С какъв оцет приготвяте зимнината?

  • 20 059
  • 21
Има ли в момента истински винен оцет на пазара?
Наближава времето за киселите краставички и се чудя на коя марка оцет да заложа, за да не разваля вкуса, цвета и качеството на продукцията.
(Няколко години поред имах щастието да използвам домашен, затова не съм в час с марките на пазара. Оказа се, че единственият, в чието качество бях сигурна, вече не се произвежда.)
Моля, препоръчайте ми качествен, истински оцет, подходящ за консервиране на зеленчуци - кисели краставички и туршии. Ще ви бъда много благодарна и ако уточните евентуално откъде може да бъде закупен.
Виж целия пост
# 1
Оцет Кулинар Hug
Виж целия пост
# 2
От няколко години и аз ползвам само Кулинар, не е имало проблеми. Използвам го и в салати, вкусен ни е. А колко е истински........не съм наясно. newsm78
Виж целия пост
# 3
С ябълков
Виж целия пост
# 4
А не се ли променя вкусът на киселите краставички от ябълковия оцет?  
Взех "Кулинар", пък да видим... Дано не са го развалили и него.  Rolling Eyes
Благодаря за съветите.  Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Променя се  Wink , то днес на пазара всичко е развалено...
Виж целия пост
# 6
На Велико Търново ,ябълков и винен ,декларират,че е натурален ,но 700 гр е 2.39 ,поне беше есента.Вече си пише  окиселител ,заместител на оцет на химическите .
Виж целия пост
# 7
Кулинар - белия. Препоръчахме го и на бабите, и те са много доволни  Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Само на Велико Търново залагам и никога винаги е билх хубав.
http://vinprom-vt.com/?cat=4
Виж целия пост
# 9
Аз използвам оцет Веда . Препоръчвам го, но не знам дали го предлагат навсякъде.
Виж целия пост
# 10
Не съм очаквала,че на пазара има толкова много видове и марки оцет.Донесоха ми десетина "мостри".Когато го опитам,ще знам дали е качествен,дори италиански има в стъклени бутилки.Има голям избор и сега се чудя защо трябваше да ни заблуждават с този химичен продукт,сега поне се отбелязва.не че може да е вреден,не го знам какво качество е  и каква работа върши ,но всеки има право на избор.И вероятно това право само в големите градове,в малките хората не купувам скъпи неща,броят си стотинките бабите.
Виж целия пост
# 11
На Велико Търново - винен.
Виж целия пост
# 12
От моята майка знам, че за зимнина трябва да се използва СТАБИЛИЗИРАН оцет на Велико Търново. На етикета да пише СТАБИЛИЗИРАН.
Виж целия пост
# 13
До преди две години ползвах ябълковия на В. Търново,сега целогодишно и за консерви  бял винен италиански от Метро.
Виж целия пост
# 14
Ябълков на В.Търново,в нас друг оцет не се купува
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия