Ягоди, малини или боровинки - нещо лесно и ароматно!

  • 75 413
  • 200
# 180
Да се отчета и аз.Вчера го направих с 300гр. ягоди за проба и 500гр.захар.Видя ми се ужасно много  количеството на захарта.Вкусно ,но ми е много сладко.Предполагам идеята на захарта е да е като консервант.Ако намаля количеството, най-вероятно няма да издържи толкова без стерилизация newsm78. Но във сладолед и кисело мляко е супер!
Зузи мисля ,че точно това е идеята - да се пасират добре плодовете и да се разтвори захарта.
А за робота - мисля че в шейкър каната ще се разбие идеално Peace
Виж целия пост
# 181

въпрос4е : лъжи4ка пектин на кг готово смес или на кг плодове?

На килограм плодове + 6-700г захар, слагам го накрая, когато сладкото е почти готово (но още течно и плодовете с естествен вкус), после ври още пет минути.
а рецептата за сладкото как е? кг плодове + кг захар? и какво става ако се увеличи количеството на пектина и се намали още захарта?

а има ли начин да се направи сладко без изобщо да се добавя захар? т.е. да се използва сладостта на плодовете. Или така няма да се получи консервирането  Thinking
Виж целия пост
# 182
Шоколадови ягоди




Пай с боровинки
Мюсли със сини боровинки
Мъфини с боровинки
Мъфини с ягоди

Бърз сладкиш с горски плодове
Виж целия пост
# 183
Миналата година правих малини по рецептата на LEO станаха страхотна.Дори още имам и сега си слагаме в сладоледа.Но аз за всеки случай си кипнах шишетата за 5мин.И тази година пак ще си правя.Много  newsm51 на LEO за чудната рецепта.
Виж целия пост
# 184
1кг плод на 2кг захар ми звучи като сироп а сладкото от ягоди как се прави баба ми като човек който цял живот е правила казва че 1кг плод на 1кг захар е мн а и не смятам през 2г да правя сладко кажете вие колко на колко слагате
Виж целия пост
# 185
Аз като правя сладко от ягоди, вишни или кайсии посипвам  1 към едно плод и захар и разбърквам. Като си пуснат сока на другия ден отделям част от него в шишенца от минерална вода и прибирам във фризера. Използвам за малеби сладолед и шейк с прясно мляко и сладолед отгоре. Ароматът е като току що набрани.
Останалите плодове със захарта варя на сладко. Добавям и пектин за да не слагам много захар.
Виж целия пост
# 186
Аз вече няколко години правя по няколко дози от тази вкусотия с ягоди. Приготвям я както е дадена рецептата в първия пост. Децата предпочитат това сладко Peace, използвам го и за сок и за сладкиши и за чийзкейк или просто за палачинки. И тази година си направих, благодаря за споделената рецепта, Лео!
Виж целия пост
# 187
Извинявам се за въпроса  Blush, но семките на малините с какво ги прецеждате?!  newsm78
Виж целия пост
# 188
Здравейте! И аз се поблазних и си направих ( на 11.06.). Супер стана. Разсипах го  и днес  реших да го погледна - седи в шкафа в хола. В две от бурканчетата имам  започнал мухъл, а още 1-2  ме съмняват. Ако го махна дали ще става за бързо консумиране? Питам защото в една подобна тема( или в тази, в началото някъде - не помня точно) четох, че единият мухъл не бил опасен ( ставаше дума пак за сладка де)?

Иначе цялото приготвяне стана за 2-3 4аса - измити и изсъхнали ягоди, съотношение 1:2, добре пасирани. Така като гледам от семките ми е тръгнал мухълът. Погледнах си и сладкото от вишни е шепа череши и за сега нищо не се вижда.  newsm78
Виж целия пост
# 189
Не е проблем плесента това не е отровен мухъл, спокойно. Отстрани с лъжички , внимателно, като не отнемаш много от ценното сладко и хапвайте.
Яли сме сладко от дюли, от стърганото, правено от бабата на съпруга ми 4-5 г след смъртта и , а кога го е правила Бог знае. Беше сложила употребявана капачка, без да я затегне с машинка, без стерилизация. Махнахме 1 пръст плесен и сме живи. Тази плесен, без да съм специалист, мога да кажа , че запечатва сладкото и го съхранява. Говоря за сладката , които се правят с повече захар. При тези с по-малко захар появата на плесен означава единствено " Яж по.бързо, че отивам към разваляне"  Grinning

За да не ви притеснява наличието на плесен - стерилизирайте 5мин за капачката.
Виж целия пост
# 190
Няма ли да споделите как се справяте със семките  Sad
Виж целия пост
# 191
Кети, аз не съм ги махала, но щом ти пречат - пасирай плода и го изсипи да се прецеди през цедка или тензух/марля. Пробвай през каквото върви и семките остават в него. Пробвай през машинката за доматен сок, може и тя да те спаси.
Виж целия пост
# 192
Шоколадова тaрта с горски плодове без печене

Виж целия пост
# 193
Мерси ИКСИ  bouquet
Марабу, все изкушаващи неща пускаш  Sunglasses  chef
Виж целия пост
# 194
Пай с боровинки

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия