Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Карти за градски транспорт в Пловдив

  • 2 445
  • 2
Здравейте, аз съм редовна студентка и в същото време бременна и мама на един сладур на 2г. Понеже ми се налага да пътувам с градския транспорт, се поразрових в сайта и видях, че има някакви карти студентски и също пише за майки на деца до 3г. Знаете ли коя карта каква е, колко струва и за какъв срок се купува, за да си направя сметката дали си струва да плащам билетчета или да си купувам карта.
Виж целия пост
# 1
Картите за майки с деца до 3г. трябва удостоверение от социално подпомагане за получаване на детски надбавки, копие от акта за раждане на детето и снимка. Струва 16 лв. на месец и може с един пакет документи и 3 снимки да си извадите карти за 3 месеца. За удостоверението от социалните може да ви за забавят, защото първо се подава молаба за издаване на такова удостоверение и чак след 1 седмица отивате да си го вземете.т.е чака се 2 пъти.
Студентските карти също струват 16 лв. на месец, но за тях ви трябва снимка, платен семестър и заверена студентска книжка и уверение от учебен отдел , че сте редовна студентка, което да послужи пред Градски транспорт.
Картите за майки с деца до 3г. ги издават само на "Байкал"(на Сточна гара) и задължително носете оригинала на акта за раждане.
А за детето, ако е над 2 г. и пътувате с него с автобус има безплатни детски карти, които важат 1 година. Издават ги срещу копие от акта за раждане. Всички деца до 7 години в Пловдив пътуват с такива карти.
Виж целия пост
# 2
много благодаря за изчерпателния отговор
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия