Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Стафилококи ауреус

  • 32 266
  • 49
Здравейте, на малкия в нослето и гърлото се изолираха стафилококи. Пихме аугументин след направена антибиограма и сега контролните изследвания показват пак наличие на такива.Симптоми има детето. Вечно запушено носле и накашля от време на време. Сега какво следва? Отново прием на антибиотик или нещо друго? Защо антибиотика не можа да ги премахне като е изписан с антибиограма? Моля мамите, които са се сблъсквали с тези гадини да споделят опита  си.
Виж целия пост
# 1
Моя син е с тези бактерия от миналата  година - не можахме да ги "утрепем" с конски дози антибиотик Зинат .От както ги има изолирани не спира да боледува  , а е вече на 7 г. Като по - малък беше по здрав . Ходихме и на УНГ , исках антибиотика , обаче всички лекари казват - това няма лекуване  #Cussing out.Направо вече не знам какво да правя .Преди седмица беше болен , тази отново .Сополи , кашлица  - все едно и също .Преди половин година от постоянните сополи беше получил налягане в едното ухо и беше си загубил част от слуха .
Сега го почнах с имуностимулатори , но не засега нищо  Tired
Виж целия пост
# 2
Оххх, болната ми тема в момента... Точно разглеждам изследванията на гърлен секрет на сина ми - същия стафилокок, по АБграма е чувствителен към зинат, аугументин и още 3 АБ. довечера мисля да ида до педиатъра да обсъдим какво да правим. И сега като чета, че не се лекува... При него симптомите са продължителна хрема, след която остана едно накашляне основно сутрин след ставане, вечер след лягане и чат-пат през нощта. Носът дълго време беше запушен без секрети, сега вече е ОК. Само проклетата кашлица...
Виж целия пост
# 3
Възможно е АБ да е бил изписан в по-малка доза от необходимата. Нас така ни объркаха първия път. И другото важно нещо е, че лечението на стрептококи и стафилококи задължително трябва да трае между 7 и 10 дни. Дори и симптомите да отшумят, АБ трябва да се пие 7 или 10 дни. Най-добре 10.
Виж целия пост
# 4
utro77,
вие лекували ли сте тая гадина? Как се определя дозата, тя не е ли предписана от производителя? И всъщност стафилококи в гърлото само с орален АБ ли се лекуват, предписват ли се капки за нос примерно? Иначе за периода на приемане, да, много важно уточнение, че трябва да се пие продължително.
Виж целия пост
# 5
Zinata ни го изписаха за 10 дни , максимална доза , почти колкото за възрастен-резултата от сигнификантно количество падна на умерено количество!  Sick
Виж целия пост
# 6
А за това количество - ей сега звънях в лабораторията, не можели да ми кажат количество, важало само за урината, за гърлен секрет просто се изолирало има или няма Confused
Виж целия пост
# 7
Моя син е с тези бактерия от миналата  година - не можахме да ги "утрепем" с конски дози антибиотик Зинат .От както ги има изолирани не спира да боледува  , а е вече на 7 г. Като по - малък беше по здрав . Ходихме и на УНГ , исках антибиотика , обаче всички лекари казват - това няма лекуване  #Cussing out.Направо вече не знам какво да правя .Преди седмица беше болен , тази отново .Сополи , кашлица  - все едно и също .Преди половин година от постоянните сополи беше получил налягане в едното ухо и беше си загубил част от слуха .
Сега го почнах с имуностимулатори , но не засега нищо  Tired
Здравейте момичета, случайно попаднах в тази тема и бих искала да ви споделя моят опит и с двете ми деца. Не случайно цитирах red_violet, т.к. точно така с почти 80 % намален слух беше и това на дете 1,6 г., дори се наложи (не помня болницата) да му дърпат гной от ушите (много болезнена за детето манипулация) Мога да ви кажа, че изпихме какви ли не антибиотици, минахме при какви ли не частни УНГ лекари (говоря за преди 15 г., т.е. началото на частните кабинети на лекарите), ИСУЛ с познати и т.н., докато случайно не попаднах при специалист УНГ, който тогава работеше и с хомеопатия. Предложи ми да лекуваме стафилококовата инфекция с хомеопатия, а съответно с мъжът ми приехме, защото вече нямахме никаква надежда от стандартната медицина. Лечението мина много дълго, около година, като постоянно правихме прегледи, консултации с лекаря и изследвания на определен период от време. Сега синът ми е на 17 г., и съм много благодарна, че всичко е зад гърба ни по отношение най.вече, че спасихме слухът му.
В момента водя същата борба с малкият ми син със същата стафилококова инфекция. Като при него се изрази като атопичен дерматит и то се обостри преди около година, дерматолозите само си сменяха различни лекарства. Лятото попаднала в безизходица (ноктите на детето започнаха да се чупят и буквално пръсчетата останаха без нокти) се свързах със същият хомеопат, направихме преглед последващ от изследване, което показа наличие на стафилококи ауреус и започнахме лечение по схема. В момента синът ми е много по-добре, дерматита се заличи, започнаха да израстват нокти, предстои ни ново изследване за да видим колко сме намалили титъра, но видимо има подобрение.
Дълго стана за което се извинявам, но т.к. съм го минала и в момента се боря с това заболяване просто исках да споделя какво е предприело моето семейство.
Ако не сте пробвали никакво лечение с хомеопатията опитайте, аз лично преди 15 г. нямах и понятие от такова лечение, но сега е толкова разпространена и има толкова информация. Сего искренно съжалявам, че не потърсих лекарката за малкия още миналата година, но си нямах и на идея, че инфекцията може да се изразява по различен начин от различни хора.
Виж целия пост
# 8
utro77,
Как се определя дозата, тя не е ли предписана от производителя? И всъщност стафилококи в гърлото само с орален АБ ли се лекуват, предписват ли се капки за нос примерно? Иначе за периода на приемане, да, много важно уточнение, че трябва да се пие продължително.

Дозата се определя от производителя ориентировъчно. Иначе конкретно се предписва от лекаря. В случая детето ми беше на три годинки и вместо педиатъра, дозата я изписа УНГ, при когото пуснахме секрета. Да, ама човека нещо беше объркал изчисленията /нали зависи от кг./ и беше преписал по-слаба доза. В резултат - пет дена нямахме никакъв ефект, а моето дете сливиците му са по-големи по рождение и като има някаква бактерия още повече се увеличават и диша трудно ,когато спи. беше ужасно мъчение. Накрая педиатърката коригира дозата и успяхме да се излекуваме.

Лекували сме бактерии и от двата вида и само с антибиотични капки за очи, които се капят в носа. Дори и когато сме имали бактерии в гърлото, пак са ни помагали. Но това, когато не е придружено с висока температура или някакви сериозни кашлици.
Виж целия пост
# 9
Няма Т, няма сериозна кашлица... само това подкашляне, което ме влудява. Уффф, и този месец си изгърмях и двата прегледа при УНГ, според нея нямаше нужда от изследване, аз го пуснах на моя глава... Ще видим педиатъра дали ще се наеме да предпише лечение или ще трябва да се консултираме с УНГ...
Виж целия пост
# 10
Скъпи мами! Сега ще Ви напиша нещо, което лекарите не приемат за нормално и не се приема от официалната медицина! Също така и Вие ще "АХ"-нете, като го прочетете Sad , но е истина Simple Smile

Бактериите ще можете да убиете с разтворена във вода Кислородна вода (Н2О2) - 3%. Има си начин как това да се влее в носа и да се капне в ушите. Всичко ще измре по пътя му. И слуха ще се оправи, и хрема няма да има.

Аз това го правя върху себе си, изпитано е. За деца по-малки дози! Спокойно, не се умира от това, а само може да се излекува... (убива всякакви гъбички по краката, ноктите, всичко, което се нарича "паразит")!!!!!!!!!!!!!!!

Ако някоя от Вас се навие да го направи, първо го направете върху себе си, но
ВНИМАВАЙТЕ с дозите. Как се прави чисто технологически, мога да Ви кажа, защото има подробности. А пропорциите, описани в рецептите за тази работа в интернета - не бива да се спазват!!!!!! Много са силни. Трябва да се прави мнооооооооого разредено, особено за дечицата!

Но с това се гарантира, че всички бактерии, както и да се казват те, ще изчезнат!

Сега някои могат да ме овикат, осъдят, и какво ли още не!!!!!!!!!!!!!!! но преди да го направите, потърсете информация, поинтересувайте се от хора, които вече са го правили, и тогава ме овиквайте колкото искате Simple Smile а ако питате за това лекар, КАТЕГОРИЧНО ОТГОВОРА НА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЯХ ЩЕ Е: АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЯВАМ! В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!

Изборът е Ваш, всеки каквото прави, прави на негова отговорност, както в случая аз си капя в носа и в ушите, и не само на мен, и на обкъжаващите ме хора.

Резултатът е уникален: миналата година, когато всеки ден сутрин и вечер си капехме кислородна вода в носа и ушите, всички бяха болни покрай нас, но ние Слава Богу - не Simple Smile

ПОСЛЕДНО: ИМА СПЕЦИАЛЕН НАЧИН НА ВЛИВАНЕ, КОЙТО Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ЗНАЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО И НЕ Е ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ. САМО ТОГАВА ИМА ЕФЕКТ!

Дано никой не ми се сърди за написаното, не карам никой да прави това, а поне да се информира!

С уважение,
Марина

Виж целия пост
# 11
И аз довечера ще ходя при педиатъра, да видим , сигурно ще иска локалко да ги лекуваме. И аз си мисля, че беше малка дозата , предписана ни от лекарката. Той е вече 20 кг, а иначе го пихме 7 дни.Чета за Бактробан за нослето, но за гърлото? Точно подкашляне е и при нас.
Виж целия пост
# 12
За третата сливица бяха изписали тонзилотрен за доста време (2-3 месеца). Сви се, но все още прави проблеми. На малкия вече трета година му изолират мораксела катаралис. Сега пак е с хрема, какво ли не опитахме и не става. Сега почнах коларголи и учудващо намаля. mmtomova подкашлянето не е ли от хремата? Поне при нас е така.
Виж целия пост
# 13
При нас всички казваха, че подкашлянето е от секретите, да ама не. Секрети няма грам вече, а кашлянето си остана - ту сухо, ту влажно. Рядко, но си кашля.
Виж целия пост
# 14
При нас всички казваха, че подкашлянето е от секретите, да ама не. Секрети няма грам вече, а кашлянето си остана - ту сухо, ту влажно. Рядко, но си кашля.
Да няма скрита хрема? Опитай да му промиваш нослето с риномер примерно и виж дали ще има ефект. Ако искаш и с коларгол. Цинабсина при скрита хрема успява да втечни и да улесни издухването.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия