Коледа 2014 - тема 1

  • 125 369
  • 738
# 600
Тереза белтъчният крем със сироп се нарича шаум крем и е за украса на торти, не на меденки. Държи добре форма и  е подходящ за рози и др.  украса с шприц. Повърхността и засъхва леко, но вътрешността остава мека. Същата смес е и за целувки. Белтъкът е по-устойчив със сироп, отколкото със захар. Тази ми торта е с такъв крем, обожавам белтъчни торти:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 601
Autumn , бадемовият марципан в Лидъл ,покрит ли е с щолокад или е натюр блокче ,готово за разточване . newsm78
Виж целия пост
# 602
.....готово за разточване e!
Виж целия пост
# 603
Една доза меденки снощи опекох



и забърках 2 дози от тестото за линцери.
Обаче май няма да мога да го опека довечера,
и питам колко време може да издържи в хладилника тестото за линцери?
Моля кажете ми във фризера ли да го слагам или какво ......
Виж целия пост
# 604
Една доза меденки снощи опекох



и забърках 2 дози от тестото за линцери.
Обаче май няма да мога да го опека довечера,
и питам колко време може да издържи в хладилника тестото за линцери?
Моля кажете ми във фризера ли да го слагам или какво ......

Много готини меденки, особено усмихнатата Simple Smile

Според мен 3-4 дена не е проблем, аз май съм държала към 2-3 дена.
Виж целия пост
# 605
Една доза меденки снощи опекох



и забърках 2 дози от тестото за линцери.
Обаче май няма да мога да го опека довечера,
и питам колко време може да издържи в хладилника тестото за линцери?
Моля кажете ми във фризера ли да го слагам или какво ......

Много готини меденки, особено усмихнатата Simple Smile

Според мен 3-4 дена не е проблем, аз май съм държала към 2-3 дена.

Хах, благодаря!
Усмихнатата беше проба на формичката за линцери, която си хупих скоро, направо страшни попадения има в китайския мол, сред купищата боклучета може да се открие нещо полезно.....
Виж целия пост
# 606
  Здравейте!
Благодаря ви за хубавите емоции,  които ми доставяте!  Постоянно ви шпионирам и събирам идеи и мнения.
Сега моите въпросчета :
 1    Тази година за първи път ще правя щолен. Целият ли сладкиш се залива с масло и после пудра захар или само от горе?   Ако е от двете страни първо от едната,  попива и после се обръща от другата или?
2  От дозата на Джема колко малки щолена излизат?  ?  Искам да подаря ,  а не ми се рискува с повече количество за първи път. Смятам да ползвам формите за еднократна употреба,  с големина на малък хляб.
3  Мога ли да използвам и нарязани и подсушени зелени смокини от слатко или няма смисъл от такъв експеримент?
Благодаря предварително за отделеното време и съвети.
Поздрави!



Виж целия пост
# 607
.....готово за разточване e!
Благодаря ти за отговора! Heart Eyes
Виж целия пост
# 608
Момичета, какво правите с този марципан? В какъв смисъл е "за разточване"  newsm78
Виж целия пост
# 609
Ами в същия смисъл, в който хващаш точилка и го разточваш, за да добие съответната тънкост и големина. В конкретния случай става дума за капучиновите звезди. Обикновено, според опаковката, марципана има горе долу такъв вид. И е нужно да се разточи и изреже в конкретната форма на звезда. Peace
Виж целия пост
# 610
Много вкусно звучи това, бе! Супер направо! Ще ми подскажеш ли къде да търся рецепта и снимки на тези звезди?

Благодаря ти, Autumn* /страхотен ник, между другото  Peace/ !
Виж целия пост
# 611
Влизаш на 1 страница на темата ,Сладки от минали теми

http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2008/12/05/
Виж целия пост
# 612
Благодаря!  Blush Докато ти подскажа къде да я търсиш, направо ти я давам http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2008/12/05/ Simple Smile
Виж целия пост
# 613
Благодаря ви, страхотни сте!  Hug
Виж целия пост
# 614
И аз открих сезона с 1 доза меденки на Джема.ВКЪЩИ СА  на особена почит и уважение.Дозата вече е половин доза.Подозирам, че до довечера няма да има нищо. Mr. GreenНие ги харесваме слепени с мармалад от сини сливи.
За мен тези меденки са винаги на първо място в списъка от сладки.
Джемма   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия