ПОПОУВЪРСИ /POPOVERS/ - братовчедите на мъфините

  • 24 695
  • 134
# 120
Eто и моя първи опит, който определено няма да остане последен:



Пекох в силно загрята форма на вентилатор, който в един момент реших да изключа,  но ми се стори, че започнаха да спадат и го пуснах пак.Не станаха еднакви, явно защото фурната ми не пече равномерно, но пък бяха вкусни.
Виж целия пост
# 121
Здравейте! Изобщо не се надуха моите но са вкусни. Предполагам е от фурната ми -на газ от преди Втората Световна. Пак ще пробвам. Плънката е от Филаделфия със сладко от ягоди.
Виж целия пост
# 122
Вчера вечерта видях темата и днес вече ги пробвах. Много ми харесва колко са бързи. Обаче нещо не бухнаха, само малко изобщо не като снимките ви и се чудя къде сбърках. Дали съм ги разбърквала прекалено. Ползвах миксер, може би трябваше с вилица? Направих рецептата от първия пост, в нея няма набухвател, дали трябва да добавя следващия път?
И се чудя дали мога да заменя прясното мляко с нещо, рядко имаме прясно мляко в къщи и не обичам да ползвам. Айрян, бадемово мляко... вода едва ли ще стане, че е много основна част от рецептата..? Пробвали ли сте?
Виж целия пост
# 123
Вчера вечерта видях темата и днес вече ги пробвах. Много ми харесва колко са бързи. Обаче нещо не бухнаха, само малко изобщо не като снимките ви и се чудя къде сбърках. Дали съм ги разбърквала прекалено. Ползвах миксер, може би трябваше с вилица? Направих рецептата от първия пост, в нея няма набухвател, дали трябва да добавя следващия път?
И се чудя дали мога да заменя прясното мляко с нещо, рядко имаме прясно мляко в къщи и не обичам да ползвам. Айрян, бадемово мляко... вода едва ли ще стане, че е много основна част от рецептата..? Пробвали ли сте?
Аз писах,че ги правя с бадемово,оризово или друга алтернатива на млякото.Разбивам с тел и то съвсем леко,колкото да се разтворят продуктите.Ако брашното не се разтвори добре прецеждам през сито сместа.Тя трябва да е като боза.Формите предварително загряти.При мен се получават винаги.
Виж целия пост
# 124
Благодаря, и аз ще пробвам с друго мляко. Може би не ми се получиха заради силиконовите форми. Направи ми впечатление, че в поделите форми повече бухнаха.
Виж целия пост
# 125
Благодаря, и аз ще пробвам с друго мляко. Може би не ми се получиха заради силиконовите форми. Направи ми впечатление, че в поделите форми повече бухнаха.
И аз пека в силиконови.
Виж целия пост
# 126
проблема не е само във формичките - температурата трябва да е много висока и фурната да не се отваря при печенето
Виж целия пост
# 127
Моето тесто, когато бухнаха, беше по- гъсто от боза... но по- рядко от кексово. Фурната ми е супер стара, от единия край пече повече, и, ща не ща, отварям да ги завъртя. Но си бухват много добре. Е, първия път не можаха, но после, като се отприщиха...  Mr. Green
Виж целия пост
# 128
не е фатално едно-две отваряния - еле пък да завъртиш формата. И при аз съм забелязал, че всичко си зависи от тестото
Виж целия пост
# 129
не е фатално едно-две отваряния - еле пък да завъртиш формата. И при аз съм забелязал, че всичко си зависи от тестото
И аз отварям,но не първите 15 мин.,а чакам да бухнат добре,да се зачервят и  обръщам самите мъфинчета във формите,за да се запекат и отдолу добре,защото в силиконовите формички нещо остават белички на дъното ако не ги обърна.
Виж целия пост
# 130
Хайде, направих ги и аз за неделната закуска!  Grinning станаха страхотни! Пекох ги в стари формички за крем-карамел, които загрях добре предварително във фурната. Получиха се огромни и кухи. Много ми харесаха!  Wink
Виж целия пост
# 131
...
Същото тесто го приготвям и по друг начин:
загрявам фурната на 230 С и слагам нея плитката й тава. Изчаквам хубаво да загрее.
Бързо намазнявам и изсипвам цялата смес нея и леко я разнасям да придобие кръгла форма.
И веднага във фурната.
Ефектът е безумен - надига се, къдри се, но най-често става като мексиканска шапка.
...
Пробвайте и този вариант ...[/color]
Суупер, нямам формички и ще пробвам направо в плитката тава на фурната. Колко продукти/ дози да сложа  newsm78, ако приемем, че в една доза има 2яйца и не забравям съотношението 60:40, както и другите съвети
А и не може ли, тестото да се разнесе в цялата правоъгълна тава, а не в кръгла форма?
Виж целия пост
# 132
Хайде, направих ги и аз за неделната закуска!  Grinning станаха страхотни! Пекох ги в стари формички за крем-карамел, които загрях добре предварително във фурната. Получиха се огромни и кухи. Много ми харесаха!  Wink

И аз това се опитвам да обясня, че в тях се получава най-добре. Формата им е най-близка до оригиналните. Ако се спазват пропорциите и малките подробности, които съм написала в рецептата, която съм посочила, няма как да не се получат.  Peace
Виж целия пост
# 133
Здравейте! Моите попоувърси са по рецептата на Magrat. Пекох на 200 градуса,около 15 мин.Леко затоплих млякото ,преди да го смеся с яйцата.Получиха се супер.
Виж целия пост
# 134
Да споделя и моя опит след като ги правих вече десетина пъти. Пека в силиконови формички, защото ми е по-удобно. Установих, че за да бухнат не трябва да ползвам миксер - разбърквам с вилица. Освен това в моята фурна се получават най-добре на 175 градуса и то ги слагам преди да е загряла, но след като е работила известно време. Другото, което разбрахме в къщи е, че винаги стават вкусни. Дори когато изобщо не са бухнали. Ако нямате мляко - бухват и с вода, но така самите кексчета не са особено вкусни.

Ами това е от мен. Мисля, че ще продължа да ги правя. Много ни харесват.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия