В началото много им беше трудно, но се свиква съвсем лесно
Купувам този хляб за децата http://www.dietbg.com/shop/?p=productsMore&iProduct=142& … %E0-e%E0%F8%EE%ED!-%CE%F2%ED%EE%E2%EE-%E2-%ED%E0%EB%E8%F7%ED%EEn%F2! Преди отиваше по 1-2 на ден, но постепенно свикнаха да ядат по-малко хляб, сега отива по-малко от 3 на седмица
За нас купувам Просеник или хляб с лимец на елиаз от Фантастико, макар че са със следи от глутен ( правят се на една линия с другия), но са със специфичен вкус и децата не ги харесват. На цена са около 2 лева
Брашно купувах 1 път готова смес, беше страхотна, но скъпа
Сега си купувам две пакечтета оризово брашно и един пакет царевично, и си ги смесвам. Ползвам като обикновено брашно-палачини, мъфини, пица, гофрети и кекс стават без проблем. Само кекса става по-глетав, всичко друго става прекрасно, а и кекса си го ядем де. МОга да дам рецепти за мъфини и пица, но аз правя тестата с мляко.
Не съм купувала киноа, амарант и прочие. Ядем си ориз, картофи, царевица. Щерката обожава качамак, а аз-елда. Правим си всякакви манджи и неща както обикновено, но без брашно. Купих си китайски оризови спагети- много са приятни, а стават и за фиде за супи. Гигантски пакет от Карфур за 10 лв. Царевичните макарони са по-гадни, но стават. Купувала съм оризови кори, правих баница по обичайния начин- стана неотличима от обикновена баница и пак ще взема- от тук ги взех, не са скъпи http://www.dietbg.com/shop/?p=productsMore&iProduct=104& … E1%F0.-%EE%EF%E0e.
Това е моят опит. Не е лесно, но не е и много трудно, а и като свикнеш, не е и много скъпо.
Спирали сме млечните отдавна, по повод АД. Не мисля че има ефект при нас. Ако ги спрем, бих ползвала бадемово, кокосово мляко, но в никакъв случай соево. По-добре нищо, отколкото соя.
L'Agent , направете си някакви тестове, подобен режим-безглутенов или безмлечен трябва да се спазва стриктно поне 6 месеца, за да има някакъв забележим ефект. Не си струва да пробваш 6 месеца едно, 6 месеца друго...или разкажи какви са точно оплакванията, които са те насочили към диетичен режим?
При нас има проблеми с щитовидната жлеза, а те се свързват изключително много с глутена, затова твърдо съм решила да го избягваме, ако можем изцяло или максимално възможно за поне година.