Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

  • 249 529
  • 1 614
# 1 560
Би трябвало да могат да изпратят проба. Питайте медиците в болницата какъв е реда. Трябва задължително да са наясно и да приложат процедура. Не им спестявайте никой въпрос, не бавете въпросите към тях, за да действате на момента.
 Пишете как се развива при вас?
Виж целия пост
# 1 561
Обади се в Геника и ги питай какви са им изискванията. За да знаеш какво да кажеш на лекарите.
Виж целия пост
# 1 562
Аз съм правила изследване на плод в 10гс, в Геника, така че - да, може.
Сега най-важното е ти да си добре.
Виж целия пост
# 1 563
Най-накрая мъките свършиха. Изпратили са материал за изследване. Като стане резултата ще ви пиша. Благодаря ви за всичко!
Виж целия пост
# 1 564
Мисли как да се възстановиш най- добре. Мъка има, но нека гледаме напред.
Виж целия пост
# 1 565
Здравейте, няма да се впускам в драматично обяснения за периода през който минавам Simple Smile Просто не съм изпадала в подобна ситуация, имах задържан аборт в 9 седмица, мина абразиото в понеделник, но от вчера съм с прекалено болезнени гърди и се оказа че имам коластра, как се справяте И с Това? Благодаря ви и бъдете много силни!
Виж целия пост
# 1 566
Здравейте!
В 7г.с съм и вчера в Маймин дом потвърдиха съмненията на гинеколожката ми за задържан аборт.
В 5 г.с получих кървене,започнах терапия с Утрогестан и Но шпа и почивка.
Кървенето спря напълно за два дни.
В 6 г.с нямаше ембрион,точни в началото на 7-ма се появи ембрионче,по-малко като за 7-ма и без пулс.
Вчера получих зацапване и ме прегледаха в Майчин дом. Ембриона е без сърдечна дейност и не отговаря на седмиците на бремеността.
Дадоха ми зелена бланка за планов прием за утре за да махнат плода.
В шока не попитах за нищо
Тази бланка какво представлява,по здравна каса ли е процедурата,какво ще се случи,ще се води ли хоспитализация и ще ми дадат ли болничен?
Моля Ви ,ако някой има опит със  случай като моя да ми даде насоки
И все пак имам ли някакъв шанс,ако изчакам

Благодаря !
Виж целия пост
# 1 567
Защо не изчакаш да се изчистиш сама, трябва ли да правиш кюретаж в толкова ранна седмица? Имам два миседа в подобна на твоята седмица, с разликата че ембрионите стигаха до пулс, който после спираше. И двата пъти се изшистих спонтанно - около 3 седмици след мисед аборта ми дойде.
Виж целия пост
# 1 568
Здравейте, имам един мисед с два кюртажа(през 20дена), защото не съм била изчистена. След втория кюртаж, се чистих само един ден, след това спря, и на 5я ден ми се появи някакво жълтеникаво течение(оскъдно). Въпросът ми е свързан с много силен сърбеж в интимната област, цялостно... На някой случвало ли му се е? Предполагам, че не е нормално, но просто се изморих да ходя по лекари Sad
Виж целия пост
# 1 569
Приятелката ми не е българка, но в момента живеем във Варна. Имаме син на 2г и чакахме второ дете (9г.с.).

Но днес ни казаха, че няма сърдечен ритъм и, че плодът е с размер доста по-малък от очаквания. Според лекаря развитието най-вероятно е спряло преди около 3 седмици. Приятелката ми споделя, че горе-долу по това време е престанала да усеща гадене сутринта.

Естествено, и двамата сме разстроени от тази вест.

Лекарят каза, че при първи мисед аборт обикновено не предписват изследвания за установяване на причината.

Ние, обаче, не бихме искали да рискуваме втори аборт и затова бихме искали да установим причината най-малкото за да знаем дали има някакъв медицински проблем свързан с нас, който да повишава риска от аборт.

Знам, че това не е сайт за професионални медицински съвети, но тъй-като тук има хора минали през същите проблеми бих искал да попитам какво бихме могли да направим?

Предполагам изследванията касаещи мен и майката можем да ги направим по всяко време. Но има ли резон в това да се изследва плода?

Това трябва да до решим съвсем скоро защото лекарят препоръча отстраняване на плода с помощта на хормонални таблетки и смятаме да го направим в близките дни.
Виж целия пост
# 1 570


Предполагам изследванията касаещи мен и майката можем да ги направим по всяко време. Но има ли резон в това да се изследва плода?

Това трябва да до решим съвсем скоро защото лекарят препоръча отстраняване на плода с помощта на хормонални таблетки и смятаме да го направим в близките дни.

Най-лесно е приятелката ви да си пусне изследване за тромбофилия. Това, че има едно дете без предишни "инциденти" не значи, че няма придобита в последствие тромбофилия.
Аз лично бих направила първо това преди да се впускам в каквито и да е още изследвания.

А най-добре да ви насоччи и проследяващият АГ.
Виж целия пост
# 1 571
Знаете ли при наличие на тромбофилия у бащата това причина ли е за мисед?
Виж целия пост
# 1 572
Според мен не. Защото тромбофилията е състояние на майката, а не на бебето.
Виж целия пост
# 1 573
Здравейте, всъщност има възможност. Има мутация в един от гените, който е отговорен за формирането на плацентата, който е важен и от двете страни, не само от майката. Не помня името на гена, вижте в темата за тромбофилии, там момичетата са супер запознати. Аз само мога да потвърдя, че съм чела, че не е изключено като възможност. Simple Smile
Виж целия пост
# 1 574
Толкова ми е тъжно, че се записвам в тая тема. Моята история е следната.
Имам една лека бременност преди 11.5г. обаче. След толкова време се почувствахме готови за второ. В мечтите ми беше, щом веднъж е станало без проблем, значи нямаме такива. Да ама не, преди седмица мисед. Бях в нач. на 10 седм. Лошото е, че съм в Англия и тук се прави скан в 12 седм т.е. аз не бях правила скан за да зная кога точно бебето е спряло да се развива, бях си насрочила скан и пренатален тест за след два дни, но миседа се случи и така и не стигнах до тях. Бях се настроила, че както и да тръгнат нещата няма да се разстройвам много, защото съм на 36г и рискът нещо да се обърка е по-голям. Мислех си, че чак след пренатеста ако всичко е ок ще се радвам на бременност. Това обаче всичко преди да забременея.След като беше вече факт, отне ни 6мес,радостта ни беше голяма и сега тъгата също. Имах усещане, че нещо не е наред може би от около седм преди това, защото рязко гърдите ми се върнаха към обичайно състояние, а повръщане не съм и имала, абе просто не се чувствах бременна. И вътрешното ми усещане се оказа съвсем вярно. Зная, че има много мами живеещи в Англия и следят темите тук. Знаете ли къде и правили ли сте някакви изследвания тук? , на частно разбира се за търсене на причини за миседа. За мене няма значение къде в ЮК разстоянията тука не са проблем. Докторите няма да ми обърнат внимание, защото правилата за изследвания са след 3 аборта. Аз нямам толкова време, нито психика. Искам каквото е възможно да започна да изследвам от тук. Не видях да е коментирано в някоя друга група. От седмица живея в Бг мама, събирам инф и се чудя защо ми се случи това. Близките ни са далеч, не им казвам да не ги тревожа и няма с кой да споделя, само мъжа ми е опора 😢
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия