Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 17-та тема

  • 201 130
  • 530
# 450
Party-хлебчета, а четирите хлебчета отстрани са с много кашкавал.



Виж целия пост
# 451
Момичета, не ми остана време да ви пиша Sad
Значи, направих питката, стана страхотна. По рецептата от първия линк, пратен ми от Лабрекс  Hug
Не снимах, защото не остана време Sad - направо от печката я извадих, дори не я изчаках да се изпече (оказа се после, че била готова и страхотна) - увих направо с тавата в кърпи, огромни пазарски пликове и така отидох на гости  ooooh! И пак бях закъсняла Sad
следващия път - със снимка Simple Smile
Много ви благодаря  Hug
Лабрекс -  bouquet
И по коя точно рецепта прави може ли да споделиш?
Четох назад, ама се обърках. Има два поста с по две рецепти newsm78 newsm78.
Виж целия пост
# 452
по коя точно рецепта прави

Здравей.
По тази рецепта: http://magi-bg.blogspot.bg/2015/01/blog-post.html
Вместо лимонада, сложих сода (газ.вода), понеже това имах вкъщи.


Вени, страхотия си показала за пореден път! bouquet
Виж целия пост
# 453
Party-хлебчета, а четирите хлебчета отстрани са с много кашкавал.




Уникални са, останаха ми очите направо.  Laughing
Виж целия пост
# 454
Благодаря ви, galaBG и  natashapashkova!  Hug  Hug

И козунак правих миналата седмица. Единият е с пълнеж от мак и беше за подарък а другият, с домашно сладко от сини сливи. Малкият също с пълнеж от мак.







Виж целия пост
# 455

Кой каза, че дебелите никой не ги искал???  Wink Wink Wink

Виж целия пост
# 456
Йееее, Венета  #Crazy - прекрасен е, толкова нестандартен  Grinning
Виж целия пост
# 457
Благодаря ти,  Кливия!  Heart Eyes

Aз нямам стандартен хляб. В повечето случаи правя хляба много небрежно и какъвто сам си стане. Simple Smile Важно е да е вкусен. Simple Smile

Ето и двете хлебчета от събота и неделя. Не ми се ходеше в този студ в събота за хляб и си направих сама. Simple Smile Коричката беше божествена, хрупкава, а вътрешността пухкава и въздушна. Аз лично си хапнах топъл хляб с чубрица, сирене и домати. Simple Smile



Виж целия пост
# 458
Венета, аз съм от тези породи, дето само на хляб могат да живеят, но без хляб не  Mr. Green

Обаче напоследък се въздържам и бях чела от теб, че ти си ядеш, а не качваш - блазе ти  Peace Как го правиш?

Тоест обожавам тестени, но и много ме е страх от тях  Wink

Сори, че малко изместих темата, но ...
Виж целия пост
# 459
Венета, аз съм от тези породи, дето само на хляб могат да живеят, но без хляб не  Mr. Green

Обаче напоследък се въздържам и бях чела от теб, че ти си ядеш, а не качваш - блазе ти  Peace Как го правиш?

Тоест обожавам тестени, но и много ме е страх от тях  Wink

Сори, че малко изместих темата, но ...

Скрит текст:
Как да ти кажа, то при всеки човек е различно. Аз ям всичко, не се ограничавам от нищо като вид храна, но се храня умерено като количество храна. Също след 17:00 часа не ям нищо повече. Готвя с много малко или без олио. Сладкишите ми се много леки. Изчислих калориите на моите торти с плодове и прясно сирене - едно парче от тях е 120 kcal. А тези, които се предлагат по сладкарниците и ресторантите са най-малко с 650 kcal. Преди като огладнея много след 17:00, си позволявах някакъв плод като например ябълка или праскова, или кайсия, или 2-3 ягоди, или киви. Не се отразяваше на килограмите ми. Така и отслабнах доста. Сега вече след 17:00h изобщо не огладнявам и може само да пия вода, иначе не ям нищо повече.

И за да не е спам.

Виж целия пост
# 460
Венета, майсторица си голямя, 2 мнения няма, но би ли споделила с какво заместваш захарта в тортите, та стават само 120 калории парчето. Хубаво, масло и олио почти не слагаш, ама без шекер за торти да не стане като приказката за безалкохолното вино, което не е вино.
Виж целия пост
# 461
Венета, майсторица си голямя, 2 мнения няма, но би ли споделила с какво заместваш захарта в тортите, та стават само 120 калории парчето. Хубаво, масло и олио почти не слагаш, ама без шекер за торти да не стане като приказката за безалкохолното вино, което не е вино.

Каква си ми хитруша само. Wink Майсторка съм била. Wink
Скрит текст:
Захар имат моите торти разбира се, но в умерено количество. Един блат за торта има около 80-100 гр захар. 100 гр захар има 400 kcal. Още толкова захар за крема и желатина и отиваме на 800 kcal. Останалите калории са от останалите продукти в блата, от прясното сирене и плодовете, като зависи какви са плодовете. Цялата торта може да варира между 1600-2000 kcal. Раздели я на 12 или 16 парчета и готово. Simple Smile
Аз лично винаги се ужасявам като прочета рецепти, в които захарта само в един крем или блат е 300 гр. За мен това си е отровно, ужасно е. Или пък 250 гр масло само за един кекс, също 5-6 или дори 8 яйца. УЖАС!!! А да не  говорим за крем от 250 гр масло + една кутия кондензирано мляко. Никой вкъщи не би могъл и да го хапне. Вкусът на един сладкиш не се базира само на голямата сладост. Сладкишът може да е много вкусен и без да е много сладък. Готовите сладкиши, имам предвид тези от сладкарниците и ресторантите са с много захар и масло, и засищат, че дори и пресищат. А и захарта консервира, не позволява така бързо да се разваля. Но в тях има също и много химия, която може да замести част от естествените продукти и тогава не искам и да знам, колко са вредни. А както много пъти съм казвала, моите сладкиши са леки, но пак ще го кажа, това не вреди на вкусa им.
Все пак вкусовете на хората са различни. Всеки трябва да знае какво и защо го прави точно еди как си. Аз лично не искам да се лиша от сладкиши, но и не искам да ги ям в нездравословни количества. Все пак всеки един продукт е полезен докато го хапваме в разумни количества, оттам нататък започва вече да вреди.

***P.S. Признавам, че поне 2-3 пъти в годината съгрешавам, когато има баклава например, но и аз съм човек, не съм безгрешна. Grinning Wink  Laughing
Виж целия пост
# 462
Венета, Hug bouquet, Не съм хитруша- казвам си истината - ГОЛЯМА майсторки сте ти и Меги-сан.  Simple Smile Удоволствие е човек да гледа произведенията ви на готварското изкуство. И много полезни съвети давате.
Мерси за информацията. Аз мислех, че ползуваш Стевия. И понеже ама никак не ми е ясно какви количества да ползувам от нея, затова полюбопитствувах.
Виж целия пост
# 463
Скрит текст:
Венета, Hug bouquet, Не съм хитруша- казвам си истината - ГОЛЯМА майсторки сте ти и Меги-сан.  Simple Smile Удоволствие е човек да гледа произведенията ви на готварското изкуство. И много полезни съвети давате.
Мерси за информацията. Аз мислех, че ползуваш Стевия. И понеже ама никак не ми е ясно какви количества да ползувам от нея, затова полюбопитствувах.

Mumbas, благодаря ти!  Heart Eyes
Скрит текст:
Aз съм доста недоверчива към хвалебствията към стевията. То и за захарина имаше големи хвалебствия и уж имаше 0 калории, а изведнъж се оказа, че от него се дебелее, че не е полезен и т.н. за маргарина също. Даже в болницата в която работех започнаха вместо маргарин да дават на диабетиците 10 гр масло. Така че аз предпочитам да ползвам продукти, които са повече от 100 години на пазара и за тях се знае, кое, какво и как. За мен лично всички нови диети, продукти, които уж съществуват от хилядолетия, но сега стават известни, всички тези вегетариански и вегански моди са си чиста заблуда. Който желае да влезе в ролята на опитно зайче, решението е негово, но аз не искам. Все пак искам да подчертая, че това е мое лично мнение и никой не е длъжен да се съгласява с него.

Отдавна не бях правила тутманик и нямах намерение, но имахме гости, които много го обичат и заради тях направих.



Виж целия пост
# 464
Здравейте дами,
Мога да меся питки. Но не съм правила скоро, защото рецептите които знам са с пресно мляко и яйца. Поне според мен с тях питката е най хубава. Но мъжа ми получи АБКМ, въпросът ми е с какво мога да заменя кравето мляко в рецептата?
Искам да кажа да не е от кравешки произход и да си го купя от магазина, и питката да не е по малко вкусна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия