Въпрос за баница с готови кори

  • 14 923
  • 35
# 15
А на коя фирма използвате готови кори? Може и на ЛС  Peace
Виж целия пост
# 16
А на коя фирма използвате готови кори? Може и на ЛС  Peace

Аз използвам предимно  на "Битас".
Виж целия пост
# 17
От две години насам ползвам одрински кори / не са от Одрин ,такова им е наименованието/ и с рецептата от опаковката става перфектната баница - добре изпечена и хрупкава ,както я обичам . Бързо и лесно е .
 / Не правя реклама на корите ,просто ми станаха любими и реших да споделя / .
 Това са корите 
 На гърба на опаковката има рецепта . Става хубава и с извара или смес сирене и извара.
 Яйцата е добре да са с 1 повече и да са L .
   Рецептата е 1 пакет кори , 400г сирене, 4-5 яйца , 1 кофичка кисело мляко + 1-2 щипки  сода бикарбонат , 1 чаена чаша олио ,сол и захар на вкус.
 Корите се мажат със сместа и се ръсят с натрошеното сирене ,навиват се на руло и се редят като охлюв в тава . / Когато ги пека в правоъгълната тава на печката ги редя като рула и имат хрупкави краища -обожавам ги така/ . Малко от сместта се отделя за поръсване отгоре / аз лекичко срязвам тук -таме с ножа да поеме добре плънката ,като се опече не личат разрезите. /
    От лятото на 2013 до ден днешен само тази баница си правя .
  Пробвай я някой път и дано ти хареса.
   
Виж целия пост
# 18
Моят вариант на баница - не се стряскайте - с брашно, но досега няма случай баницата да не е станала, носила съм и по разни поводи извън къщи и винаги е била много харесвана.
Корите са Бела или Фамилия.
Около 400-500 гр. сирене
4-5 яйца
кофичка кисело мляко 400 гр.
1 ч.л.сода
брашно - половин чаша, може и повече
масло 1 пакетче
Яйцата се разбиват леко, прибавя се сиренето и се намачква хубаво с вилица, прибавя се млякото, в което е разтворена содата, после брашното (брашно може да се сложи и повечко, целта е плънката да не е съвсем течна, а да има малко плътност. Ако пък ви се стане много гъсто, добавете още мляко). Така или иначе, като се направи веднъж, ще се ориентирате точно колко плънка ви трябва, защото корите може да са 14-16, зависи от фирмата. Аз лично предпочитам да имам повече плънка, защото ако ми остане мога да импровизирам и да направя нещо друго.
Разтопявате маслото и с четка  намазвате тавата. Мажете леко всяка една кора и върху нея слагате плънка, на мен ми се получават около 3 големи лъжици на кора, и с лъжицата леко разнасяте плънката по кората. Завивате на руло от късата страна.
От тук аз правя два варианта - или вита баница, като завивам корите в голяма кръгла тава или по-предпочитания в къщи вариант - редя в правоъгълна тава,има тавички, в кото един навит ред се събира точно. В тавичката се събират 6-7 реда, излизат 2 тавички. И в двата случая баницата се намазва с четката отгоре с масло, а за правите банички - първо се разрязват на малки парчета с дължина  5-6 см. и тогава се мажат. Пече се в средата на фурната, около 200 градуса, ако бързо се зачервят, намалявате температурата.  Става бързо и независимо от маслото, баницата не е мазна.
Виж целия пост
# 19
На фона на вашите баници моята си е направо сиромашка-кори,сирене,2-3 или 4 яйца/според настроението/ ,вода/може газирана/,олио.

Нареждам кори/3-4 броя/,поръсвам сирене...докато свършат корите.Нарязвам или набучвам с вилица.Заливам с врялото олио.Яйцата ги разбивам със съвсем малко сол,към тях добавям вода/около 0,500 л./.Заливам и пека.Става малко по суха и хрупкава,но точно такава я предпочитат моите.
Виж целия пост
# 20
sali, подсети ме, аз правех подобна баница, помня, че брашното беше 1 чаша и 3/4 ч.олио беше по рецептата. Харесваха я, защото стоеше мека и ставаше като с плънка. После се влюбих в едни други баници - на Морена и с прясно мляко, почти бях забравила за тая с брашното. Peace  bouquet

Фиданка Тръстикова, твоето си е направо баница. Heart Eyes Майка прави някаква без сирене и май без яйца newsm78 или........не знам точно рецептата, но, като се яде, изобщо не се разбира, че няма сирене. Все едно си е нормална баница, сол се слагаше в нея. Simple Smile  bouquet
Виж целия пост
# 21
Аз правя една със гореща вода и 5 -6 яйца /ама зависи от корите и яйцата - че тези магазинските уж L са едни гълъбови  Grinning /
 Тази баница я правех с Фамилия . 1 голяма чаена чаша непълна  / от 260мл / /около 2/3  вода /гореща да търпи пръста / , 1 чаена чаша /200мл / олио + захар + сол . На  З листа се ръси сирене ,и се реди . Нарязва се на квадрати и те на триъгърлници  / да е на малки парченца - като се опече не личат / . Залива се със разбитата смес и се оставя да постои 15 мин . За това време попива добре сместта .
 С лъжица /обратното / се надигат краищата отстрани пак с цел да влезе добре поливката . Пече се . Бухва равномерно и никога не на калпак -както при баница с газирана вода .
 И в селото на мъжа ми/ където основно баница се прави само с прясно мляко и са големи консерви и  не пробват нови рецепти / на рожденият ден на една съседка занесох и никой не позна ,че няма мляко в нея Grinning
    Баница с брашно в сместта съм правила и тя е хубава.
Виж целия пост
# 22
 Много благодаря за рецептите  Heart Eyes
Виж целия пост
# 23
Рецептата,която дава Sali,ми я дадоха преди 3 години.От тогава само по тази рецепта я правя.Разликата е само ,че вместо сода в млякото се слага газирана вода.Наистина прекрасна става(Брашното не я прави лепкава.Просто си заслужава да опитате по този начин .
Виж целия пост
# 24
Масовите кори в последните 1-2 години са отврат - и Бела, и Фамилия.

Правя я само със сирене, яйца (стигам до 6 Simple Smile), краве масло и олио 50:50 и газирана вода.
Години наред ставаше идеална, правех всяка седмица, буквално. Пекла съм я на какви ли не фурни, все си ставаше. Най-вкусна ми беше с едни малки пакетчета "фини кори", каквито съм купувала още по соца (същата разфасовка и дизайн, де, иначе съм сигурна, че са се ребрандирали), но не съм ги засичала отдавна.

Сега търся усилено нови кори, щото ме мързи да точа... иначе точената си е най-хубавата баница Simple Smile
Виж целия пост
# 25
Аз също не съм доволна от Бела и Фамилия, имам чувството, че са стари, сухи.. а винаги им гледам срока на годност.
Виж целия пост
# 26
Одрински купувам и аз, иначе на Хармоника са невероятни но са и скъпички. Сърбиянка били хубави, но не съм намирала да взема.
Виж целия пост
# 27
Аз преди купувах Траяна  - 2 пакета за голяма баница . Те като че ли са по -пресни и никога не съм улучвала сухи .
 С тях правя и гюзлеми. С Фамилия и Бела се трошат .
 Онзи ден пробвах да тегля тесто за баница и ми се получи . Баничките станаха като от магазина и май ще  се мъча да се усъвършенствам. Не  е сложно . / За мен проблема е пространството и няма как са редя кори на легла / на ъгъла в кухнята / .
 
Виж целия пост
# 28
yulmana,браво! Аз си мисля,че тегленето е сложна дейност и поради това отлагам.
Виж целия пост
# 29
Аз също и не е -ама трябва място и  малко се мажа бая -аз не обичам точно това Grinning
 Например измислила съм си метод за месене с лъжица и се цапам максимално малко.
 Затова купих и хлебопекарна -меси задоволително добре . Инак месенето е удоволствие .
  Още не съм достигнала нужните висоти / според моите критерии / за теглена баница  - започнах с малки топчета и  кори с по -малък диаметър - масата ми е малка и не ми се редеше по ъгъла / който също няма достатъчно площ/ .
 Остава по пода като Пипи Дългото чорапче Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия