Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Шумно ли е на бул. Копривщица, Пловдив?

  • 1 881
  • 5
Здравейте. Обмислям вариант за закупуване на апартамент на бул. Копривщица до жп. линията. Може ли някой да ми каже дали е много шумно от влака? Колко често минава влак? Не съм от Пловдив и незнам. Нямам проблем с шума от колите. Но за влака ми е притеснено. Стаите са: кухня и спалня на запада към жп линията и спалня и хол на другата страна. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 1
Свекърва ми живееше там допреди няколко месеца в продължение на 4-5 години. Подлъга се и купи там. Предполагам, че ще купуваш в онези олющените блокчета.... Rolling Eyes, и тя беше в едно от тях. Изора света, докато мъжът ми се зае с продажбата на апартамента и я преместихме. Ходила съм много пъти. Шумно, грозно и отвратително. Транспортът ужасен, чакаш по цял час на спирката, то какво ли минава оттам....Ако имаш друга възможност, премисли! Naughty
Виж целия пост
# 2
Шумът от влака е малък, но от колите си е като на булевард. Зависи и в коя част си. От страната на центъра движението е много по-леко в сравнение с другата част на булеварда. Също така не съм обърнала внимание дали има асфалтирани участъци, но по паваж е по-шумно.
Влаковете не са проблем. Основно са електрическите мотриси, които изобщо не се чуват. Товарни влакове има по 1-2 на ден и 1 или два пъти в седмицата има един влак около 12 часа.
При затворени прозорци нямаш никакъв проблем. При отворени- колите са си проблем Peace.
Огромният плюс за сметка на шума е просторът- не си надничате със съседите в терасите.
Районът като цяло е много хубав. Има много детски градини, лесно се паркира, паркове, хипермаркети, два пазара. Зали за спорт- от А до Я. За транспорт нямам наблюдения, но до центъра е 20-30 минути пеша, курсовете на такситата до основни точки са под 2 лв.
Виж целия пост
# 3
Благодаря, момичета. Блокчето е от страната на града, точно на кръстовището на Копривщица и Свобода. Наистина има простор между блоковете, а и паркирането е лесно. Колите не ме притесняват, защото съм живяла на оживен булевард и съм свикнала. Само влаковете не можех да преценя дали са шумни. Но щом са и електрически, още по-добре. А за товарните, ще свикна. Дали мога да питам и нещо друго, не е май по темата. Има училище там, Кочо Честименски. Писах във форума за училища, но не получих отговор. Синът ми другата година е първи клас. Ако може да ми кажете за впечатленията си от него?
Виж целия пост
# 4
Точно там си е супер локация. И транспортът е ОК. От "Свобода " са само две линии, но "Пещерско шосе " е на две крачки и там имаш още 3 линии. Но реално всички възлови точки в града са ти съвсем близо.
За училището не мога да дам мнение. Наблизо е и "Антим Първи" .

Покрай твоята тема днес се опитах специално да обърна внимание на влаковете. Бях си около 4 часа вкъщи и чух само първия влак, докато още бях концентрирана. След това не мога да ти кажа колко влака са минали, изобщо не съм ги отразила. ако не се фиксираш върху тях, за една седмица ги игнорираш напълно.
Виж целия пост
# 5
Мнението ти ми е достатъчно, за да се навия за този квартал. Наистина много ми харесва мястото. Благодаря. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия