Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ОКТОМВРИЙЧЕТА пак празнуват, стават на 4 и все повече лудуват :)

  • 44 679
  • 201
# 195
Звездичке, мила, знаеш ли колко се радвам, че се включи. Наскоро ми попадна снимка от нашата "случайна " среща в планината, а преди два дни името ти ми изкочи в телефонния указател... а днес дори се разписа ей така "случайно".

Коко, бая е преживял, че и вие покрай него. От малък ви държи под напрежение. Дано скоро се адаптира с градината, щом госпожите са читави. Вярвам, че работата с логопед ще даде резултат, на тази възраст децата много бързо се коригират, когато се работи с тях, а ти си достатъчно съвестен човек да не разчиташ само на логопедичната работа.
Много много се радвам, че ни драсна  Hug
Виж целия пост
# 196
Здравейте момичета!
Срам не срам да се разпиша и аз! Много мило ми стана, като видях темата да се раздвижва.

Марси, чудесна новина, леко бременеене и знаете ли вече пола  Blush! Ая ще бъде страхотна гоЯма кака.

Звездичкова, големи премеждия сте имали! Надявам се вече всичко да е отшумяло и забравено. А как е Зори? Коколино преодоля ли алергиите? Ивайло вече хапва почти всичко, но като цяло с млякото и белтъкът на яйцето не съм спокойна. Тази година направи много сериозен алергичен конюктивит, отделно и алергичен ринит. Въобще ужас..

Тони,
Ще се напаснат нещата с работата и всички семейни ангажименти, трудно е, но оцеляваме. И аз, и ММ сме с работно време от 9 до 18. Трудно ми е, защото аз водя и вземам Ивайло всеки ден, освен когато е болен. Сутрин излизаме в 8, а вечер се прибираме в 19ч. С две деца със сигурност е по-трудно, но пък растат заедно, занимават се, е, както пишеш и се посбиват. Във вашата градина за хрема връщат ли ги? При нас има толеранс за хремата.

Мира,
Винаги ще има крайно несъобразителни хора, живеещи си в своя свят. Аз се притеснявам доста за тези рождени дни, точно защото сме в болнав период. Първата година от 12 поканени деца дойдоха 5, бяха ми се обадили разбира се, но боледуването при децата е супер непридвидимо. Следващите години реших, че в градината е напълно достатъчно.
Теа на колко стана? Ти кога ще се връщаш на работа?

Ениди,
Надявам се, че вече сте здрави и ще правите парти довечера! Много да се забавлявате.
Ние ходим на градина с желание (поне сега!) Имахме периоди на драми, но сега пупу е добре. Групата ни е смесена - от 3.5г до 6 (има 1 момиченце на 6г). Но имат 3 учителки, които при занятията разделят децата по възраст. Програмата му е много натоварена, чак се ядосвам. Имат по-малко време за свободна игра, основно след 16:30. Но пък с моето работно време поиграва доста. Отделно имат и английски, йога, танци, но той иска да ходи само на английски.
Иначе не можем още съвсем да преборим алергиите - хранителни, поленови... Пролетта беше ужас.
И аз като Звездичкова цял ферман изписах. Бъдете здрави!
Виж целия пост
# 197
Фифи, Звездичкова,  Hug Hug Hug Hug Hug Радвам се много да ви "видя"! Често се сещам за толкова хора от темата, мило ми е много!

Звездичкова ама верно тоз Коколинчо скрита лимонка излезе. Аз един тих, спокоен, смирен го помня, пък той от парзалки пада и то как! И ние бяхме с каскада. Научи се да кара колело бе помощни колелета и толкова си повярва, че реши чак бордюра да качи без да слиза и бааам в пейката и хайде в спешното да ни лепят...  Crazy  Няма ли да наминете пак към Варна да ви видим. Дано проблемите от всякакво естество останат в най-скоро време в миналото.  Praynig И аз за Зори ще питам. Представям си я каква видна ученолюбива дама е.

Фифи на 1г.3м. е Тея. Порасна, та чак и взе да се тръшка...  Mr. Green По план мислех следващата есен да се връщам на работа. Да видим. Като знам колко светкавична реакция се изисква при евентуално вдигане на Т от нейна страна, живот и здраве бая инструктаж ще трябва да им дръпна. Пък и на мен бая време ще ми трябва да се почувствам спокойна. Има време, до там да стигнем. Вие пак на английски искате, ние тази година на нищо не искаме да ходим. Нищо де, спестява ми 3.50лв на занятие.  Laughing
Виж целия пост
# 198
Марси, честито Simple Smile И благодаря зс поздравите, разбрах, че са за мен чак в последствие... Бързо загрявам, какво да се прави  Blush
Тери се разболява две седмици подред, направо нямам думи... Точно се оправи и го пуснах в сряда (миналата) и в събота пак проточи сополите и се разкашля  Tired Направихме партито ние директно в стаята, взехме една торта, чинии, сокчета в кутии, шапки и свирки и това е. Много са били щастливи децата, голям купон е станало. Поканил си нашия и учителката на съседната група, щото му е любимка, та са били две групи Simple Smile Те са по 10 деца, така че идеално е станало.
И той е фен на влакчета и на лего, както вече казах. Много се зарадва на подаръка си, все се престоява и прережда този влак... Аз спечелих още един търг със страхотни допълнения, различни завои, депа, въртящи се релси и няколко локомотивчета с различни ваго и. Спечелих го за 10£,за съжаление с 12£ доставка, но пак - за 60 лв и Коледа е готова.
Иначе имах много неприятни моменти тези дни. Дядо ми почина на 10-ти. Много го обичах, много ми беше тежко. Не можах и да си го излея, защото Тери не ми дава да плача, а точно тогава беше болен и бях постоянно с него. Не можах и да отида да се сбогувам с него, което го прави оше по-тежко, но трябваше да остана тук, в София, за да ги гледам със сестра ми,тъй като тя е инвалид, майка ми беше там и някой трябваше да е тук. Много ми беше гадно, това сдържане на цялата тая мъка, едвам оцелях.
И аз ви измъчих с един дъъълъг чаршаф  Blush
Виж целия пост
# 199
Здравейте!
И аз се радвам, че се поразписаха мамите на октомврийчета  Hug Понякога ми липсва това споделяне, което имаше между нас....

Звездичкова, май ще се окаже вярно, че с израстването на децата, растат и тревогите за тяхната безопасност-уж вече са големи и самостоятелни, поуспокоиш се малко  хоп-случва се нещо, което доказва, че ако не си им до д-то всяка секунда, белята е готова! Добре, че всичко при вас е минало вече и дано сте се възстановили и емоционално  Praynig

kitty_ls, съболезнования за дядо ти! Знам какво е  да загубиш близък човек и да не можеш да дадеш израз на скръбта си  Sad  Но не бива така, не е полезно. Защото скръбта ще те залее в един момент по изненадващ начин и периодът на траура се удължава така. Знам, че за едно дете е много тревожно, когато мама плаче, но това са нещата от живота и едва ли би било травмиращо за него да поговорите и да обясниш защо си тъжна. Освен това, когато адекватно изразяваме чувствата си, вместо да ги потискаме, даваме на децата един добър пример, изграждащ тяхната емоционална интелигентност. Така че, поплачи си, а ние всички тук те прегръщаме, макар и виртуално  Hug

Гледам, че вече мислите и за коледните подаръци. Ние тъкмо приключихме за рд-вчера беше партито и Юлето остана много доволна. Очакваме още един подарък-от баща ми, но той се обади едва днес да ме пита какво да и вземат и не можах да кажа. Явно сме скромни откъм желания и за сега всичко, което си е пожелала, го е получила. Та, ето защо ще изчакам да се натрупат нови желания за Коледа  Wink
Виж целия пост
# 200
Здравейте, момичета!
 Мноооооооооооого се радвам, че толова познати хора се разписаха отново, дано не е инцидентно! И на мен много ми липсваше активността на форума, някак ви чувствам близки и често се сещам за децата, сякаш израстнаха заедно с моето момиче Калина, дано сме все така активни.
Kitty- моите наи-искрени съболезнования за загубата на дядо ти. За съжаление знам какво е да загубиш близък човек. Ениди съвсем правилно ти е казала, че не е хубаво да задържаш мъката в себе си, намери начин, полачи си....
Мира- пожелавам ти скор ода се почувстваш спокойно с Теа и тя да израсте проблема с темературата. Дв е съседчета са така, едното е тръгнало чак на 4 години на градина. Сега е ученичка втори клас и няма проблеми.
Звездичке- лелеее какъв ужас сте преживели с Коколинчо Shocked Shocked Shocked Много правилно постъпваш, че си го пратила на логопед. Едно наше съседче е на три години и няколко месеца, много трудно прави изречения, всичк оразбира, много малко говори и почти нищо, но родителите му упорито не го пращат на логопед, не го пускат и на детска градина ,защото ходи два дни и на третия помолило майка си да обърне колата към тях, а не към градината и тя понеже не искала да го насилва и му угодила. Не знам дали си представят тези хора какви проблеми ще имат занапред с детето ooooh! ooooh! ooooh!
Фифи- хубаво е децата да са заети в градината, така им е интересно.Кали е мног одоволна от градината си, постоянно иска занимания, това им развива интересите , така че не мисля че имаш повод да съжаляваш, по-добре, че сте попаднал ина таква  градина. Пък за сополите, какво да ти акжа, аз съм от нетолерантните майки, не намирам за нормлан осополиво дете да е на градина..... Калина не я пускам със сополи! В нашата градина има от време на време медицинска сестра дето ги кара да си отварят устата да им види гърлото, ама аз като сътм я виждала до сега все здрави деца е проверявала.Учителката може да ти каже, че детето е кашляло, но не го връща , ти си решаваш дали да го пуснеш или не, мое е решение е да не пускам Калина сополива на градина!
За коледните подаръци- Кали не е решила, пък на Ивето ще е някакво превозно средство, обожава ги, но толкова много играчки има у нас, че направооооо.......... Shocked
Това е за сега от мен!
Хубав ден на всички и да гласувате утре!!!!
Виж целия пост
# 201
Здравейте, момичета!
Пожелавам на вас и на семействата ви топли, светли и изпълнени с уют празници!!!Весело посрещане на Коледа!!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия