Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бургас - ясли, градини, занимални за малките ни съкровища - 7

  • 74 398
  • 542


Полезни линкове:Виж целия пост
# 1
Горгонка, благодаря за темата  bouquet 

Мечтая си за такава детска градина, като от картинката по-горе - чистичка, красива, с много играчки и с малко деца + усмихната учителка... Мечтая, ама тц Tired Иначе моят младеж още не мога да го предумам да тръгне на градина - отиваме понякога там, радва се на децата и те на него, обещава им да започне да идва при тях иииии като излезем навън следва "Аааа, нама ходи детка гадина, нама". Щял да ходи като пораснел, сега бил още бебе hahaha
Виж целия пост
# 2
Благодаря и аз за новата тема!   bouquet
На мен пък ми писна от това боледуване...Половината от месеца го изкарваме вкъщи болни, а като пусна малката на градина и на втория-третия ден вече кашля. Има много болни деца, но май не всички родители ги спират и се получава един затворен кръг - оздравяваме, тръгваме на градина, но там отново прихваща нещо от други боледуващи. Правим забележки на родители, на учители, но без никаква полза. Знам, че не всеки успява да намери кой да му гледа болното дете. И аз работя, както и бабите и дядовците на детето, но...намирам начини (колкото и луда да изглеждам - оставям малката на моята баба - 75 годишна жена, която се справя много добре  Grinning ).
Виж целия пост
# 3
Горгона,и аз благодаря за новата тема!
Jerry,не сте само вие така,и моето малкото момиченце,хем е втора група,хем като тръгна от септември и кара по четири дни и после две седмици болна.Даже сега не знам какво стана,докато оздравяваше от единия вирус,я тръшна друг с повръщане у болки в ухото.Аз вече дори и не ходя на работа,защото няма и на кой да я оставям.Сега с това ухо сигурно трябва повече време да я пазя вкъщи,споделете мнение,тъй като нямам опит с отити.
Виж целия пост
# 4
Оф, в нашата градина уж им гледат в гърлата всяка сутрин, а от входа се чуват кънтящи кашлици  Tired Водят ги сополиви, със салфетките в джоба и не им пука.Нямам нито баба, нито майка, нито свекърва на разположение.Не е истина какви гимнастики правим като се налага.
По отношение на отитите - моят син ги правеше до около 3,5 години, обикновено съпроводени с ангина  #Crazy Пиеше сериозни антибиотици и поне по 2 седмици след оздравяване го държах у дома, за да вдига имунитет, друг въпрос е колко време се чисти от лекарствата.Като премина тази възраст - и отитите спряха.
Виж целия пост
# 5
Записвам се да ви следя. Моите и двамата са вкъщи с кашлица и хрема, както и аз... никак не ми е лесно болна да се грижа и за 2 деца, но как да го пусна на градина като на него му е лошо, едвам гледа, а те там ще го карат да разказва по картинка, да изрязва, ще дойде треньора по футбол, все пак градината не е санаториум, не мога да очаквам да го изпращам так за възстановяване.
Аз затова не разбирам родителите, които излекувани - недоизлекувани си изпращат децата на градина, да се мъчи там детето.... то иска да си полегне да си почива, а те...
Виж целия пост
# 6
за темата   bouquet

Не само в градините, ами и в у-щата повечето са бухащи, и деца и госпожи.
Виж целия пост
# 7
Благодарности за новата тема и от мен!
Дребния ходи на ясла от 1 септември. Никога не съм се и надявала на толкова бърза и лесна адаптация. И при дъщеря ми беше не чак толкова трудно и драматично, но при него стана от раз. Мисля, че си каза и думата това, че от бебе ходи в градината, където беше кака му. Харесва му.
Нямам намерение да го водя болен на ясла, както и кака му не съм водила.
Виж целия пост
# 8
Записвам се и аз при вас. Рекорда ни е две седмици на ясла Simple Smile Аз я оставях на бабата на мъжа ми,която е на 82 години. Ама като няма на кой,така ще е. Тази вечер съм на родителска  Laughing
Виж целия пост
# 9
Записвам се и аз! Благодаря за новата тема!

Ние вече месец сме в къщи с влажна кашлица и едва забележими бистри сополки, колкото да намокрят нослето. За 90% от мамите в нашата градина това дете е здраво. Ами то здраво е да, няма вирус, но се оказа бактерия в носа и то чак след като ми писна на мен и преди 10 дни отидох да се изръся 22 лв една събота и пуснах на своя глава носен и гърлен секрет. И се оказа, че от бактерията излиза секрет, който влиза в гърлото и прави влажна кашлица. ЛЛ гледа и се пули на резултатите. Ох милата, как не се сетихТЕ по-рано да пуснете изследванията - ми вика!!!
Сега съм на 100 % сигурна, че едно половината деца имат същата бактерия, обаче ако питаш родителите - алергични са. Казах на учителките. Те иначе са младички и приветливи /много съм доволна аз лично и от двете/, обаче нищо не можели да направят, освен да кажат на родителите да пуснат изследвания и на своите деца.. Наистина срещу нехайството на родителите няма как да се води борба. Планирам да създам фб група, ако някой не ме е изпреварил вече и да си пиша с всички там, ама да тръгне пак на градина, че нямам номерата на родителите, пък ме мързи да отида да си ги препиша.
Някой знае ли какво става като не платиш градината до 10то число? Не сме в града в момента, а съм забравила миналата седмица /нали не ходи колко време и аз изключих... До края на седмицата ще я платим, но изтървахме 10ти.
Виж целия пост
# 10
Аз я платих днес,не са ми направили проблем. Като я пусках,септември,ни предупредиха,че на закъснелите им пишат имената на врата. Напомнително! Може да се обадиш и да предупредиш. Или да пратиш някоя баба Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Благодаря за отговора! преди малко баща ми отишъл да я плати.
Виж целия пост
# 12
И моето мишле тъкмо направи 2 седмици плътни на яслата и от миналата седмица пак сме болни. За трети път от 1 септември. Тъкмо се адаптира, взе да ходи с желание и хайде пак у дома. Уж нямали болни деца в групата освен нас, а всяка сутрин и вечер чувам кашлящи деца. Да не говорим за хремавите. Дори скоро се възмутих тотално на изказването на една майка, с която едновременно взимахме децата си вечерта и на детенцето й сополът буквално течеше и дори звучно се изсекна, че тези секрети са в резултат на млечните продукти, които от яслата дават на децата. Млечните продукти предизвиквали секрецията  ooooh!  #Cussing out Ден по-късно бяхме болни (за втори път), ама то сигурно е било от айряна на закуска.
Виж целия пост
# 13
Горги, мерси за темата.  Hug

Като ви чета, общо взето навсякъде е едно и също положението.  ooooh!
Виж целия пост
# 14
Sunny Sky  Hug

Това с млечните продукти и секрецията ме остави без думи  Shocked
Спомням си че когато синът ми започна градина , първият му месец без отсъствия с болнични беше май..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия