Как мога да си съхраня за зимата пресен магданоз?

  • 7 068
  • 13
Как може да стане това ?
Миналата година опитах във фризера но безуспешно стана мокър и го изхвърлих  Sad
Виж целия пост
# 1
И аз така го съхранявам във фризера, измивам го , след това да изсъхне , нарязвам го на ситно и в кутии във фризера. Досега не съм имала проблем, освен ако размразяваш камерата Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Аз от много години си съхранявам магданоз във фризера.
Правя го по следният начин: измивам го добре и го оставям да изсъхне върху кърпа или кухненска хартия. Ако имаш уред за сушене на плодове и зеленчуци става много лесно (обмислям и аз да си купя,за сега нямам). След това го нарязваш и го слагаш в кутия или плик във фризера. При нужда отваряш, взимаш колкото ти трябва и останалото прибираш.
Виж целия пост
# 3
Аз го измивам, подсушавам и замразявам в торбички без да е нарязан. После той сам се начупва при лек натиск. Така се запазва ароматът. Дори и през лятото използвам замразен. Така процедирам и с копър, анасон и джоджен.
Виж целия пост
# 4
Аз дори не го подсушавам. Мия, режа, слагам го в кутия от сладолед. Като ми потрябва си взимам с лъжица от кутията.
Виж целия пост
# 5
Аз дори не го подсушавам. Мия, режа, слагам го в кутия от сладолед. Като ми потрябва си взимам с лъжица от кутията.

И аз така, само че в кутии от маргарин. Имам винаги кутии с магданоз, копър и юзум (джоджен)
Виж целия пост
# 6
Ако не ти допада вариантът за съхранение във фризера, засей си в саксия. Така ще имаш пресен магданоз и зимата.
Виж целия пост
# 7
Аз също държа магданоза и копъра във фризера, но в буркани. Използвам тези замразени подправки дори и през лятото Wink
Виж целия пост
# 8
Аз си го нарязвам на ситно обърквам го със сол и го слагам в кутия и после цяла зима ми е свеж
Виж целия пост
# 9
и аз си го измивам, подсушавам си го, режа го на ситно и в кутия от сладолед и в фризера. Винаги е свеж и ароматен.
Мама си го прави пак по същия начин само че го слага в буркан с сол и лимонов сок (пресен) и в хладилника. Запазва се, но винаги си мирише на лимонче, ако на някой не му пречи за ястията това, нека пробва. Любимо ми е на мен за салатка Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Аз от много години си съхранявам магданоз във фризера.
Правя го по следният начин: измивам го добре и го оставям да изсъхне върху кърпа или кухненска хартия. След това го нарязваш и го слагаш  в плик във фризера. При нужда отваряш, взимаш колкото ти трябва и останалото прибираш.
И аз така  Peace
Вариант 2 - нарязваш магданоза, няма значение дали е мокър или не и го натъпкваш във формички за лед. Можеш и 3-4 капки вода да ръснеш всяко кубче, за да хване стабилно. За 1 ястие стига 1 магданозено кубче  Simple Smile
Друго приложение на магданозеното ледче е, че можеш с него да си обтриваш лицето и шията - кожата се освежава и прикрива тъмните кръгове под очите  Heart Eyes Естествено това кубче НЕ отива после в манджата  Crazy Crazy
Виж целия пост
# 11
Аз го измивам, подсушавам и замразявам в торбички без да е нарязан. После той сам се начупва при лек натиск. Така се запазва ароматът. Дори и през лятото използвам замразен. Така процедирам и с копър, анасон и джоджен.
И аз така го съхранявам, цял с дръжките. После се начупва и става много по-ситен от този, който меля с машинката за магданоз.
Ако искаш да го запазиш за около седмица:измиваш,подсушаваш много добре,после завиваш в алуминиево фолио добре. По този начин се съхранява за около 10_на дни.
Виж целия пост
# 12
Как може да стане това ?
Миналата година опитах във фризера но безуспешно стана мокър и го изхвърлих  Sad


Ми аз от години тъкмо във фризера го съхранявам - досега проблеми не съм имала никакви... и магданоз, и копър - мия ги, режа ги, пъхам ги в пликове във фризера и цяла зима просто си вадя колкото ми трябва и бутам останалото обратно...
Виж целия пост
# 13
и го слагаш там, където ще го ползваш. Не го чакаш да се размрази  Peace По същия начин. дори млечна салата правя с него
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия