Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Октомврийската дружина (2012) среща Новата година с подаръци поне дузина!

  • 37 385
  • 147
Момичета, реших да пусна нова темичка. Дано с настъпването на Новата година да оставим зад гърба си неприятностите и болестите. Дано през 2015 г. да получим добри новини и да се родят още здрави наши дечица!
Виж целия пост
# 1
Хубава идея, много лятна ни беше темата!  Hug   Хайде само с добри новини да я напълним!  Praynig
Виж целия пост
# 2
Здравейте и честита ни нова тема! Поли   bouquet
Аз цяла седмица не смея да пиша и да се похваля, да не "уручасам" работата  Mr. Green Мишо от понеделник тръгна на ясла и изкара цяла седмица без да се разболее  newsm44 Сега пак си остава вкъщи за празниците и на 5ти януари пак. Нова година - нов късмет. Дано да оставим всички болести в старата година. Иначе във вторник имаше тържество за Коледа в яслата. Много се изложихме  hahaha Мишо като видя майка си и като наду гайдата... Голям рев падна. Няма песнички, няма танци... само той си има мама. Чак като влязе дядо Коледа се усмихна. Отиде взе си подаръка и тръгна да си ходи.
За бебешкото говорене... ми то на моето тук там му се разбира по някоя думичка. Когато се разприказва са някакви негови бърборения, а от думичките които казва по интересни са пиака - пирата, куки - тиква или тиквен фенер (нямам идея каква е асоциацията), Валя гледачката е Мая... изобщо това дете няма една дума като за свят. Но за моята майка и нейният бебешки говор се носят легенди така че няма на кой да се метне детето.
Това е от нас за сега! Лека вечер и здрави дечица!
Виж целия пост
# 3
Нико от вчера казва, че е голям и иска да прави всичко както го правят големите: да има нож ( сложих силиконов), да се къпе на големия душ и да ходи в голямата тоалетна и естествено да спи на голямото легло, а аз да отида в малкото  Joy това не му се получи, надявам се това е временно и ще си хареса нещо друго Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Благодаря за новата тема! Да я напълним с хубави емоции.  Hug
Много са сладки децата като говорят на своя бебешки език.  Simple Smile Катрин казва на охлюва - олю, на куклата - кука, на влака - бака. И тя разменя сричките на някои думи - на рибата казва нещо като бирка.  hahaha А за лъжичка и водичка има почти една и съща дума - дадижка (докато се сетя какво иска тя повтаря по няколко пъти и като отгатна ми казва дааа).
Шай, малки са още и е нормално да им се губят някои букви. Голямата ми дъщеря до 4 годинки заместваше буквите "ф" и "в" с "х"  и като и` казвах да повтори "фазан", тя казваше "хасан" , доста време изпускаше буквата "л" в думите, аз пък съм казвала  "бестник" вместо "вестник".
На 17.19. беше коледното тържество в детската градина. В нашата ясла родители не присъстват. Тържеството минало добре, Катрин беше снежинка с другите момиченца, танцували, вечерта беше превъзбудена, получи кукла, с която спи вечер.  Heart Eyes
Това е от нас, здрави сме, ще бъдат на ясла в понеделник и вторник, после са във ваканция до 05.01. Хубав ден! Весели празници! Бъдете здрави!  Hug
Виж целия пост
# 5
Благодаря за новата темичка  bouquet

И нашето тържество в яслата беше без родителите, имаха куклен театър, а после Дядо Коледа е раздал подаръците. Сега за оставащите работни дни ще са сборни групи в яслата, но Таня ще си ходи, стига да е здрава. Вчера като я взех вечерта нещо ми изглеждаше, че пак върви към разболяване, но засега удържа фронта, днес не ми изглежда така. Хайде дано в новата тема само здрави дечица да има  Hug
Виж целия пост
# 6
Поли, благодарности за новата тема!
При нас бебешките думи са в изобилие, че моето не млъква. Даже на сън говори. Поки-кърпи; льопте-сиропче; муте-юмруче; баля-благодаря; ляте-зайче; путам-хипопотам; ниго-фламинго;мума-маймуна и така до безкрай. Имах много "силни" две седмици - мъжо си изгори ръката и част от тялото, та ходи превързан още, двете деца се разбухаха, големият стигна до антибиотик, майка ми си счупи ръката и последва операция и като единствената здрава у дома да кажа: "Да сме здрави ние и всички близки, останалото ще го наредим. Весели ви празници и ползотворна почивка!"
Виж целия пост
# 7
Да разкажа и аз за тържеството в детската градина на Бобо. Отидохме с Мина, както бяха заръчали учителките. Бяха се събрали много родители, но тя не ги отрази особено. Пристигнаха децата и седнаха в полукръг пред родителите, така че се оформи нещо като сцена. По-малките, а и някои от по-големите, като видяха родителите си, ревнаха и отидоха при тях. Мина се поогледа и щом съзря батко си сред децата, се пусна от мен, проправи си път между столовете и отиде при него. Седна в краката му и си постоя така десетина минути, докато децата пееха и си показваха номерата. После й омръзна, стана и се върна при мен. След това отиде в съседната стая, намери си някакви играчки и си ги донесе, седна безцеремонно и се заигра. "Дадо Койена" не го забеляза и не се впечатли, взе си подаръка, но никакъв интерес не прояви към него. По време на обяда първа се нареди на масата, изяде си примерно храната с вилица, поигра си, пийна си сок. Хората взеха да се разотиват, а тя не искаше да си тръгва. Останахме сами накрая. Тя изпробва пъзелите, разни други образователни играчки и такива за фина моторика, дори си хареса едни и искаше да си ги вземем. Тръгнахме си с плач и на инат не искаше да ходи до вкъщи, трябваше да я нося. Май на пролет ще трябва да се записваме на градина.
Междувременно правихме отново гърлен секрет на Боби от носа и гърлото, защото имаше стрептокок и пи десет дни АБ. Стрептококът сме го утрепали, но сега пък в носа се откри хемофилус инфлуенце. Само че детето е съвсем здраво и поради това реших засега да не го тровя повече с лекарства. Ще си бъде здрав носител и при следващото боледуване (дано да е по-нататък) пак ще проверим носа и гърлото. Доколкото знам тази бактерия не е толкова страшна, защото децата са ваксинирани за най-опасния й щам, а и при 60-70% от тях се открива дори като здрави. Въпрос на имунитет е сега да издържи здрав.
Това е от нас. Идните дни ни предстоят приготовления. На Коледа ще идват хазяите и един мой колега от България, така че трябва да се представим добре. За пръв път сме решили да печем пуйка, да видим какво ще излезе.
Миленита, дано повече да нямаш такива "силни" седмици.
Виж целия пост
# 8
Благодаря, Поли! Пожелавам не седмици, ами и ден такъв да не ни се случва през 2015. Нашето Коледно в градината мина традиционно. Но днес разбрах, че са учили "Jingle bells", че нашата Джуджанка се пробваше да го тананика и за пореден път се удивих какви попивателни са тез уж мънинки двугодишни. Вчера така заяви на баща си "мат'у'таята", което след трисекундна чуденка си преведох "марш във стаята", както й казва той, като се гонят из къщи преди банята вечер.  Crazy
Виж целия пост
# 9
Хи-хи, много се смях и Сианчето много говори, вече няма нещо което да й се опира. При нас в яслата дойде "Дядо Кодила", донесе ни кукла. Иначе вече познава няколко цвята - най-любим ни е зеленото - "зиеното". Буквата "в" също доста я затрудняваше, но вече я казва. Останаха ни само р и л.
Много обича да ходи на ясла, макар, че ходи 2-3 дни и боледува, все сополи и кашлица милото, ама не можем да ги оправим по 1 месец. Иначе в яслата пее, танцува и е много социална. Всеки ден я хвалят лелите. Храни се сама, даже се облича сама - чорапи и панталони или чорапогащник, блузите все още не може сама. С памперси сме още, но от време на време казва и иска да ходи в "тентата" на детска дъска.
Изопринозин също съм против да се дава. Аз давам за имунната система Биозин Кидс и сега един сироп от бъз Самбукол, мисля му беше името. Давам го отскоро и не мога да кажа дали има ефект, но се надявам поне по-леко да кара вирусите.
Ами това е от нас Simple Smile Пожелавам Ви весели празници, здрави и щастливи дечица и дано новата година ни донесе повече здраве и хубави емоции, които да си споделяме Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Честити празници, момичета! Надявам се да си прекарвате времето приятно и без болести! Пожелавам ви го.
Ние сме добре. Вчера бяхме в планината и падна голяма веселба с шейната. Само дето на Мина й измръзнаха крачетата и ръчичките много бързо и трябваше да се прибираме. Но пък това беше повод да купим на малката още по-топли и дебели ботушки, така че се надяваме при следващия излет да издържи повече.
Виж целия пост
# 11
Честита Нова 2015 момичета! Нека само за здравички дечица да си говорим и хубави емоции
Виж целия пост
# 12
за много години момичета
Виж целия пост
# 13
Честита Нова Година и от нас момичета! Да сте живи и здрави, щастливи и усмихнати!   bouquet
Виж целия пост
# 14
Честита Новата 2015! Разкажете как я посрещнахте, какво ново?

Ние сме добре. От утре Боби отново тръгва на градина. Омръзна му доста вкъщи и вече му се ходи. Ходихме няколко пъти в планината, пързаляха се с шейна, събраха зимно слънце. Мина е добре, бърбори все повече и е много забавна. Надявам се да се задържи здрава, че още не сме сложили Приорикса и съм решила вече да го направим.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия