За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

  • 292 384
  • 1 933
# 15
Пий си фолиевата, няма да ти навреди.  Peace За метата, ако пускаш генетични, ще стане ясно дали имаш нужда от нея.
Виж целия пост
# 16
The Mum, според мен матката се възстановява бързо. По-бавно се възстановява шийката. При абразиото се разтваря механичко шийката, което я уврежда доста. Аз забременях след първия цикъл при първия ми аборт. Смятам, че това беше грешка, защото така шийката ми не се беше възстановила и после имах доста тежка бременност. /Скъсена шийка, серклаж, разкритие от 4 месец до края, два месеца бременността ми се крепеше на 7мм шийка и т.н./ По чудо родих живо и здраво дете, не ми даваха шанс да изкарам до 7 месец.

Чувала съм, че е много хубаво да се приема колаген. Така се подпомага съединителната тъкан, а шийката е изградена от такава.
Виж целия пост
# 17
kashmir ,за Мета-та знам че се прави изследване MTHFR, показва процента на усвояване ако не се лъжа.
Но се чудех,не е ли по-добре да се пие направо Мета щом се води че е по хубава независимо дали има проблем с усвояването?
deskatta за шийката ми се надявам,че е пострадала възможно най-малко,тъй като ми сложиха една свещичка около 2 часа преди манипулацията, точно за да се разтвори шийката. Не знам, в Бг слагат ли такава свещичка?
Виж целия пост
# 18
The Mum, не знам. На мен и двата пъти не са ми слагали нищо. Дано да са малки пораженията от абразиото  Hug
Виж целия пост
# 19
Да, точно това е изследването. Доколкото ми е известно не е проблем да я приемаш и без да знаеш дали си с тази мутация. Но аз ако бях на твое място, щях да пусна и имунологични и генетични. Peace
Виж целия пост
# 20
Ооо,да! Изследвания няма да си спестявам,дори ако се открие причина,ще ги направя всичките,защото причините винаги може да са повече от една и няма да се задоволя с първата открита такава.
Виж целия пост
# 21
Деската,

колагенът може и след забременяването ли да се приема? Значи вече няма само първия тримесър да треперим за нов мисед, а и втория за спонтанен аборт заради шийката. Аз мисля, че нямах свещичка, бях в частна клника, не ми споменаха, а и бързо го направиха бях под пълна анстезия. Мисля 5 МЦ да изчакам, казаха ми мин 6 м от аборта.

Дали има други добавки, които биха подпомогнали шийката на матката. Аз се спрях на колаген със зеленоуста мида, която също била за съединителната тъкан. Вие какво сте пили?

Имам приятелка, която след 2 аборта по желание имаше спонтанен с изхвърляне в първия триместър (вече искаше да има дете, и това след години). Може да е заради шийката.
Виж целия пост
# 22
Ето на това попаднах в една статия:

Причините, поради които маточната шийка не е в състояние да изпълнява функцията си, невинаги са явни и невинаги могат да се докажат.Предполагаемата причина е травмата в резултат на насилственото и разширяване при кюретаж.
Виж целия пост
# 23
Не знам в Бг защо не слагат такива свещички, да се подпомогне малко отварянето. Не вярвам да не знаят за тях  Rolling Eyes чак пък толкова да са назад...
Да беше опасността само в първия триместър..  Tired За съжаление,доста момичета имат миседи и в 20-25та седмица, та явно гащите ще ни треперят през цялото време. Уж бременността трябва да е едно от красивите неща в живота, а се превръща в 9-месечен кошмар.  ooooh!
Виж целия пост
# 24
Деската,

колагенът може и след забременяването ли да се приема? ............

С третата бременност бях започнала да пия колаген. Не мисля, че ще навреди. За съжаление не мога да кажа дали е имало ефект, защото бременността продължи до към 12 седмица.  
Иначе треперенето си е 9 месеца, а пък след това цял живот  Peace

Ако бях с друг акъл може би и аз щях да изчакам поне 6 месеца след аборта. Сега ме е страх да продължа.

До скоро мислех, че мъжа ми не иска повече деца, заради всичките премеждия, докато оня ден не ми каза - ти си лесна имаш в кого да се огледаш, а аз?  Sad /дъщеря ни е същия характер като мен/
Виж целия пост
# 25
The Mum съжалявам,дано всичко е наред с изследванията и скоро да се зарадваш на двете чертички този път до финал.Аз лично никакви изследвания не съм правила,ние загубихме бебчето в 5 месец.
Виж целия пост
# 26
И аз се включвам в тази неприятна тема.Имам три неуспешни бременности -първа с близнаци при която се пукна мехура в 14седм. и след това в 16седм.-причина инфекция,втора в 5седм.прокървявам -деструктуриран ембрион и последна продължила до 21седм.без проблеми и за 3часа поради цервикална недостатъчност си изгубих бебчето.Сега правя генетични,хормонални изследвания ,хистероскопия и тромбофлебия и ми казаха задължителна серклаж при следваща бременност.
Виж целия пост
# 27
Bambi,

съжелявам за загубата. Сигурна съм, че като подходите внимателно, направите изследвания, процедури през бремеността и с малко късмет ще се получи още следващия път.
Виж целия пост
# 28
Благодаря Baltazara,много е болезнено особено ако както при първата и третата бременност всичко върви ок. и без никакви индикации настъпва фаталния край .Цервикалната недостатъчност най-вероятно е в резултат на двата предишни кюртажа ,измерваха ми я беше 4см и за един месец се е скъсила до 1см за съжаление фатално и лекарите ми казват лош късмет .   Су ,ако е удобно би ли споделила        по подробно каква е причината за твоята загуба.                                       
Виж целия пост
# 29
Получих разкритие в 5 месец,без болки без контракции без нищо.Взеха ме в болницата,включиха ме на система,от 2 следобяд до 9 вечерта лекар не се появи,дори и като почнах да кървя лекар нямаше,само една акушерка който се чудеше какво да измисли за да прикрие доктора че го няма.След като дойде да ме прегледа на видеозон каза че ще чакаме бебчето си беше живо ама аз кървях,можело да се случи чудо....какво чакаше да се случи без нищо да се прави ....включиха ми система да предизвикат раждане....и така....след това за капак се опита да ми вади плацентата с ръце без упойка,но се скъса и тогава реши че е време за кюртаж...абе кошмар.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия