Трябва ми рецепта за торта "Гараш"

  • 30 077
  • 29
# 15
Абсолютно автентичната рецепта за Гараш е посочената по-горе от Джинджър кукис-Вероника.  А тортата е ниска, защото блатовете са без брашно, само от белтъци и орехи и не се надигат. Подкрепям Рейни, става абсолютно фантастична. Оригинална рецепта за Добуш,  заедно с история на тортата, може да Видите при Йоана - кулинарно с Йоана, има и техниката за карамелените ветрила отгоре. Аз крема съм правила само , уникален е. Peace
Виж целия пост
# 16
  bouquet
Виж целия пост
# 17
Тази вкусна картинка на торатата Гараш така ме изкуши и сега ще се наложи да правя тортата. Хич не си падам по кулинарстването, но като ми се хапва  Laughing
Виж целия пост
# 18
Може да съм малко офф но имам такова питане - блатовете от белтъци и орехи(правя си такива ореховки), как се  съхрянава снегът, между отделните блатове да не спихне? Те са много блатове, дори и по 2 да се пекат, пак ще има някакво време, в което белтъците не трябва да се разводнят.... понеже имах такъв проблем с ореховките, за 20 мин беше аха, аха почнало да се втечнява, но ако трябваше и трета  фурна да зареждам нямаше да оцелеят...а благовете не са 2-3...
Виж целия пост
# 19
Оставяш ги на хладно някъде, не е задължително в хладилник, и разбъркваш от време на време, аз така процедирах  Peace

luba_rizova в каква темичка се засичаме, а  Laughing
Виж целия пост
# 20
 За мен най-вкусната и шоколадова ''Гараш'' е тази, на Звездев, препоръчам я,   Peace
             https://www.youtube.com/watch?v=9ZPyPLpqEqQ   
Виж целия пост
# 21
според моя скромен опит от около 20-30 Гараша направени най- вкусен с този на Ginger , но винаги увеличавам дозата на крема.
Правя 6 платки с 10 белтъка 300гр захар 400гр орехи и 2 с.л. с връх брашно. Крема ми е 360гр масло, 300гр шоколад, 150гр вода и толкова захар +1 ванилия. Peace
Виж целия пост
# 22
Този гараш съм правила доста пъти http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%82%D0%BE%D0%BD
Винаги страхотен резултат Peace
Виж целия пост
# 23
За мен истинската торта Гараш е тази.Правя само нея http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL3RoZWdpbmdlcmNvb2tpZX … tc2cyOTIyNTMzOQ==
Скрит текст:
Виж целия пост
# 24
Светето, според мен тортата, която описваш е класическата "Добуш торта". .... На времето в тогавашния "Балкан" (сега "Шератон") правеха и една японска. Също беше страхотна, но и нейната рецепта не намирам. Ако някой я има, моля да я постне. ....

Искрени извинения  Praynig за объркването по отношение на украсата! Embarassed И така е станала една мешавица между "Гараш" и "Добуш" Embarassed Rolling Eyes
Всичко останало обаче (без украсата от карамел) остава в сила.
Явно доста съм се размечтала по темата "тортите едно време", та съм се объркала толкова много... newsm78
Благодаря ти Fantasya, че си обърнала внимание на грешката ми, та да не обърквам и другите кулинари!
И аз се интересувам от т.нар. "японска торта", ама нищо не намирам. Само си спомням, че беше с черен и бял блат. newsm78
Привет! Hug  bouquet
Виж целия пост
# 25
  По тази рецепта ще правя торта ''Гараш'' за Нова година:  http://www.mycookingbookblog.com/torta-garash/ .  За Коледа току-що завърших торта ''Естерхазе'', сполучлива на вид стана, на вкус не зная още,  Wink
Виж целия пост
# 26
За мен истинската торта Гараш е тази.Правя само нея http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL3RoZWdpbmdlcmNvb2tpZX … tc2cyOTIyNTMzOQ==
Скрит текст:
                  И аз я правя само по тая рецепта и то вече няколко години и винаги е ставала безупречно.Направете я  и ще се обедите,че е невероятна
Виж целия пост
# 27
Аз имам тази рецепта от хиляда години /една от първите ми рецепти в халваджийския тефтер от 1977г/ Laughing,
7 бр. яйца
300 г захар
250 г масло
2 с.л. какао
3 ч.ч. смлени орехи
за гарниране - 50 гр. шоколад или печени бадеми
Маслото се разбива със захарта, прибавят един по един жълтъците, като се бърка непрекъснато. Прибавя се какаото. Отделя се половината от сместа за крем. Към другата половина се прибавят смлените орехи и разбитите на твърд сняг белтъци. Изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно формао за торта и се пече се в умерена фурна около 30 минути. Изважда се в тортена чиния, намазва се отгоре и отстрани с крема. Украсява се с настърган шоколад или печени и счукани бадеми /или орехи/

Това е от мен. Други рецепти за това нямам.
Нека и други да споделят.
Успех!
И аз я правя по същия начин и става невероятна! Много е важно да се ползва масло, а не маргарин както правят повечето хора, защото вкусът се променя напълно!
Виж целия пост
# 28
Аз имам тази рецепта от хиляда години /една от първите ми рецепти в халваджийския тефтер от 1977г/ Laughing,
7 бр. яйца
300 г захар
250 г масло
2 с.л. какао
3 ч.ч. смлени орехи
за гарниране - 50 гр. шоколад или печени бадеми
Маслото се разбива със захарта, прибавят един по един жълтъците, като се бърка непрекъснато. Прибавя се какаото. Отделя се половината от сместа за крем. Към другата половина се прибавят смлените орехи и разбитите на твърд сняг белтъци. Изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно формао за торта и се пече се в умерена фурна около 30 минути. Изважда се в тортена чиния, намазва се отгоре и отстрани с крема. Украсява се с настърган шоколад или печени и счукани бадеми /или орехи/

Това е от мен. Други рецепти за това нямам.
Нека и други да споделят.
Успех!
И аз я правя по същия начин и става невероятна! Много е важно да се ползва масло, а не маргарин както правят повечето хора, защото вкусът се променя напълно!

И аз я правех по същата рецепта + ванилия и лъжица коняк. Пиша в минало време, защото от години не правя сладки неща. Много вкусна ставаше. А рецептата я имах от вестник с интервю с Лучано (собственика на сладкарниците). Точно тогава сладкарниците му бяха в апогея си. Последният въпрос беше да сподели някоя от рецептите и той беше избрал "Гараш". И наистина на вкус беше същата като тази, която продаваше в сладкарниците.

Скрит текст:
Представяте ли си, в днешно време сладкарници Лагуна, Пчела, Рицка и подобни да слагат масло в тортите си?  Laughing
Виж целия пост
# 29
Аз имам тази рецепта от хиляда години /една от първите ми рецепти в халваджийския тефтер от 1977г/ Laughing,
7 бр. яйца
300 г захар
250 г масло
2 с.л. какао
3 ч.ч. смлени орехи
за гарниране - 50 гр. шоколад или печени бадеми
Маслото се разбива със захарта, прибавят един по един жълтъците, като се бърка непрекъснато. Прибавя се какаото. Отделя се половината от сместа за крем. Към другата половина се прибавят смлените орехи и разбитите на твърд сняг белтъци. Изсипва се в намазана с масло и поръсена с брашно формао за торта и се пече се в умерена фурна около 30 минути. Изважда се в тортена чиния, намазва се отгоре и отстрани с крема. Украсява се с настърган шоколад или печени и счукани бадеми /или орехи/

Това е от мен. Други рецепти за това нямам.
Нека и други да споделят.
Успех!
И аз я правя по същия начин и става невероятна! Много е важно да се ползва масло, а не маргарин както правят повечето хора, защото вкусът се променя напълно!

Правя я точно по този начин от много години, по някога (когато ми се занимава) разделям блата на две като изстине и слагам крема по средата я отгоре заливам с течен шоколад. Става почти убийствено шоколадово и тогава не можеш да изядеш дори и едно парченце, толкова е наситено и сладко. По-рано ползвах брашно за да подмажа тавата, но сега с тези хартии за печене,вече не е необходимо. Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия