Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Съхранение на сакъзчета

  • 62 143
  • 253
Здравейте, дами!  Тази година Имам невероятни сакъзчета, но всяка година отиват на вятъра. Давам куп пари и за нищо..  Sad Опитвам се да ги съхраня, но не се получава  .Тази.зима ги бях сложила в една стая която ни беше в ремонт и нямаше парно и ми измръзнаха естествено. Миналата зима свекървата ми ги прибра при нея, а там беше много топло, естествено и тогава всичко отиде. Нямам подходящо помещение с градуси за това ако знаете споделете как да ги спася тази година.   bouquet   bouquet
Виж целия пост
# 1
http://flowersnet.info/a560/vkoreniavane-na-sakazcheta
Виж целия пост
# 2
Сакъзчета и мушкато гледам на балкона аз. Решението е - слагам ги да зимуват в коридора на етажа ни (живея в кооперация), има прозорец. Периодично ги поливам, режа изсъхналото - напролет изнасям навън и започвам подхранване и евентуално присаждам, ако има нужда.
Виж целия пост
# 3
Не знаех, че на това цвете му се казва сакъзче, по нашия край е сардела, и точно този вид аз ги наричам  ''каскадни''. Нормалните, които имам на терасата  преливат от живот и цвят, но каскадни не мога и не мога да захвана Tired
Виж целия пост
# 4
   И аз гледам на терасата мушката и сакъзчета и ми казаха зимата да ги орежа и да ги оставя в мазето на тъмно да зимуват. Да ги поливам веднъж месечно с вода на стайна температура. Ще видим дали ще оцелеят  Laughing
Виж целия пост
# 5
Трябва им съхранение зимата на студено.При мен е топло и изсъхват.
Виж целия пост
# 6
Сакъзчетата и мушкатата съхранявам  в саксии в студена стая. От най-ценните видове слагам резници във вода. Избирам добре развити клонки и ги потапям в прозрачен съд (може и непрозрачен). Слагам ги на прозореца в помещение със средна температура около 10-15 градуса. Пролетта засаждам вкоренените резници.  Simple Smile От 30-ина резника погиват най-много 1-2.
Виж целия пост
# 7
От най-ценните видове слагам резници във вода. Избирам добре развити клонки и ги потапям в прозрачен съд (може и непрозрачен). Слагам ги на прозореца в помещение със средна температура около 10-15 градуса. Пролетта засаждам вкоренените резници.  Simple Smile От 30-ина резника погиват най-много 1-2.

Може ли по-подробно за този метод? Не изгниват ли?
Колко големи са резниците, правиш ли им нещо допълнително?
Виж целия пост
# 8
Ако водата се сменя регулярно, резниците не изгниват изобщо.
Виж целия пост
# 9
Колко регулярно се сменя водата, нещо добавя ли се в нея (активен въглен, друго)?
Резниците кършат ли се, или се режат под възел, както е дадено в статията от линка, който пуснах по-горе?
Ако се държат на топло, това ще се отрази ли по някакъв начин, или трябва непременно в студена стая? Тъмна или светла?
Виж целия пост
# 10
Следиш водата да е чиста, да няма листа в съдчето, защото те загниват и правят белята.
Да са на светло, ама не много.
Виж целия пост
# 11
Благодаря!  Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Колко регулярно се сменя водата, нещо добавя ли се в нея (активен въглен, друго)?
Резниците кършат ли се, или се режат под възел, както е дадено в статията от линка, който пуснах по-горе?
Ако се държат на топло, това ще се отрази ли по някакъв начин, или трябва непременно в студена стая? Тъмна или светла?
Моите ги кърша. Водата не я сменям често, като стане малко мътна, тогава (преценявам на око, но не е повече от 1-2 пъти месечно).
Бурканът с резниците го държа на прозорец, който не се огрява пряко от слънцето. Може би голямата ми успеваемост със съхранението на резниците се дължи на това, че стаята е приземна и температурните амплитуди са в рамките на 5-6 градуса.
Избирам за поставяне във вода резници  дълги около 12-15 см и дебели поне 6-8 мм.
Миналата година намерих изхвърлени клонки от мушката (бяха престояли поне 3-4 дена до контейнерите), сложих ги в буркан и успешно презимуваха почти всичките.
Виж целия пост
# 13
А сега като хване времето изрязвате ли ги или ги прибирате така както са си?
Виж целия пост
# 14
Аз ги прибирам както са си, но още е рано за това.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия