Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 17-та тема

  • 200 660
  • 530
# 465
Правя тази винаги http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121976, като 2с.л кисело мляко може да не ги слагаш....по никакъв начин не се отразява на вкуса на питката.
Виж целия пост
# 466
Записвам се при вас, доста съм начинаеща, но имам голямо желание да творя като вашите красоти.
Виж целия пост
# 467
Здравейте, момичета! Малко снимки от мен   Flutter





 bouquet
Виж целия пост
# 468
Леле, красота! Браво, Марияна!

Вени, време е за содените питки.
Подготви ни, моля те, за събота  Hug
Виж целия пост
# 469
Мариана, невероятни красоти! Браво!

Тази година за първа ще правя коледна питка с украси, дано се получи и ще опитам да кача снимки.
Виж целия пост
# 470
Виж целия пост
# 471
Виж целия пост
# 472
Miriana86, Деница, чудесни питки сте ни представили!

Много, много отдавна не бях правила козунаци, но онзи ден децата си пожелаха и направих тези mini козуначета.





Виж целия пост
# 473
Лелелее, момичета, ъкъла ми взехте  Shocked
Невероятни сте!
Темата ми излезе на първа страница и защо ли ми трябваше да влизам ... олигавих лаптопа!

Venetta, ще съм ти благодарна, ако дадеш рецептата за тези козуначета и за начина им на сплитане!

Извинявам се за нахлуването в темичката ви, но видях такива неща, че не издържах  Embarassed
Виж целия пост
# 474
Лелелее, момичета, ъкъла ми взехте  Shocked
Невероятни сте!
Темата ми излезе на първа страница и защо ли ми трябваше да влизам ... олигавих лаптопа!

Venetta, ще съм ти благодарна, ако дадеш рецептата за тези козуначета и за начина им на сплитане!

Извинявам се за нахлуването в темичката ви, но видях такива неща, че не издържах  Embarassed

Solima, по принцип аз претеглям само брашното, за да знам колко мая да сложа и всичко останало прибавям на око. За мен е важна консистенцията на брашното, нея следя да е такава, каквато аз я харесвам. А козуначетата са сплетена с 4 фитила. Аз бързах и ги сплетох на две на три, но важно е, че бяха вкусни. Simple Smile Иначе продуктите са, брашно, прясно мляко, захар, малко масло, ванилия, кора от лимон, мая. Всичко се омесва, тестото се оставя да втаса, докато удвои обема си, после се оформят козуначетата  или козунака, кой каквото иска и пак се оставят за около 20 минути да втасат. След това се намазват с жълтък+ малко прясно мляко, поръсват се с гранулирана захар или с обикновена захар, или с филирани бадеми, или кой с каквото обича и се пекат на 200° докато получат приятен златисто-кафяв цвят. Като се изпекат се оставят на решетка да изстинат.
Виж целия пост
# 475
Venetta, аз на око не знам дали ще се справя, но ти благодаря за рецептата.
Виж целия пост
# 476
Venetta, аз на око не знам дали ще се справя, но ти благодаря за рецептата.

Ами виж в темата за козунаците, там на първа страница има много рецепти има и снимки към тях, все ще ти допадне някоя. Даже може да има и една моя рецепта, която преди бях публикувала, не съм сигурна, но иначе има много рецепти и повечето са добри. Също има много съвети, как да се постигне добър резултат.
Виж целия пост
# 477
Venetta, отивам да чета!  smile3529
Виж целия пост
# 478
Здравейте,

извинявам се, че така нахлувам. Фантастични са ви питките, но имам един въпрос/молба. Минах през повечето линкове на първа страница, а никъде не виждам снимка как се правят тези мрежи от тесто, които много от вас слагат и изглеждат много красиво върху питките? Някой би ли могъл да ми даде линк? Ще съм много благодарна...Явно е от онези неща, които майсторите си ги знаят и нямат нужда от обясняване, но за незапознат е непонятно как се прави  bouquet
Виж целия пост
# 479
Здравейте,

извинявам се, че така нахлувам. Фантастични са ви питките, но имам един въпрос/молба. Минах през повечето линкове на първа страница, а никъде не виждам снимка как се правят тези мрежи от тесто, които много от вас слагат и изглеждат много красиво върху питките? Някой би ли могъл да ми даде линк? Ще съм много благодарна...Явно е от онези неща, които майсторите си ги знаят и нямат нужда от обясняване, но за незапознат е непонятно как се прави  bouquet

Ако имаш предвид такава мрежа,



то тя се прави със специална ролка за тесто.


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия