Меню за Нова година???

  • 91 196
  • 403
# 390
Наистина ли сухата мая не се слага в течност предварително, а само в брашното? Днес мисля да правя питка, а имам само суха мая.
Да, аз я сложих в топло пр. Мляко, с лъжица захар, лъжица сол и лъжица брашно, не шупна, тестото не се наду. После прочетох, че се слага директно в брашното, само прясната мая се активира в течността. Отидох и си взех прасна, тестото за няма и час щеше да излезне от купата. Ако нямаш резервни продукти, не рискувай.

Е, как ще ти шупне като си сложила и сол? Тя се добавя след това, при замесването.
Виж целия пост
# 391
Всется къде се слага маята, ако се меси на момента.
Ако е в машина с отложен старт е добре да няма маята досег със солта до момента на започване на месенето...
Виж целия пост
# 392
Когато се активира мая, не се слага сол, защото тя пречи на процеса.
Ако се ползва суха мая, не е необходимо да се активира предварително. Не че не може, просто няма нужда.
Виж целия пост
# 393
Ще сме вкъщи с кумовете  и няма да прекаляваме с храната .. уж Grinning

1.Основно - Новогодишни вратни пържоли в гърне на Звездев
2. Салати - джадзики, руска, капрезе
3. Мезета - плато сирена и колбаси, ядки, разни туршии, мариновани чушки (не ям такива неща и не съм се интересувала в детайли)
4. Питка
5. Баница с късмети
6. Десерт - крем дипломат с портокалови корички и напукани шоколадови сладки
Благодаря!
Прекопирах менюто.
Обаче на Звездев пържолите станаха страхотни!
Изобщо не бях поглежадала към рецептите му. Сега го последвах и ще правя и други неща.
Честита Нова Година на всички, които правите темата.
Беше ми много полезна!
Бъдете здрави! 🍀🌺🥂
Виж целия пост
# 394
Момичетаааа, ама аз не ви искам съвети, от години си правя питка и тутманици така, рецептите са така, живата мая ми шупна, със сол, захар, брашно и пр.мляко. Интересно, досега как се е получавало! Мерси за непоисканите съвети, това се получи при мен със сухата мая, споделям опит, кой както иска да прави и меси!!! Даже не съм и питала хах.
Останете си със здраве!
Виж целия пост
# 395
Ти ни си питала, а ние написахме за други, които искат да не им се получи като на теб 🙂
Освен това, все пак имаше някой, който попита и отговорихме на него.
Наистина ли сухата мая не се слага в течност предварително, а само в брашното? Днес мисля да правя питка, а имам само суха мая.
Виж целия пост
# 396
Rolling EyesStuck Out Tongue Closed Eyes
Ти ни си питала, а ние написахме за други, които искат да не им се получи като на теб 🙂
Освен това, все пак имаше някой, който попита и отговорихме на него.
Наистина ли сухата мая не се слага в течност предварително, а само в брашното? Днес мисля да правя питка, а имам само суха мая.
Аз пак да кажа, не ми се получи защото сложих сухата мая в течност. С живата мая нямах проблеми, със СОЛ, захар, брашно и мляко Simple Smile Страхотна се получи дори, но я нападнаха преди да я снимам, макар и само опитана, не става за снимка. Просто всеки трябва да е на всяка манджа мерудия хаха Laughing
Виж целия пост
# 397
А някои приемат собствения си пъп за център на Вселената 😜
Виж целия пост
# 398
Спрете СЕ! Темата е за друго.
Виж целия пост
# 399
Аз не правих основно. Само снежанка и руска салата, мезета и питка. Разбира се, това беше пре-предостатъчно.
Виж целия пост
# 400
Ще сме вкъщи с кумовете  и няма да прекаляваме с храната .. уж Grinning

1.Основно - Новогодишни вратни пържоли в гърне на Звездев
2. Салати - джадзики, руска, капрезе
3. Мезета - плато сирена и колбаси, ядки, разни туршии, мариновани чушки (не ям такива неща и не съм се интересувала в детайли)
4. Питка
5. Баница с късмети
6. Десерт - крем дипломат с портокалови корички и напукани шоколадови сладки
Благодаря!
Прекопирах менюто.
Обаче на Звездев пържолите станаха страхотни!
Изобщо не бях поглежадала към рецептите му. Сега го последвах и ще правя и други неща.
Честита Нова Година на всички, които правите темата.
Беше ми много полезна!
Бъдете здрави! 🍀🌺🥂
Къде го следвате Звездев?😊
Виж целия пост
# 401
Тук:
https://zvezdev.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0/% … D1%80%D0%BD%D0%B5
Виж целия пост
# 402
Много благодаря!
Виж целия пост
# 403
Разядката с патладжани се получи превъзходно! Благодаря ви за рецептите Hug

Суха мая - за пръв път реших да не я активирам предварително в течност. Директно я сложих в брашното, после добавих 2 яйца и 200 мл мляко, малко олио, без никакъв проблем втаса тестото! Първоначално беше по-бавен процеса и се настроих, че няма да бухне, но след 30тина минути по-осезаемо взе да втасва и си удвои обема.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия