 38
Благодаря ти, Фея КръстницаHug Пуснах ги да съхнат междувременно на размразяване на 30 градуса. Проблемът е, че от проби дали са сухи вече, с децата ги поизядохме и остана има- няма шепа във фурната.  Embarassed
Утре пак трябва да купувам, кисна и суша  ooooh!
Виж целия пост
# 39
Макадамия и кедрова ядка са най-мазни от всички.

Кашуто не е бобово.

Ирра, в нашата къща се накисват по-големи количества ядки и после се сушат. Именно за да не изпадаме в излишна хамалогия.
Виж целия пост
# 40
От няколко години ям само сурови ядки, започнах да ям такива, понеже при печените се слага много сол и ми писна.
Ям основно орехи, лешници и бадеми, фъстъци много рядко, както и други по-екзотични и скъпи
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия