Ягоди, малини или боровинки - нещо лесно и ароматно!

  • 75 229
  • 200
# 150
Ами ако се стерилизират за 5 мин? Колкото да залепне капачката.....  newsm78
   И аз това се чудех, но пък след като се отвори ще замине много бързо...

ШЕРИ, виж другите момичета какво разправят. При тях издържа с години, при мен и седмица не устискаха. Laughing
Виж целия пост
# 151
След като се отвори го съхранявам в хладилника и нямам никакъв проблем. Преди няколко дена доизядохме едно сладко,което се мотаеше в хладилника повече от месец и нищо му нямаше. От няколко години майка ми прави точно такова сладко и наистина е страхотно на вкус. Съхранява бурканчетата в мазата,а вече отворено бурканче,задължително в хладилника. Много върви смесено с кисело мляко,а с палачинки е убиец.  Mr. Green Peace
Виж целия пост
# 152
GOLDEN ROSE , така като си мисля, смятам че грешката ти е в това, че два дни си го оставила в купата. Може би ферментацията е тръгнала оттам и си е продължила в бурканите.

Аз как го правя - пасирам ягодите със захарта и веднага изсипвам по бурканчетата и затварям. Не ги препасирвам през два часа. Захарта остава неразтопена, но си се разтапя след това в бурканите и като отвориш си е екстра.
Виж целия пост
# 153
GOLDEN ROSE , така като си мисля, смятам че грешката ти е в това, че два дни си го оставила в купата. Може би ферментацията е тръгнала оттам и си е продължила в бурканите.

Аз как го правя - пасирам ягодите със захарта и веднага изсипвам по бурканчетата и затварям. Не ги препасирвам през два часа. Захарта остава неразтопена, но си се разтапя след това в бурканите и като отвориш си е екстра.

   Явно това е причината и както казваш ти - ферментацията тръгва още от тогава. Сега ще пробвам по твоя начин и вече искрено се надявам да стане. Ще дам отчет.  Hug
Виж целия пост
# 154
Ще стане  Peace сто процента!

Само да добавя, че бурканчетата трябва да са сухи.
Виж целия пост
# 155
днес размразих една купа с ягоди, обърках ги със захар и си ги хапваме - плилича на компот със гъст сладък сироп но със свежи плодове. Издържат по два дена (защото изчезват) и без да са в хладилник. Малините пак така ги ядем.
Виж целия пост
# 156
Цитат на: GOLDEN ROSE

ШЕРИ, виж другите момичета какво разправят. При тях издържа с години, при мен и седмица не устискаха. Laughing
[/quote
Имах предвид,че го пасираш 2 дни.Лео е написала ,че го пасира  през час и затваря.Тоест, много време го държиш,неориентирано,ако мога да кажа  bouquet
Сега видях,че и Вивиан ти е написала същото.
Виж целия пост
# 157
Лятото задължително ще го пробвам.
Благодаря ти, Лео!
Виж целия пост
# 158
Не съм прочела цялата тема признавам  Blush.  Моля да ми кажете става ли да направя сладкото с кафява захар?
Виж целия пост
# 159
Moят отчет - този път се получи. Пасирах 2-3 пъти  в рамките на 2-3 часа и веднага сложих сместа в бурканчета. Вече 4 месец нямат проблем. Мерси за съветите!   bouquet
Виж целия пост
# 160
Oхо,как съм я пропуснала тази темичка?
Ще се възползвам тези дни от рецептата,благодаря. Grinning
Виж целия пост
# 161
маркирам преди да съм загубила темата Simple Smile
Виж целия пост
# 162
маркирам преди да съм загубила темата Simple Smile
И аз  Mr. Green

Утре съм на пазар за ягоди и захар. Дали е късно за рецептата с ром  newsm78
Виж целия пост
# 163


Утре съм на пазар за ягоди и захар. Дали е късно за рецептата с ром  newsm78

Никога не е късно за нея, ако си намериш наведнъж плодовете, имам предвид по пазарите, винаги можеш да я сложиш. Ако е от собствени, слагаш ги според узряването им, та до есента.  bouquet
Виж целия пост
# 164
Някой може ли да даде идеи за рома?
Търся хубав ром за хубавата рецепта Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия