Какво не се яде по време на бременност???

  • 53 101
  • 103
# 75
До колкото ми е известно никоя от изброените "забранени" храни не са опасни в буквалния смисъл на думата и дали ще ги хапваме или не е въпрос на собствен избор.
Просто всички изброени "забранени" храни носят риск от зараза с опасни болести като листериоза и токсопласмоза. Решението дали ще поемем риска от евентуална зараза остава за всяка от нас.

Дали ще хапнеш 1 парче или 1 цял салам, то ако е заразено...
И все пак си мисля, че колбасите в магазините са минали съответните обработки и вероятността за тези болести е наистина минимална, за да се притесняваме за няколко парчета салам.
По-скоро риска е по-голям при домашно приготвени такива, където контрола не е толкова засилен, за млека и сирена също.

За алергиите - това, че ние нямаме алергии не значи, че и децата ни няма да имат. Свекърва няма алергии и изобщо не се е съобразявала какво яде през бременостите си, а и никой не им е обръщал такова внимание на времето и сега и мъжа ми и девер ми са с много и различни алергии. Дали нейното безконтролно хранене на алергени е причината никой не може да каже, но тя се чувства гузна, че може би тя е причината... Та и тук е избора на всяка от нас, ще поеме ли евентуален риск или не.

Виж целия пост
# 76
plqsmlqs, напълно съм съгласна с теб!  Peace
Виж целия пост
# 77
И все пак много трябва да се внимава с мляко и млечни продукти от разни баби, не само по време на бременност.
Виж целия пост
# 78
И все пак много трябва да се внимава с мляко и млечни продукти от разни баби, не само по време на бременност.

Абсолютно  Peace
Виж целия пост
# 79
На мен гинеколога ми, не ми дава да ям туршии, каза ми че е заради кръвното.А аз цял живот съм с ниско 90/60  Thinking И да намаля до минимум кашкавала и тлъстото свинско месо
Виж целия пост
# 80
И на мен ми каза никаква сол и туршийки. Аз и без това не ям, заради киселините. Сол обаче си хапвам, хималайска. Не мога да ям безсолно и това си е.
Виж целия пост
# 81
На мен такива неща за сол и кашкавал не са ми казвали да не ям. То аз и без това си ям безсолно Simple Smile Но ми каза да не ям луканки, сушеници, сурови и не добре опечено месо, рохки яйца. Това ми препоръча да не ям. Но аз да си призная понякога се изкушавам и си хапвам луканка, но много рядко Simple Smile. Солта по принцип не се препоръчва дори и да не сме бременни. Не е полезна и а се и задържа вода от нея, така че е логично при бременност да се избягва Simple Smile
Виж целия пост
# 82
Внимавайте и с рибата тон - заради световното замърсяване съдържа изключително високи нива на живак и не е ползено да се яде по време на бременност (както повечето консервирани храни всъщност). Като цяло същото важи и за морските дарове, включително и миди - те филтрират най - големите мръсотии на океана и няма как да се изчистят дори и при термична обработка. Относно плодове и зеленчуци - придържайте се само към сезонни такива заради високите нива на нитрати в тях (е освен ако не са домашни разбира се).  Peace
Виж целия пост
# 83
Аз си похапвам всичко което ми се иска ... стига да ти понася не виждам защо да е вредно в крайна сметка бебето взема само най важното от теб така че не виждам проблем
Виж целия пост
# 84
Изчетох аз темата, но срещнах противоречиви мнения специално за пушените риби. От известно време много ми се дояжда пушен сьомга и почнах честичко да си правя сандвичи с нея. И сега, като прочетох, нещо ме загложди съвестта... EmbarassedДали обработката при опушването й е достатъчна за да премахне риска от токсоплазмоза ?
Виж целия пост
# 85
Прочетете повече за токсиплазмозата, според мен няма риск.
Аз я избягвам, но не ми се яде просто. Онзи ден, обаче, ми се дояде пушена скумрия. Още я мисля...не знам дали ще се въздържа.  ooooh!
Виж целия пост
# 86
 Ако рибата е болна от токсоплазмоза, а ти не си я прекарала, голяма е вероятността да се заразиш. Тя умира само след термична преработка.
Виж целия пост
# 87
Изключително тъп въпрос, но мога ли да ям кожата на прасето? Много обичам кожа със сол, обаче всеки казва, че е само пърлена и не може.  Crossing Arms
Виж целия пост
# 88
Изключително тъп въпрос, но мога ли да ям кожата на прасето? Много обичам кожа със сол, обаче всеки казва, че е само пърлена и не може.  Crossing Arms
Ако си я преработиш(свариш, изпечеш) може.
Виж целия пост
# 89
Ако рибата е болна от токсоплазмоза, а ти не си я прекарала, голяма е вероятността да се заразиш. Тя умира само след термична преработка.

Извинявам се много, но токсоплазмозата се среща само при топлокръвни животни и човека.  Peace За момента е открит само един вид топлокръвна рива, и се съмнявам да я ядем.

Най-често можем да се заразим от домашната котка, другите варианти са много редки, ама много.

Листерията може да се хване от месото, млечни продукти и риба, но пак е много малко вероятно, по-скоро при домашните меса, тези от магазина са минали всевъзможни тестове.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия