Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За спонтанните и мисед аборти- моята история и съвет към вас

  • 251 856
  • 1 621
# 1 575
Толкова ми е тъжно, че се записвам в тая тема. Моята история е следната.
Имам една лека бременност преди 11.5г. обаче. След толкова време се почувствахме готови за второ. В мечтите ми беше, щом веднъж е станало без проблем, значи нямаме такива. Да ама не, преди седмица мисед. Бях в нач. на 10 седм. Лошото е, че съм в Англия и тук се прави скан в 12 седм т.е. аз не бях правила скан за да зная кога точно бебето е спряло да се развива, бях си насрочила скан и пренатален тест за след два дни, но миседа се случи и така и не стигнах до тях. Бях се настроила, че както и да тръгнат нещата няма да се разстройвам много, защото съм на 36г и рискът нещо да се обърка е по-голям. Мислех си, че чак след пренатеста ако всичко е ок ще се радвам на бременност. Това обаче всичко преди да забременея.След като беше вече факт, отне ни 6мес,радостта ни беше голяма и сега тъгата също. Имах усещане, че нещо не е наред може би от около седм преди това, защото рязко гърдите ми се върнаха към обичайно състояние, а повръщане не съм и имала, абе просто не се чувствах бременна. И вътрешното ми усещане се оказа съвсем вярно. Зная, че има много мами живеещи в Англия и следят темите тук. Знаете ли къде и правили ли сте някакви изследвания тук? , на частно разбира се за търсене на причини за миседа. За мене няма значение къде в ЮК разстоянията тука не са проблем. Докторите няма да ми обърнат внимание, защото правилата за изследвания са след 3 аборта. Аз нямам толкова време, нито психика. Искам каквото е възможно да започна да изследвам от тук. Не видях да е коментирано в някоя друга група. От седмица живея в Бг мама, събирам инф и се чудя защо ми се случи това. Близките ни са далеч, не им казвам да не ги тревожа и няма с кой да споделя, само мъжа ми е опора 😢

Здравей,не мога да ти помогна относно лекари и изследвания в Англия,живея все още в Бг😀
Искам да ти дам опора,аз имам син на 18 години, и също исках второ дете,но 3 години не се случваха нещата ,и най накрая когато забременях го загубих в 7 седмица,болката не минава особено когато детето е така желано,но живота продължава,добре си взела решение първо да видиш какъв проблем има,а не да се стреля на сляпо,това че сме износили едно дете на млади години ,не означава че сега сме в същото състояние🙂
Имай вяра и ще успеете,а като изследвания поне при мен,пуснах полови хормони,сега ми предстои за придобита и вродена тромбофилия,запълвам дефицити на витамини!
Дано се включи някой от Англия да ти даде съвет относно на къде да се насочиш🙂
Успех,и това ще мине🍀🙂
Виж целия пост
# 1 576
Ох, силно се моля и стискам палци, дано ни се получи от втория път. Напълно си права, че неусетно здравето с възрастта се влошава😐
Виж целия пост
# 1 577
Ники, мисля че е важно да прочетете първата страница на тази тема.Там има и линк към други теми, където може да се прочетат.А ето и една извадка, която е помогнала на много момичета за изследванията, които да се направят.

- Щитовидна жлеза (ТСХ, Ф3, Ф4, антитела)
- Кариотипен анализ на двамата родители
- Имунологични изследвания
- Анти-фосфолипиден синдром
- Изследвания за тромбофилии
- Хламидия
- Уреаплазма
- Микоплазма
- Кръвна захар и инсулинова резистентност

От личен опит ще кажа,че не всичко е наука и прецизност и че много не здрави майки раждат здрави деца, така че не се отчайвайте и не поставяйте годините като ограничение.Запазете вярата и не мислете че може да контролираме всичко.Тази ви нагласа ще ви се отблагодари съвсем скоро.Успех!
Виж целия пост
# 1 578
Nicky, аз имах мисед на 26 години, не е задължително да е от възрастта. Аз също бях по това време в Англия и знам какво е. Две години по-късно забременях и не съм имала никакви проблеми през бременността. Дали са ви съвети за изследванията, които може да направите, но понякога се случва и ако плодът не се е развивал правилно. Надявам се следващия път всичко да е наред!
Виж целия пост
# 1 579
Ами и аз така се успокоявам, че може и да са ок нещата следващия път, но сега проучвам как и къде да си направя тия изследвания тук или поне част от тях, защото няма да ми ги назначат при всички случаи. Иска ми се ако хвана нещо да не ми е ок да мога да реагирам, евентуално. Ама аз какво си мисля, пък то какво ще се окаже са 2 съвсем различни работи 🙂 На тоя етап връщане в Бг за по-дълго време не ми е възможно
Виж целия пост
# 1 580
Аз съм си поръчвала тестове за правене вкъщи на щитовидната жлеза. Може да потърсите онлайн, има различни видове тестове. Пращат ви пакет, взимате кръв от пръста и пращате обратно. Доста е удобно, а и не е много скъпо в сравнение с болница. Поне за някои от изследванията може да си вземете такива.
Виж целия пост
# 1 581
Здравейте, къде се прави тест за кариотип  и  какво представлява той ( с кръв от вената ли е ) има ли значение на кой ден от цикъла се прави и трябва ли да имаш предварително записан час в лаборатория да това изследване .
Благодаря Ви 🙂
Виж целия пост
# 1 582
Pistachio да благодаря за отговора и аз ги гледах такива има и за витамините, хубаво щеше да е ако някой е минал по тоя път да даде съвет кои са по-надеждни, че има различни, ама ако не, ще е по мое усмотрение🙂
Виж целия пост
# 1 583
Аз съм ползвала Let's get checked за щитовидната жлеза.
Също така потърсете покрай вас Sexual Health clinic, дадоха ми комплект за вкъщи за влагалищен секрет и урина, безплатно е, изследват за Хепатит Ц, ХИВ, Хламидия, Гонорея, Сифилис. Аз не съм имала съмнения за никое от тези, но пък реших да се възползвам, защото в безплатно.
Виж целия пост
# 1 584
Ники, мисля че е важно да прочетете първата страница на тази тема.Там има и линк към други теми, където може да се прочетат.А ето и една извадка, която е помогнала на много момичета за изследванията, които да се направят.

- Щитовидна жлеза (ТСХ, Ф3, Ф4, антитела)
- Кариотипен анализ на двамата родители
- Имунологични изследвания
- Анти-фосфолипиден синдром
- Изследвания за тромбофилии
- Хламидия
- Уреаплазма
- Микоплазма
- Кръвна захар и инсулинова резистентност


Аз бих добавил и Витамин Д.

Приятелката ми имаше мисед и ни казаха да не се кахърим, но решихме да правим тестове по своя инициатива и първото, което излезе днес беше доста нисък Вит. Д (13нг). Препоръките са за поне 20 или 30. А за бременни жени - 40.

За който се интересува има статия на английски: https://go.nature.com/3eXrdQp

Най-важния пасаж:

"there is mounting evidence of the importance of vitamin D supplementation during pregnancy to achieve a total circulating 25(OH)D concentration of at least 40 ng/mL"
Виж целия пост
# 1 585
Здравейте! Simple Smile

Правя тази тема, защото търся мнение от момичета които са преминали през същото като мен.
Как го преживяхте ... какво следва от тук нататък.. насоки към специалисти...какви изследвания ви правиха... 

Моята история е такава:
Миналата година 2020 Август месец разбрах , че съм бременна, правехме опити от Януари.
Бях като болна ..само лежах болеше ме кръста , много спях , беше ми лошо...
Отидохме със мъжа ми на преглед при АГ Славов Авис Медика Плевен ..на вагиналния не видя нищо , каза да идем след седмица и преди да идем при него да му занесем и тест за бременност направен преди да идем... но два дни след прегледа ... спонтанен аборт-веднага отидохме ..наложи се Абразио (кюретаж)
Задавах им какви ли не въпроси за причината ...питах за изследвания , но те не ми обърнаха особено внимание , казаха , че се случвало когато плода не е наред...
Преминахме някак през това ... казахме си другия път ще е наред всичко...
Подновихме опитите декември 2020
Март месец разрах ,че съм бременна... всичко беше добре ...чувствах се добре , много бяхме щастливи..
На 5 май отидохме на преглед при АГ ..видяхме го беше там ..бяхме много щастливи , казаха ни да идем на консултация на 4 юни , но уви
2-ри спонтанен абот беше сега май 2021  8 г.с.
На 9 май ми зацапа много бледо..нищо друго ми нямаше освен че ми се прияждаха разни солени неща и ми се гадеше сутрин..пазех се много , леко се притеснихме и на 10 май отидохме при АГ ...оказа се че се е отлетило малко и ме вкараха за задръжка ..оставаше много малко от системата ...станах да пия малко вода и осетих лека болка долу ниско и започнах да кървя ...и падна и целия плод ...сложиха ме на още някаква система ...наблюдаваха ми кървенето прибраха плода да го пратят за изследване...цяла нощ ме болеше много , казаха ми ,че матката изхвърля всичко...на другия ден АГ ме прегледа и каза ,че не се налага да ме вкарват за Абразио (кюретаж)
Биха ми Гентамицин през абоката и ме изписаха ...
Докато ме преглеждаше дали съм се изчистила му задавах много въпроси...за кръвни групи и какво ли те още...а той ми отговори : "Еми случва се ..." 
За мен това не е доктор ..като не ти се разправя си стой вкъщи...
Каза ,че ще го пратят за изследвания и ми поиска тел за връзка ...още чакам...

Върти ми се какво ли не в главата ...днес накарах мъжа ми да отидем да видим каква му е кръвната група тъй като не я знаехме ..знаехме само моята 0-  ...неговата се оказа АB +

Сега сме си записали час при доц. Конова Плевен ..но е чак за средата на Юни и откачам
Чета какво ли не...

Благодаря Ви и се извинявам !!!
Виж целия пост
# 1 586
Какво значи, че имат различни кръвни групи?
Това причина за спонтанен аборт ли е? Не съм чувала за това. Повече информация може ли?
Иначе след два спонтанни аборта със сигурност е добре да се обърнете към репродуктивни специалисти, за да се открие причината и да се вземат мерки.
Виж целия пост
# 1 587
Какво значи, че имат различни кръвни групи?
Това причина за спонтанен аборт ли е? Не съм чувала за това. Повече информация може ли?
Иначе след два спонтанни аборта със сигурност е добре да се обърнете към репродуктивни специалисти, за да се открие причината и да се вземат мерки.

Незнам какво повече да кажа ...съмняваме се за несъвместимост...
Виж целия пост
# 1 588
Какво значи, че имат различни кръвни групи?
Това причина за спонтанен аборт ли е? Не съм чувала за това. Повече информация може ли?
Иначе след два спонтанни аборта със сигурност е добре да се обърнете към репродуктивни специалисти, за да се открие причината и да се вземат мерки.

Незнам какво повече да кажа ...съмняваме се за несъвместимост...

Да има нещо такова. Смята се, че плода ако е положителен организма може да го изхвърли
 Но , майка ми е 0- ,а баща ми АВ+ и сме три деца. И то вече на по 40 г. Имай на предвид колко е била напреднала медицината по онова време.
Сега мисля има инжекция за кръвната група, която се слага при аборт.
Така съм чувала. Ако греша ме поправете.
Виж целия пост
# 1 589
Въпросът ми беше към коментар, който е изтрит. Попитах по-скоро за кръвните групи, не за резус фактора.
За конфликт на резус фактор ми е ясно, защото скоро родих и ми сложиха инжекцията.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия