Коледа 2014 - тема 1

  • 125 357
  • 738
# 510
Роца, може ли рецептата за "хрупкави джинджифилови бисквити"?

Catty m, ето я : http://marmottesetchocolat.blogspot.fr/2013/12/croustillants-au-gingembre.html
Виж целия пост
# 511
Готови са. Според мен станаха много хубави, но малко по-сладки за моя вкус.
За пръв път правих и роял айсинг. Ще покажа как ми се получиха.
Чакам да стегнат.  Peace
Рецептата е пълна импровизация. Ако някой се интересува, ще споделя.
Ще кача снимка след 1-2 часа. Simple Smile
Виж целия пост
# 512
Днес взех готов един мини щолен да опитаме.  Grinning
Хареса ни, въпреки че беше само със стафиди /хич не ги обичам/ и с мнооого  ooooh! пудра захар отгоре. Ужас.
Мисля да се опитам аз да го направя, като ще сложа само ядки и марципан/шоколад без пудрата отгоре.  Peace

И така, дотук моят списък е:

Френската селска /кога мислите е добре да я направя, предполагам 1-2 преди Коледа или деня за хапване, нали?/
Забравените сладки
Кокосови таралежки
Меденки
Марципанов щолен /с какво е по-добре - с марципан или обикновен шоколад... всъщност каква е разликата? Blush/
ще следя за още идеи  Hug
Виж целия пост
# 513
Мисля, че се буркаш какво е тоно марципан и бъркаш името с едновремешните "шоколадови" блокчета.
Марципана са фино смлени обелени бадеми смесени със захар и може би глюкоза или нещо подобно 
Виж целия пост
# 514
Роца, може ли рецептата за "хрупкави джинджифилови бисквити"?

Catty m, ето я : http://marmottesetchocolat.blogspot.fr/2013/12/croustillants-au-gingembre.html


Благодаря!

Щолен без стафиди и меденки без мед...  Rolling Eyes  
Днес се рових из разни чужди сайтове, предимно английски и немски, исках да видя и други рецепти за щолен. В общи линии са едни и същи съставките, някой с яйце, други без, но определено всички имаха стафиди, бадеми, портокалови и лимонови корички. В щолена няма шоколад, а само евентуално бадемов марципан.

Аз ще заложа отново на рецептата на Джемма за щолен, като ще направя лека импровизация като накисна стафидите с малко ром/коняк (видях го в доста рецепти) и ще добавя малко сушени череши за сметка на стафидите.


Виж целия пост
# 515
Hunny_bunny, горещо ти препоръчвам тези сладки. Вкусът им е почти като на меденките, но са меки още при изпичане, приготвят се много бързо и са страшно вкусни. В рецептата се правят със сладко от ягоди, но аз съм ги правила и с разбит мармалад с малко вода и резултатът винаги е страхотен.
Виж целия пост
# 516
Много добре се получи Шоколадовата баклава

Източник:   http://www.mycookingbookblog.com/%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D0%B0% … B4-burma-tatlisi/
Виж целия пост
# 517
Иваничка, много си права, бъркам се  Blush
Явно няма да е с марципан, всичко, което е с добавена захар не се тачи у нас.... Имам предвид точно чиста захар или глюкозен сироп  ooooh!
Виж целия пост
# 518
И аз правя щолените по рецептата на Джема. Изпробеах и други но нейната ми е най вкусна. Стафидите си ги накисвам в ром или коняма, но то си е така и по рецепта. Изменението ми е само, че заменям половината количество стафиди със разнообразни захаросани плодове. Добавям в средата задължително дебело парче марципан. Става фантазия. И колкото повече стои толкова по вкусен става.
Виж целия пост
# 519
Аз пак да попитам -мини щоленчетата и тях ли да ги направя поне 3 седмици преди Коледа?
Виж целия пост
# 520
Съставям коледно меню вече. Ще сте ми полезни.
Виж целия пост
# 521
Hunny_bunny, горещо ти препоръчвам тези сладки. Вкусът им е почти като на меденките, но са меки още при изпичане, приготвят се много бързо и са страшно вкусни. В рецептата се правят със сладко от ягоди, но аз съм ги правила и с разбит мармалад с малко вода и резултатът винаги е страхотен.

мерси.  bouquet
след добрите резултати снощи и с насоките ви, вече съм по-смела.  Hug
Виж целия пост
# 522
момичета имам въпросче -колко може по рано да се направят Меденки с пълнеж по стара търновска рецепта и колко време издържат  newsm78
Виж целия пост
# 523
Моето мнение за мини-щолените  , (тези по рецептата на Лабрекс) е че нямат нужда от отлежаване, повече ми харесаха, докато бяха пресни, т.е в рамките на няколко дни е хубаво да се изядат. Но това е лично мнение , може  би просто моите така се получиха, надявам се и други момичета да споделят опит.
Виж целия пост
# 524
Аз пак да попитам -мини щоленчетата и тях ли да ги направя поне 3 седмици преди Коледа?

Миналата година ги направих 3 седмици по-рано. На Коледа ги опитахме и... се влюбихме в тях. После по желание на ММ ги правих още няколко пъти и ги хапвахме в рамките на 2-3 дни (пак бяха много хубави). Така че, ти прецени кога да ги направиш.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия