Коледа 2014 - тема 1

  • 125 394
  • 738
# 555
За пръв беше, да  Mr. Green
Мерси, Наталина. Уча се от вас   bouquet
Виж целия пост
# 556
Здравейте,искам да попитам  към Дрезденския щолен на Джема може ли да се прибави марципан и има ли нужда изобщо и кога се прибавя?И знаете ли кои от боите за украсяване на д-р Йоткер са по-хубави и как се използват?
Виж целия пост
# 557
Всяка година правя Дрезденски щолен и винаги слагам марципан, защото много ни харесва. Винаги го слагам в средата, както купешкия. Но тази година съм намислила да го нарежа на едри кубчета и да го сложа така. Притеснявам се дали би се стопил? Thinking
Виж целия пост
# 558
И от мен едни мини щоленчета по Лабрекс  Grinning
уникални, страхотни, направих двойна доза  Mr. Green
но нещо пудрата захар не мия бива, а съм я сипала в кутия, и не знам каква марка е, за да не купувам  Whistling

Виж целия пост
# 559
Този уикенд се отчетохме с дъщерята с един АКК /скрит от ММ Simple Smile/ и меденки, които даже успяхме да украсим/намацаме. АКК в кутия да отлежав, а меденките затворени в кутия да омекнат. Два дни майсторене и домашните негодуват, че нищо не става за хапване още Simple Smile
Виж целия пост
# 560
Записвам се да ви следя. Нямама никакъв опит с коледни сладки, все не намирам време, или пък не сме си вкъщи на Коледа. Тази година обаче никъде няма да ходим, и се надявам да успея нещо да направя, че и гости ще имеме. То, ако остане на домашните да кнсумират, може и до следващата Коледа да останат, малките никак не са ящни....
Виж целия пост
# 561
Кравайчетата на Наталина ми се получиха много по-сполучливи от тези на Нудел33.
Виж целия пост
# 562
Кравайчетата на Наталина ми се получиха много по-сполучливи от тези на Нудел33.
Според мен е в повечето масло. Тези на Нутел нямат проблем, ако е във формичката, но на ръка наистина са по- трудни Поне според мен ден. И двете рецепти са страхотни, но тези на Наталина с орехи са ми фаворит Heart Eyes
Виж целия пост
# 563
ако не ви харесват на външен вид, проблемът определено не е от рецептата, а от "майстора"

дрезденски коледен сладкиш  Blush опечени - 10 броя малки, един двоен, налични 9 броя обмазани с масло и посипани с пудра. снимката е преди обмазването



меденки и опит за украса - видно е, че не е сполучлив  Confused остатъка от айсинга се суши на целувки - да не иде зян  Blush и меденката на малчо, украсена с боички Simple Smile много помага, ако преди изпичане се маркират борчетата и звездичките с формичката за сладки Wink



двата АКК и втората доза ванилени кравайчета са скрити и няма снимка
Виж целия пост
# 564
Здравейте!!
Чета темата с удоволствие всяка година. Аз също правя коледни сладкиши и украсявам сладки, но имам един въпрос към Вас.
Когато правите медените сладки, каква марка течен мед използвате. Миналата година моите медени сладки станаха изключително твърди, не можаха да омекнат въобще, въпреки че слагах парчета ябълки, завивах ги в плик и т.н Отдадох твърдостта им на това, че може би съм попаднала на някаква пародия на течен мед.
Отново ще разгледам старите теми, за да намеря друга рецепта за медени курабийки, които да украся, но да не са толкова твърди. Благодаря, ви.
Виж целия пост
# 565
Като жена на пчелар ще кажа, че течен мед посред зима, определено е пародия! Освен, ако не е манов, той не се захаросва, само сгъстява!
Виж целия пост
# 566
Аз имах предвид течен от магазина, на коя фирма. Иначе със захаросан незнам дали ще се получат, та дори и да го разтопя на водна баня.
Виж целия пост
# 567
Аз си ги правя със захаросан, леко разтопен на водна баня!
Виж целия пост
# 568
Аз ползвам за меденките захаросан домашен мед и не го разтопявам превдарително, лесно се разбърква в яйцата, не е проблем!
Виж целия пост
# 569
Ползвам мед, който купувам от пчелар, т.е. истински мед. На мед от магазина не се доверявам. Разтопявам го на водна баня за меденките. Не знам по коя рецепта праивш меденките, но те не са меки сладки. За да не са съвсем твърди се разточват по-дебело и не се препичат много. Аз обожавам слепени със сладко меденки, които за един ден омекват и стават разкошни топящи се в устата (обикновено за тази цел ползвам рецептата на Джема, кяото си е класическа рецепта за меденки).

По рецептата на Джули стават по-меки, но пак си зависи от това, колко са дебели и препечени.

Понякога си играя да ги омекотявам с ябълка, ама честно казано си ги харесваме всякак и не остават.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия