ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

  • 142 307
  • 359
# 60
VansiPansi поздравления на мъжа ти за хубавата идея с халвата  Peace
Значи щом става универсално ще го направя така. надявам се утре да имам с какво да се похваля  Hug
Виж целия пост
# 61
Успех! Дано съм била полезна  Hug
Виж целия пост
# 62
Белтъка от яйцето в тестото ли се слага?
Благодаря   bouquet
Ако правиш със сирене, разбий белтъка на сняг, разбъркай с рендосано сирене и става невероятна плънка. От години правя солени кифлички, тестото също е без яйца и плънката е сирене с белтък.
Попаднах случайно на темата, ще пробвам и аз тези дни, може да пробвам и с халва.
Виж целия пост
# 63
Аз мазах с цялото яйце + малко прясно мляко - винаги така си мажа.
И аз така Grinning

Значи иска ми се да направя тази питка за гости утре, и се чудя дали няма да я прецакам с тези плънки  newsm78 или да я направя без плънка?
Експериментите прави на спокойствие, а когато не си сигурна и чакаш гости - заложи на изпитаното Hug

Ако правиш със сирене, разбий белтъка на сняг, разбъркай с рендосано сирене и става невероятна плънка.
Идеално, мерси  Grinning

Виж целия пост
# 64
Ако правиш със сирене, разбий белтъка на сняг, разбъркай с рендосано сирене и става невероятна плънка. От години правя солени кифлички, тестото също е без яйца и плънката е сирене с белтък.
Попаднах случайно на темата, ще пробвам и аз тези дни, може да пробвам и с халва.
Любимата плънка за солени кифлички вкъщи, но аз добавям и счукано маково семе (доста) Laughing
Виж целия пост
# 65
Мога ли олиото да заместя с масло?
Виж целия пост
# 66
Ако правиш със сирене, разбий белтъка на сняг, разбъркай с рендосано сирене и става невероятна плънка. От години правя солени кифлички, тестото също е без яйца и плънката е сирене с белтък.
Попаднах случайно на темата, ще пробвам и аз тези дни, може да пробвам и с халва.
Любимата плънка за солени кифлички вкъщи, но аз добавям и счукано маково семе (доста) Laughing
Значи следващия път ще добавя маково семе.
Виж целия пост
# 67
Момичета,може ли малко разяснение - брашното за колко време се слага във фурната на 40 градуса за да се изсуши? В тавичка ли се разстила,нали?  bouquet
Виж целия пост
# 68
Не ви ли спада тестото като намажете с жълтък след втасването. Абсолютно всеки път ми се случва, затова спрях да мажа, но сега си викам, да е точно по рецептата и пак се случи същото Sad много ме е яд, така хубаво се беше надула.
Виж целия пост
# 69
Никога не ми се е случвало. Дори правя така - втасва напълно, намазвам преди слагането във фурната само с разбито яйце, слагам да се пече, изчаквам намазаното да се изсуши, изваждам, намазвам втори път и поръсвам с каквото съм избрала и мушвам обратно във фурната. Така ме е учила свекървата - става много лъскаво, като лачено Grinning. Но никога не е спадало.
Я опиши подробно твоя процес на мазане.

Днес пак ще врътна една памук погача, но на кифлички понеже имам време.
Виж целия пост
# 70
...втасва напълно, намазвам преди слагането във фурната само с разбито яйце, слагам да се пече...

Това правя аз.
Като не слагам цялото яйце, а само жълтъка, предварително изваден, за да не е студен  Rolling Eyes разбит с малко вода или прясно мляко.
Виж целия пост
# 71
Много странно. Предполагам, че с четката действаш лекичко, не натискаш? А като започне да се пече се надува, нали? Ако има следващ път разбий много добре цяло яйце и пробвай.

Момичета,може ли малко разяснение - брашното за колко време се слага във фурната на 40 градуса за да се изсуши? В тавичка ли се разстила,нали?  bouquet
Аз изсипах брашното в тава и сложих на най-ниската степен на котлона; като започна да се затопля с ръка разбърквах по цялата тава и така контролирах изсушаването. Не съм засичала колко е времето, но на око и опип прецених, че е готово, когато започна да става по-пръхкаво. Махнах от котлона и оставих да изстине напълно и след това пресях. Резултатът наистина е различен - в посока +.

Виж целия пост
# 72
Да, с четка и съвсем леко, но колкото и да е леко се получава като спукан балон Sad

Следващ път няма да има, няма да мажа повече  Mr. Green

А толкова хубаво се беше надула...
Нищо, поне беше вкусна, 1/3 замина за обяд Simple Smile половната доза направих. Не съм снимала, даже я ядох без да гледам  Crossing Arms Joy
Виж целия пост
# 73
И аз " Благодаря" за сполучливата рецепта   bouquet
Бях се отказала от правенето на питки след няколко несполучливи опита. Направих 1/2 доза от тестото и пекох в по-малка тава.Оставих да втасва около 2 часа докато приготвям други неща за гостите, които очаквах. Наду се много ( макар, че и аз се съмнявах дали няма да е малко тази мая за това количество брашно). И при мен леко спадна тестото при намазването, но я сложих да се пече в студена фурна и докато загряваше фурната тя явно втаса отново и почти излезе от тавичката. Резултата беше чудесен и гостите останаха очаровани  Peace Дори си оставиха настрани пържолите и предпочетоха пита с шарена сол  Joy , че е по-вкусно.
Виж целия пост
# 74
Човече, да не би да е превтасала?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия