Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

  • 130 830
  • 811
Добре дошли!
Брекети  тема 5
Полезно четиво за информиране и ортодонтското лечение    и още за брекетите
Старата тема 4 тема 3 тема 2 и началото тема 1 
10 мита за брекетите
1) Брекетите развалят зъбите
Не, по никакъв начин! Зъбите се развалят от лошата хигиена.
2) Брекетите са само за деца
Няма възрастова граница за лечение с брекети.
3) Не мога да се целувам с брекети
Има ли любов и страст, нищо не може да ви спре.
4) С брекетите ще фъфля
Брекетите се поставят от външната страна на зъбите и затова не пречат на говора.
5) С брекетите ще съм като Грозната Бети
Ако беше с криви, жълти зъби, щеше да е още по-грозна! Всъщност актрисата Америка Ферера е изключително красива и има блестяща усмивка. Всички знаем, че образът й е умишлено преувеличен във всяко отношение.
6) Всички брекети са еднакви
Има различни системи брекети, които се различават по форма, размер, материал и най-важното – по ефекта на крайния резултат.
7) Зъбите са ми криви, значи трябва да извадя зъби
В повечето случаи, за да се наредят струпаните зъбите, не е нужно да се вадят зъби. Това по-често се налага при възрастни пациенти, чийто активен растеж е приключил – когато искаме чрез зъбно преместване да компенсираме челюстно несъответствие и да подобрим външността на лицето.
Sunglasses С брекети не мога да се храня нормарно
Ако беше така, най-вероятно щеше да има верига от ресторанти,  приготвящи храна за хора с брекети. На практика можете да ядете всичко – освен много твърди и лепкави храни.
9) Зъбите се връщат след свалянето на брекетите
При спазване на правилата на лечение и плана за стабилизиране на резултата ефектът от лечението е стабилен – за цял живот.
10) Докато нося брекети, няма да се усмихвам
Дали ще се усмихвате, зависи от Вас, а не от брекетите. С брекети можете да сте много чаровни, стига да пожелаете!


Зъбите трябва да се мият след всяко хранене и да се почистват с конец за зъби поне веднъж на ден. Използването на вода за уста също е от полза. Когато има брекети почистването с четка и конец може да бъде предизвикателство, но е изключително важно да се прави редовно.
1) Почистване с конец
Конецът минава между дъгата и брекетите. Водачът за конец може да бъде полезен при трудните места. Конецът трябва да се движи внимателно около брекетите и около линията на венеца. Конецът трябва да се движи между всеки зъб.


   
2) Четкане на зъбите
Четка се границата зъб-венец. Използват се кръгови, вибриращи движения около венечната линия по 5 сек. на всеки зъб. Четка се бавно всяка дъга и всеки зъб. Четка се отгоре и отдолу на брекетите. За трудно достъпните места е добре да се използват интердентални четки, душове за уста и др.. Препоръчително е използването на звукови четки за зъби.

   
 

Виж целия пост
# 1
10x   bouquet
Виж целия пост
# 2
  bouquet
Виж целия пост
# 3
И аз при вас! Остава ми поне 1,6 год  Joy
Виж целия пост
# 4
Спокойна, разказвай какво, как, при кого! Няма да минеш само с колко! Grinning
Виж целия пост
# 5
Оооо, аз съм разказвала, че се и показвах  Mr. Green
При Моллова съм, след парадонтологично лечение. С естетични, с лигатури. С дълбока и кръстосана захапка. Март ми сложиха горните, септември долните. На 24 съм пак и очаквам и на последните долни да ми сложат. Сега съм и с ластици. Ефектът е много бърз /за това, което бях/.
Ям по 6 пъти на ден, мия зъби само сутрин и вечер. Толкова обичам да ям, че нищо не остава по брекетите  Sunglasses /само понякога от кашуто ми се изплъзва/.. . Вода ползвам рядко. Пуша, пия по литър кафе, сега и червеното вино е в сезон. Често ходя с розови ластици, че безцветните ги оцветявам бързо. Мажа вечер някакъв крем, който ми даде док.
На 38 съм, очаквам за юбилея да грея  Crazy
Виж целия пост
# 6
Здравейте ще слагам брекети скоро време и в момента се чудя на кой ортодонт да се спра. Ходих на консултация при д-р Соня Льондева и останах с добри впечатления от нея. Интересувам се дали има някой, който се лекува при нея да сподели мнение? Благодаря предварително Simple Smile
Виж целия пост
# 7
Благодаря за новата тема и се вмъквам да следя. Hug
Виж целия пост
# 8
Записвам се в новата тема. При първа финансова възможност ще сложа и аз брекети. Определено ще е при доктора на синковеца.
Виж целия пост
# 9
Спокойна, нещо съм се разсеял Grinning
Виж целия пост
# 10
аз се записвам да ви следя ,че и аз съм с брекети
Виж целия пост
# 11
Благодаря за новата тема!  bouquet

HappyFlower, аз сложих брекетите на 20, омъжих се с тях, ходих на интервюта с тях и в момента правя година и половина стаж в една от най-големите фирми в Германия. Никога и за нищо не са ми пречили, а и аз никога не съм се притеснявала от тях. Не мисля, че хората ги забелязват, особено в чужбина, макар че тук са безплатни до 18-годишна възраст и на 22 никой не е с брекети вече, но, както казах, това изобщо не ме притеснява.
Съгласна съм с всичко, което са те посъветвало. Действай смело, сега му е времето! Успех! Hug
Виж целия пост
# 12
Само да се похваля, че от два дни съм с ел четка и се родих  Peace а по препоръка на ОД и julian е с малка въртяща глава   bouquet

HappyFlower Действай смело и не му мисли толкова за хорското мнение ... Отделно вече почти всеки 10-и човек, с който аз се срещна е с бреки  Peace

..... в Германия са безплатни до 18-годишна възраст и на 22 никой не е с брекети вече
Винаги са били недостижими немците по отношение на социална политика  Naughty

murka или АБОРИГЕНА Благодаря за новата тема  Hug
Виж целия пост
# 13

..... в Германия са безплатни до 18-годишна възраст и на 22 никой не е с брекети вече
Винаги са били недостижими немците по отношение на социална политика  Naughty

Безспорно! Peace
Виж целия пост
# 14
Само да се похваля, че от два дни съм с ел четка и се родих  Peace а по препоръка на ОД и julian е с малка въртяща глава   bouquet

Здравейте, темата е интересна и за мен. Повече от 2 год. съм с брекети. Не знаех, че ел. четките също са подходящи за почистване  Embarassed. Ще се радвам да покажеш каква четка ползваш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия